Úgy tűnik, megint súlyosbodik a betegsége az UEFA főtitkárának, ugyanis most azzal jött elő, hogy őket senki nem kérdezte meg, mikor a franciák idő előtt lezárták a bajnokságot. Érdekes mondás, és jól szemléltet bizonyos jellemváltozásokat, ami olyankor következik be, amikor valaki egy ideje szövetségi vezetői pozíciót tölt be.

A FIFA és az UEFA olyan szervezetek, melyek országhatárokon átívelő hatalommal rendelkeznek. A világszövetség erősen hasonlít egy másik, szintén globális hatalommal bíró szervezetre, amit úgy hívnak, hogy katolikus egyház. Két lényegi különbség azonban erősen megkülönbözteti őket; az egyház megtanulta hatalma önkorlátozását, és arra törekszik, hogy ne sértse az egyes országok szuverenitását.

A foci szövetségi rendszere azonban egy jóval fiatalabb szervezet, ugyanakkor a foci híveinek száma bőven vetekszik az elkötelezett katolikusok számával! Az emberiség utóbbi ezeréves történelme a bizonyíték rá, hogy az egyháznak bizony sok idő kellett, míg kezelni tudta rá ruházott hatalmát, de még így is becsúsznak olykor disszonáns hangok a pápai kórus előadásába. Nos, a labdarúgó szövetségek mintha nem is törekednének még csak hasonlóra sem…

Mi sem mutatja jobban a méretes szereptévesztést, mint Ceferin legutóbbi nyilatkozata:

„Számomra ez túl korai döntés volt, amelyet tiszteletben tartok, de bennünket nem kérdeztek meg róla, a francia hatóságok határoztak így.”

Nem is kell tovább részleteznem; Az UEFA főtitkára mintha azt gondolná, hogy a francia kormánynak egyeztetnie kellett volna a szövetséggel, amikor járványhelyzetben olyan döntést hozott, ami miatt ellehetetlenült a bajnokság folytatása.

Úgy tűnik, az UEFA vezére – a járványra való tekintettel… - koronáját bohócsipkára cserélte…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!