Alig pár nap, és újra indulnak a küzdelmek! Előbb a kupacsapatok csapnak össze, majd következik az NB1. Rengeteg találgatás van (találgatás, mert még a szokottnál is kevesebb infó jön ki a csapatoktól...), de azért érdemes kicsit körülnézni, hogy mit várhatunk. Időrendi sorrendben most a Honvéd - MTK elődöntő első mérkőzését, valamint a továbbjutás kérdését vesszük górcső alá.

Ahogy az eddigi részekben, így most is abból indulunk ki, hogy milyen felkészülési meccseken szerepeltek a csapatok, és milyen eredményt tudtak felmutatni, illetve azt is igyekszünk feltérni, hogy az egyes klubok háza táján milyen történések vannak. A kispesti alakulattal kapcsolatban ITT írtunk már, de azért meg kell említeni, hogy komoly tervek vannak, jelentős átalakulás volt a szakmai stábban, így elég nehéz bármit is mondani, de abban már most biztosak lehetünk, hogy játékból több lesz, mint eddig volt! De nézzük meg, hogy milyen meccsekkel készültek fel a Honvédnál a kupára, illetve a bajnokságból elmaradt meccsek pótlására! Kezdésnek egy fővárosi rangadó, a Puskás Arénában - elég jó nyitány!

Az edzőmeccseket tekintve azt láttuk, hogy május 15-én a DVTK ellen pályára lépő, kétszer 60 perces meccsen az erejét felmérő csapat jól teljesített, hiszen az első 60 percet a Mayron-Lanza kettős góljaival 2:1-re megnyerték, majd a második órában 1:1-es döntetlent értek el. Érdekessége volt a meccsnek, hogy a második felvonásban a Diósgyőr által Felcsútról kölcsönzött Kiss Tamás, valamint az a Tóth Péter szerezte, aki először szerepelt a Honvéd első csapatában. Előbbi 19, utóbbi egy híján 20 éves, így bizony azért el lehet mondani, hogy lassanként érkezgetnek a fiatalok, Most szükség is lesz rájuk, nem is véletlen, hogy sokan hosszabb meccseket, vagy egyenesen kettőt játszottak egy adott napon, hiszen most egy bővebb keretet kell kiállítani.

De mire lesz ez elég az ellen az MTK ellen, aki most került fel a másodosztályból, így nekik most nincsenek ilyen problémáik, mert arra a maximum három meccsre nekik nem kell erejüket tartalékolniuk, menetből meg tudják csinálni. Persze az a kérdés, hogy lesz ez három, vagy kettőnél megállítja őket a Kispest? Nézzük, milyen meccseket játszottak felkészülés gyanánt! A Fradi ellen egy 4:1-es vereséggel nyitottak, majd 2:2 az Újpest ellen, végül a Mezőkövesd ellen szintén egy 2:2-es eredmény következett. Erre könnyen rámondhatjuk, hogy egy fejlődés látható, hiszen az első meccsen a nyilván sokkal nagyobb erőt jelentő Fradi elleni vereség benne van a pakliban, de a másik két meccsen már egy kiesés ellen harcoló, majd pedig egy éremesélyes ellen született azonos eredmény.

Ezzel a meccsel bizony elég komoly bajban vagyok, mert nem tudom, hogy a Honvédtól mit várhatok, ugyanakkor az MTK erejét is nehéz felmérni, mert ők meg nem kell, hogy azonos pályán mozogjanak, mint a többi kupaszereplő. mivel nekik bajnoki kötelmeik nem lesznek. Én most mégis azt mondom, hogy - miután Kispesten ez egy hangsúlyos cél - a Honvédnak van nagyobb esélye, de azon sem lepődnék meg igazán, ha végül az MTK jutna tovább. Abban szinte biztos vagyok, hogy a Hungária körúton egy döntetlenre, vagy akár győzelemre is jók lesznek, így tehát igen szoros párharcra van kilátás - véleményem szerint. Aztán persze minden eldől majd a pályán!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!