Lassan állandó téma lesz a haldokló óriásként bukdácsoló Újpest… Most a Paks ellen játszott felkészülési mérkőzésen szenvedtek 2:1 arányú vereséget, ráadásul otthon. Igaz, ez még csak felkészülés, de éppen a Paks egy olyan csapat, akivel most meg kell küzdeniük a bennmaradásért… A bajnokságban ugyan nem játszik már egymással a két csapat, de a tabellán bizony szoros az állás!

Ez az „eredmény” azért is meglepő, mert az eddigi három meccsen két 1:1-es döntetlen mellett (mindkettő Újpesten), a lilák idegenbeli meccsén 4:2-es győzelemmel zártak. Az is érdekes, hogy Litauszki sérült… ahogy mostanában egyre többször, és az sem menti a helyzetet, hogy - a meccsbeszámolók alapján - a két paksi gól a meccs eleji tizenegyesek folyományaként állt elő.

De ki is lőtt volna gólt, hiszen Novothny Soma sem volt a keretben, így pedig a csapatnak sem eleje, sem vége nem volt. Ezt el lehetne intézni ennyivel is, azt lehetne mondani, hogy nem a legjobb kerettel állt ki a Megyeri útra a hazai csapat. Csakhogy! Szerintem már az is egy komoly kérdés, miként lehetséges az, hogy két játékos kimaradása ilyen megoldhatatlan feladatot jelent, miközben a rendkívül feszes menetrend és a hosszas kihagyás miatt erősen esélyes, hogy bizony lesznek sérülések minden csapatnál.

Nagyon rossz előjelekkel vágnak neki a lilák ennek az extragyors futamnak, és azt hallom, hogy az a cirka 12 játékos, akinek lejár a szerződése nem igazán akar hosszabbítani akkor sem, ha a klub ezt a lehetőséget felkínálja. Ez utóbbi csak városi legenda szintjén terjed, de azért figyelmeztető jel, hogy Zsótér maga közölte, tárgyalásban áll a Vasassal…

Gondoljunk bele, milyen lehet azt megélni, hogy egy olyan csapat, amelyik 1912 óta (108 éve!!!) folyamatos résztvevője az élvonal küzdelmeinek, most ott tart, hogy bizony szinte mindenki megemlíti a nevét, amikor a kiesőkre terelődik a szó. Azt is hozzá kell tenni, hogy az Újpestet, mint a kiesésre legnagyobb eséllyel „pályázót” említik, nem pedig úgy, hogy matematikailag akár még lehetséges is lenne!

Nem tudni, hogy mi a terv a Megyeri úton, de ez az évek óta tartó lejtmenet egyre jobban kikezdi a szurkolók idegeit. Egyre kilátástalanabb a helyzet, a klub költségvetése évről évre nem változik, miközben a költségek (például az iparági fizetések, és más kiadások) meredeken emelkednek, így az a keret, ami rendelkezésre áll, egyre gyatrább, és egyre inkább érik bizony a másodosztály, ha valami komoly stratégia-váltás nem történik! Figyelem, az nem elég, hogy egy-két játékost megvesznek, akik aztán majd valahogy bent tartják a csapatot, hanem az egész struktúrát, a működés alapjait kell újra gondolni, és új alapokra helyezve felépíteni!

Persze, ha egyáltalán cél az élvonalbeli tagság megőrzése… Sokaknak nem tetszik a mai trend, az, hogy sosemvolt együttesek lepik el a foci első két osztályát, de hozzá tartozik a történethez, hogy az olyan patinás klubok, mint az Újpest, bizony olyan mélyen vannak, hogy arra még talán példa nem volt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!