Bár éppen most indítottunk el egy minisoroztatot azzal a céllal, hogy az előttünk álló kupa- és bajnoki restarthoz adjunk émi előzetes infót, és a magunk módján megfogalmazzuk várokozásainkat, Kispestről olyan érdekes infók jöttek, hogy ez is ide kívánkozik. Dajka László nyilatkozott a Reggeli Start-ban, tőle idézünk pár gondolatot, melyek persze nem maradnak vélemény nélkül!
 
Ott kezdem, hogy ha valahol, akkor Kispesten van a helye Dajka Lászlónak, akit az akkor még az USA-ban tartózkodó Urbányi István kért fel edzői munkára. Sokan találgatták már, hogy mi lehet a leosztás Pisont Istvánnal, de most Dajka egyérteművé tette, hogy Pisont a vezető-edző, az övé a döntő szó, ugyanakkor folyamatosan egyeztetnek, és - mint kiderült - olykor vitatkoznak is egymással. A vita nem egy ördögtől való dolog, persze mindaddig, amíg a témáról, és a nem a vitatkozókról szól, amíg konstruktív, és nem destruktív. Abban biztos vagyok, hogy a célok egyértelműek, ilyen alapon pedig nyilván sokkal kisebb az esély arra, hogy egy-egy beszélgetés vakvágányra fusson! De ha már célok, akkor nézzük meg, mit Mond erről Dajka László:
"A kupadöntő óriási lépés lenne, így a Magyar Kupa prioritást élvez… A bajnokságban nem vagyunk teljesen nyugodt pozícióban, szeretnénk megszerezni a pontok hatvan százalékát."
 
Mielőtt belefutna a csapdába a kedves olvasó - mint én is, de csak elsőre... - el kell mondanom, hogy ez a 60% sem jelenti azt, hogy elengedik a bajnokságot, hiszen most a Mezőkövesd éppen 60%-os teljesítménnyel stabil harmadiknak tűnik. Sosem árt a jó kommunikáció!
De alényeg mégsem ez, hanem sokkal inkább az a tény, hogy konkrét célok kerültek megfogalmazásra. Nincs himum-humi, lötygés, ködösítés, hanem pontosan lefektetett célok érdekében dolgoznak a klubnál. Ez pedig - mint már említettem - sokban leegyszerűsíti a helyzetet. Persze annak, aki nincs ehhez hozzászokva, és tart attól, hogy esetleg majd megkérdezik, hogy miért nem sikerült elérni a célokat, akkor majd felelnie kell, az nem megy bele szívesen ilyenbe. Ugyamakkor aki céltudatos, elkötelezett, annak ez semmiféle problémát nem okozhat! És akkor most mindenki gonolja át, hogy kedvenc csapatánál milyencélokról tud, és azt is, hogy a klubnál végzett munka milyen viszonyban van a kommunikált célokkal.
Szerintem már csak ezen az alapon is sok csapat esetében ki lehet mondani; nem megfelelő a szakmai munka! Az ugyanis nem mással kezdődik, mint a cél kijelölésével, ehhez aztán meg kell találni amegfelelő embereket, a megfelelő mennyiságű pénzt, és még sok egyéb mást, és miután ezekben kialakul egy közelítő megoldás, akkor szépen tovább kell gondolni, hogy kijön a matek, vagy sem! Ha kijön, akkor nincs más hátra, mint a munka, ha nem jön ki, akkor pedig igenis eggyel vissza kell lépni. Fontos, hogy ez nem jelenti azt, hogy ha ezt mindenki tankönyvi példa szerint építi fel, akkor majd 12 bajnokot avathatunk, azt viszont igen, hogy értékelhető meccseket fogunk látni, amikor bizony még a legtöbb esetben a vesztes fél szurkolója is megtapsolja csapatát!
Végül még egy nagyon fontos mondatot szeretnék idézni, amit Dajka a március közepén a Honvéd ellen lejátszott meccsel kapcsolatban mondott - amikor még az ellenfél, Kisvárda csapatát erősítette:
 
„Akkor még szó nem volt arról, hogy jövök a Honvédba...Örültem a Kisvárda győzelmének, de szomorúan láttam a Honvéd akkori állapotát."
Bizony, azt kell mondjuk, hogy az olsz kóklerrel nem lett volna a továbbiakban semmi esélye a csapatnak, és öröm, hogy a klub tulajdonosai még időben felismerték a helyzetet. Nem akarom magunkat fényezni, de még tavaly, a bajnokság elején ráaggattuk a "Hol-a-játék" ragadvéány-nevet, mert olyan nézhetetlen játékot rakott a pályára, hogy az végképp méltatlan volt a nagy múltú Honvédhoz! Szóval; cél a kupagyőzelem, és minimum a 4. hely a bajnokságban!
Szép terv, de az a terv, amiben nincs kihívás, lehet, hogy jobb, ha meg sem születik!
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!