Ahogy arról korábban írtunk (ITT), nem nagyon értettük, miért kellene a Fradiba három olyan kapus, mint Gróf, Dibusz és Bogdán Ádám. De – a jelek szerint – most mégis kirajzolódni látszik valami, ugyanis a csakfoci.hu szerint Gróf kölcsönbe kerülhet valamelyik élvonalbeli klubhoz. Érdekes döntés, de - ha igazak a sajtóhírek – szakmailag akár indokolt is lehet.

Nem tudom, hogy a Hibernian-nál milyen teljesítményt nyújtott Bogdán, de az, hogy nem hosszabbítanak vele, bőven lehet pusztán anyagi kérdés, nem feltétlen kell ebben azt látni, hogy nem felelt volna meg. A skót Premiership-csapatban 25 meccset védett, és ebből 8 clean sheet-et csinált, de ez még a kölcsönadása idején (2018-ban) történt, az utóbbi több mint egy évben sokszor a keretben sem volt, amikor betették a keretbe, akkor pedig csak a kispadot koptatta.

Ez alapján nem hiszem, hogy komoly szakmai véleményt lehet megfogalmazni vele kapcsolatban, így nem nagyon értem a dolgot… Hacsak! Hacsak nem az a terv, hogy kipróbálják, milyen formában van, mit tud nyújtani itthon, és ennek ismeretében döntenek majd Gróffal kapcsolatban. Minden esetre, most az az érzésem, hogy eleve csereembert keresnek, és lehet, hogy Gróf nem a legmegfelelőbb erre a szerepre, mert többet szeretne játszani, Dibusz mellett viszont még a formában maradás is nehézkes számára. Persze, az edzéseken elvégzi nyilván a munkát, de a meccsrutint semmi nem pótolja!

Ami talán mégis elmondható szakmai oldalról, talán az, hogy Bogdán más típusú kapus, mint Dibusz, vagy Gróf, akik közel azonos skill-ekkel rendelkeznek, így stratégiai szempontból igazán nincs sok értelme cserélgetésüknek. Talán nem mellékes az sem, hogy Bogdán olyan környezetből jön, ami sokkal inkább benne van a nemzetközi vérkeringésben, és tapasztalatait akár majd a nemzetközi meccseken is jobban lehet hasznosítani, mint Grófét, aki – bár szintén megfordult Skóciában, volt a Hibernian játékosa is, ahogy más skót kluboknál is védett -, de Liverpool-ig nem sikerült eljutnia.

Még egy komoly indok lehet, ez pedig megint csak anyagi természetű; a Fradi most igenis megengedheti magának, hogy korábban nem elérhető játékosokkal kísérletezzen, mert bizony manapság nincs az a helyzet, mint korábban… A nyugati közepes szintű bajnokságok anyagi ereje jelentősen gyengült, miközben az a pár magyar csapat, ami eddig is kiemelkedett anyagi téren a mezőnyből, nem gyengült, így a különbségek jelentősen csökkentek! Nem lepődnék meg, ha Bogdán Ádámnál sokkal nagyobb nevekkel is megpróbálkozna az a pár kiemelt csapat, akik most bizony óriási lehetőség előtt állnak.

Mondom mindezt úgy, hogy én még egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez az igazolás megtörténik, hiszen sokismeretlenes az egyenlet, és a Fradi esetében csak akkor lehet biztosat mondani, ha már realizálódott egy üzlet, előre soha nem kommunikálnak terveikről. Persze van az úgy, hogy mégis hallani ezt-azt…

A magam részéről egyébként örülnék, ha Bogdán hazatérne, mert szerintem itthon igenis használható a tudása, a tapasztalatait pedig olyan helyen szerezte, amire mostanában magyar játékosnak nemigen volt lehetősége! És ha igaz a sejtésem, miszerint az eltérő adottságok miatt valódi alternatívát tudna kínálni Dibusznak (nem különben komoly konkurenciát!), akkor mindenképpen megéri őt leigazolni. De erről majd az a klub dönt, amelyik már most nagy terveket szövöget, és a válságban látja a lehetőséget is, nem csak az rányoldalakat.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!