A magyar válogatott középső védője a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az elmúlt időszakról, arról, hogy mit érzett, mit végzett azalatt az idő alatt, amíg sérüléséből lábadozott. Engem leginkább az fogott meg, hogy nem küldetéstudatról, meg kötelességről beszélt, hanem egy hobbiról, ami történetesen a megélhetését is biztosítja. Miért fontos ez?

Nehezen lehetne ráfogni Orbanra, hogy nem alázatos, nincs benne kötelességérzet, ahogy az sem vethető a szemére, hogy nem fegyelmezett, és a magyar válogatottban vállalt szerepe nem egyfajta misszió. Misszió, mert neki nem lett volna feltétlen kötelessége vállalni ezt az egyébként nemes feladatot, és még ha igaz is a pletyka, miszerint csak azért választotta a magyar válogatottságot, mert a németbe nem fért be, akkor is megállapítható, hogy szívvel-lélekkel szolgálja nemzeti tizenegyünket!

És ő mégis hobbiról beszél… Úgy tűnik, ő tényleg nem a magyar foci „terméke”, mert nagy szavak helyett inkább nagy tettekkel tűnik ki! Az említett cikkben így nyilatkozik:

„Az edzések és meccsek nélküli hónapokban sok mindent átértékeltem, a hosszú kihagyás után megtanultam megbecsülni az apró örömöket, és rájöttem, hogy semmit sem szabad természetesnek venni. Megint kiderült, mennyire szerencsésnek mondhatja magát, akinek a hobbija jelenti a megélhetést.”

Nagy-nagy öröm, hogy sérüléséről immár múltidőben beszélhetünk, hiszen a múlt szombaton már végig játszotta az egymás elleni meccset, melyet a csapat stadionjában rendeztek, a mostani hétvégi meccs modellezésére. Azt még nem tudni, hogy élesben beveti Nagelsmann, vagy még inkább óvatos marad, hiszen nincs kényszerhelyzet, ugyanis az utóbbi meccseken alig kapott gólt a Gulácsi Péter irányította védelem.

Abban biztosak lehetünk, hogy Orban visszakerül a kezdőbe, nincs semmi kétség, de most a fokozatosság elvét tartani kell, hiszen egy ilyen hosszú kihagyás után még mindig nagy ugrás egy éles meccsen a védelem közepén szerepelni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mire a válogatott pályára léphet, védőnk biztosan kirobbanó formában lesz, és vele sokkal biztosabbnak tűnik a bolgárok leradírozása!

Addig is jó felkészülést, győztes meccseket, jó egészséget kínok Willi!

 

Az idézett cikk ITT ovasható teljes terjedelemben.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!