Nem, ezúttal nem egymeccsről van szó, hanem sokszoros utánpótlás válogatottunk, a norvég-magyar kettős állampolgár Alexander Torvundról, aki most – egy norvég kitérő után – most Mezőkövesden lépett pályára a Fradi elleni edzőmeccsen. Ő (remélem most még!) olyan, mint egy beváltatlan csekk; sokat ígér, de amíg ki nem fizetik a ráírt összeget, nem tudhatjuk, hogy beváltható-e, vagy sem.

Nekem a neve az U17-esek között tűnt fel először. Az persze csak egy dolog, hogy nem egy tipikus magyar név, azért felkeltette a figyelmem, de játéka is elég meggyőző volt. A 12 éves korában a REAC-tól az MTK-hoz került játékos 16 évesen a Vasashoz került, majd a Fehérvár második csapatának tagjaként 2018 februárjában a Diósgyőr ellen bemutatkozhatott az NB2-ben is – igaz, csak 5 percet kapott…

Itt következett a norvég kitérő, ahol az Ullern csapatához került. Azt nem tudom, hogy utánpótlásban mennyire erős ez a gárda, ugyanakkor sokat elmond a keret erejéről, hogy a 33 játékos összértéke ma mindössze 225.000 euró. De nem volt itt sokáig, hiszen 2019 januárjában Stabæk szerződtette. Ez már – a keret árazását tekintve – egy közepes NB1-es csapat szintje, de én nem találtam arra vonatkozó adatot, hogy itt pályára lépett volna az első csapatban.

Persze nem kell kétségbe esni, a játékos még mindig csak 19 éves, így hosszú évek vannak még előtte, ugyanakkor én a korábbi utánpótlásban nyújtott teljesítménye alapján kicsit többet várnék tőle! Most – miután norvég klubjával szerződést bontott – megvan a lehetősége arra, hogy végre kicsit feljebb lépjen, de nagy kérdés egyelőre, hogy Kuttor Attilát mennyire győzte meg játéka, illetve az edzéseken nyújtott teljesítménye.

Minden esetre azt tudom mondani, hogy ha a hazai élvonalban próbál szerencsét, jó helyen keresgél, mert a Kövesd kerete – árazását tekintve – nem képvisel ugyan csúcs-kategóriát, ugyanakkor a Kuttor-féle játék talán az élvonal legnagyobb terét engedi egy támadónak. Ne feledjük, hogy hátrányban a Kövesd nem szokott különösebben sokat teketóriázni, nem egyszer előfordult már, hogy hat-hét támadó típusú játékossal próbáltak egalizálni, vagy fordítani, és ez párszor bizony eredményre is vezetett!

Sok sikert kívánok a támadónak, remélem, hogy kicsit „unalmasabb” időszak érkezik el pályafutásában! Természetesen arra gondolok, hogy most évek telnek el, amíg újabb klub után néz majd, mert most van abban a korban, amikor be kell verekednie magát az élvonalba – különben erre egyre kisebb lesz az esély…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!