A bajnokság idő előtti lezárásának talán a legnagyobb vesztese a Vasas. Talán! Mert azt már soha nem tudjuk meg, hogy mire jutottak volna egy végig játszott bajnoksággal. Az első reakció természetesen a csalódás volt, de azóta már túltették magukat a történteken, így most teljes erővel készülnek az őszre. Nézzük, milyen hírek vannak a csapatról!

Mint tudjuk, az MLSZ elnöksége április 24-én döntött a nemzetközi kupákba kvalifikáló felnőtt kültéri bajnokságok folytatásáról, ugyanakkor a többi sorozatról csak május 5-én rendelkezett. Az NB2 ezzel vége volt... Ennek ellenére nem állt meg a munka, előbb otthon, majd pedig - éppen az MLSZ első döntése előtti napon - megkezdték a kiscsoportos edzéseket. Az előírások szigorú betartása mellett megszervezett tréningek azonban majdnem feleslegesnek bizonyultak, hiszen már csak ősszel lesz alkalma a játékosoknak tétmérkőzésen bizonyítani a felkészülés minőségét.

Persze nincs feleslegesen elvégzett munka, de azt látni kell, hogy még most sem tudjuk, mikor kerül sor a következő bajnokság nyitómeccseire. Ez így elég hosszas felkészülési periódust jelent, de közben természetesen a pályán kívül sem állt meg az élet; Szatmári Lóránd 2023-ig írt alá, ahogy Balajti is. A tulajdonos, Nagy Miklós május eleji döntés után is megerősítette; annak ellenére, hogy még egy évet a másodosztályban kell tölteniük, igenis NB1-es csapatot építenek!

Ne feledjük, hogy télen érkezett meg a csapathoz egy olyan "kontingens", akiket bármely más NB2-es csapatban is szívesen láttak volna: Csató Martin Csákvárról, Feczesin Róbert Újpestről, Hidi M. Sándor az ETO-tól, Jova Levente a Szparitól, Ujvárosi Ádám a Lokiból, Vernes Richárd Izraelből, Kalmár Olivér pedig szintén az ETO-tól érkezett. De nem "csak" a felnőtteknél volt jelentős erősítés, az utánpótlás korosztályokban is igen aktívnak mutatkozott a klub! És ezzel nincs vége, hiszen a már korábban a Vasassal hírbe hozott Litauszki, vagy éppen Zsótér Donát is megérkezhet Angyalföldre.

Hogy mennyire fontos a csapat számára a feljutás, azt Kovács Milán és Kapornai Bertalan, az akadémiáról frissen felkerült, a felnőttekkel edző játékosok nyilatkozata is mutatja. A sorrendben 20, illetve 17 éves játékosok a következőképpen nyilatkoztak:

"Mindenki maximálisan arra koncentrál, hogy a következő idény őszi szezonját a lehető legjobb formában kezdjük. A csapatnak az jelenti a motivációt, hogy a 2020/21-es kiírásban majd kétség se férjen a feljutásunkhoz, már az első fordulótól kezdve meg akarjuk mutatni az erőnket és minden meccsen győztesen szeretnénk elhagyni a pályát."

"Egy-két napig látszott csak a csapaton a csalódottság, túltettük magunkat a döntésen. Egy játékosnak mindig vannak céljai és ez akkor sem változik, amikor nincs mérkőzés. Keményen dolgozunk tovább, a jelenlegi időszak pedig tökéletesen megfelel arra, hogy fejlesszük a képességeinket."

Nyilván nem előre lefutott a 2020/21-es bajnokság, de azt kell mondjam, hogy a keret akár még erősebb is lehet, mint a most felkerülő MTK, vagy a Budafok. Az pedig, hogy most a klub mintha úgy tekintene az múlt időszakra, hogy az egy előrehozott nyári szabadság volt, és most időt szánnak a legapróbb részletek kidolgozására, a hibák lehető legalaposabb kijavítására, azt mondatja velem, hogy a több helyen anyagi problémákkal küzdő majdani ellenfelek nem nagyon fogják megszorongatni az angyalföldi gárdát!

A cél egyértelmű, tesznek is érte, és az anyagi háttér is rendben van. Mi kell még? Semmi mást, "csak" elérni a célt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!