Alig pár nap, és újra indulnak a küzdelmek! Előbb a kupacsapatok csapnak össze, majd következik az NB1. Rengeteg találgatás van (találgatás, mert még a szokottnál is kevesebb infó jön ki a csapatoktól...), de azért érdemes kicsit körülnézni, hogy mit várhatunk. Időrendi sorrendben haladva előszőr a Debrecen Üllői úti vendégjátékának előzményeit tekintjük át.

A Fradi május 13-án délelőtt játszotta első edzőmérkőzését a Paks ellen, ahol 0:0 eredménnyel zártak, majd - még ugyanezen a napon! - a Zalaegerszeg ellen is pályára léptek. A délutáni meccset az M4Sport is közvetítette, így sokan láthatták, hogy zöldek 2:0-ás győzelmet arattak. Ezek után következett a Mezőkövesd elleni két mérkőzés, amelyeken előbb a Groupama Arénában Pekár szabadrúgás góljával 1:0 arányú vereséget szenvedtek, míg a második meccsen (azonos napon!) döntetlen született a két csapat mérkőzésén, melyet a Népligeti Sportközpontban rendeztek. Mint tudjuk, a Fradi az elsők között kezdte meg a felkészülést, amire bizony még az igen széles és jó minőségű keret mellett is szükség van, mert a Rebrov által megkövetelt fizikai felkészültség eléréséhez bizony idő kell...

A jelek szerint ezzel sok probléma nincs, azzal már inkább, hogy a helyzeteket kihasználása nem éppen világbajnoki szint. De ez ebben az időszakban nem nagy dolog, a fontos az, hogy majd az éles meccsekre érjen be a munka! Aztán persze majd meglátjuk, hogy miként sikerül a formaidőzítés... Amibe Debrecenben biztosan bekavart az MLSZ, hiszen nem biztosított bírókat, ellenben felhívta a figyelmet, hogy a szövetségi bírók nélkül játszott meccsek a fogadási csalások melegágyai, így, ha lehet, kerülni kell az ilyeneket... Így történt, hogy a Debrecen első felkészülési meccse elmaradt a Kisvárda ellen. Gondolom, rendkívül hálásak most a Hajdúságban ezért...

De nézzük meg, hogy aztán milyen meccseken vett részt a gárda! Ott tartottunk, hogy a május 9-re tervezett meccs elmaradt, de aztán mégis pótolták ezt az elmaradt mérkőzést. Ez egy héttel később sikerült, de mindjárt két meccsel! Az elsőn Kisvárdán 1:1-es döntetlennel zárt a Loki, míg a másodikon már 2:1-re nyertek idegenben. A mindössze két órával később kezdődő második meccsen kijöttek a különbségek, a Várda kerete mintha kicsit kevésbé lenne minőségben egységes, mint amit a Loki most képes volt felmutatni. Az persze komoly kérdés, hogy mire lesz ez elég a Fradi ellen, de nekem határozott véleményem, hogy a hajdúságiaknak ezúttal nem az Üllői úton kell nyerniük, erejüket inkább a közvetlen riválisokra kell tartogatniuk.

Azt azért meg kell jegyezzem, hogy nem feltétlen egyértelmű matek az, ha azt mondom, hogy a Fradi elleni egy ponthoz minimum annyit kell teljesíteni, mint egy közvetlen rivális elleni győzelemhez, de szerintem nem állok messze a valóságtól. Nekem ez a meccs ilyenformán nem igazán kérdéses. És ez nem azt jelenti, hogy előre leírom a Lokit, hanem azt, hogy szerintem most igen komolyan át kell gondolni az erőforrás-gazdálkodást. Ennek pedig könnyen lehet az eredménye, hogy a Loki csak a nagyobb vereség elkerülésére törekszik majd, vagy esetleg egy "told be a buszt!" stratégiára áll rá. Ez utóbbi viszont nem lenne túl szerencsés, mert nem érzem az ilyen játékot a csapat sajátjának.

Ezen a meccsen tehát fővárosi győzelemre számítok, de - micsoda öröm!!!! - a pontok sorsa a pályán dől el!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!