Nagyon úgy tűnik, hogy Szoboszlai Dominik menedzsmentje döntött, és egyértelműen kijelölte számára az irányt. Gondolom, hogy a játékos nem tiltakozik, hiszen vannak kérők bőven, és a választásban sem szorítják szigorú korlátok közé. A lényeg, hogy nem is feltétlen csapatot, hanem projektet keresnek számára, egy olyan csapatot, ami megfelelően magas szintet jelent, ugyanakkor játéklehetőséget is kínál.

Biztos vagyok benne, hogy ez a döntés nem most született meg, de a Tuttomercatoweb volt az első médium, ahol már elég konkrét információk hangzottak el. Nem mintha sietni kellene, de azért látni kell, hogy most csak 1-2 év van, amikor meg kell ugrani egy szintet, különben az amúgy jó lehetőséget kínáló Salzburgban ragad az ifjú magyar tehetség.

„Nem nevekben, vagy rövid-és hosszú távban gondolkodunk, hanem a megfelelő projectben, amelyben az állandó játéklehetőség kiemelt helyet foglal el. A végén a játékos hozza meg a döntést. Amennyiben úgy hozza a helyzet, úgy valóban az olaszországi folytatás a legvalószínűbb.”

Ez bizony elég egyértelmű, és ha nem is hangzik el egy klub neve sem, nekem van egy tippem arra, hogy ki lehet a befutó – feltéve, hogy a klub is igényt tart majd Dominik játékára. Bőven forognak nevek a sajtóban (AC Milan, AS Roma, Lazio, Atalanta), de nekem most a Milanra illik leginkább a fenti mondtat, melyek Esterházy Mátyástól idéztem.

„Nagyon nehéz az értékéről beszélni, mert azt a piac határozza meg. De mivel a piac a koronavírus miatt még sosem volt ennyire instabil, nehéz meghatározni az árát.”

szoboszlai esterhazy

Bizony, nem nagyon lehet tudni, hogy most mondjuk a Tranfermarkt adatai szerinti 13,5 euró sok, vagy kevés, hiszen a szakértők is csak tippelni tudnak, hogy milyen árak alakulnak ki a piacon, miután a klubokat anyagilag jócskán megviselte a kényszerpihenő. Nekem úgy tűnik, hogy ezzel annyira komolyan nem foglalkoznak, sokkal inkább a játékos további pályafutása az elsődleges szempont. Elismerem, hogy ebben biztosan van egy jól kialakított kommunikációs stratégia is, de ne feledjük, hogy a menedzser is érdekelt abban (ha munkáját jól közelíti meg, hogy játékosa egyre magasabbra jusson, a fokozatok betartásával.

Nekem pedig Dominiknál kicsit többről szól a történet, mert én azt is belelátom kicsit a sztoriba, hogy ha sikerrel veszi az akadályokat, mintát adhat másoknak, és talán a sok …-ič mellett akár még magyar játékosokban is gondolkodnak majd nagyobb egyesületek is. Persze ez nem lesz egyszerű menet, mert bizonyítani kell, és a mai 14-16 éveseknek igenis fel kell nőniük a feladathoz, mert bizony nem egyszerű megugrani azokat a szinteket, amit Dominik eddig megugrott.

És az igazán komoly lépés még csak most következik…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!