Svájcban az államügyész, Michael Lauber is belebukhat a FIFA machinációjába! Mint tudjuk, Platini Sepp Blattertől kapott kétmillió svájci frankot, és az is közismert, hogy a katari rendezésű VB körül is csak úgy repkedtek a pénzek – de a svájci államügyész tempója miatt sok ügy egyszerűen elévült…

Ez persze lehet, hogy csak sűrű elfoglaltsága okán következett be, de tudni kell, hogy márciusban egy parlamenti bizottsági döntés nyomán már csökkentették fizetését. Volt mit lefaragni, mert a 300.000 svájci frankos fizu elég komoly summa. De ez a munka arrafelé ennyit ér. Nincs ezzel baj, feltéve, hogy tényleg dolgozik az, akit megfizetnek!

Itt azonban nem ez történt. Valamiért… egyre késnek a vizsgálatok, és olyan FIFA alkalmazottak, akiknél gyanús kifizetések, pénzmozgások történtek, mára nem is foghatók perbe, hiszen a 2006 előttre datálható cselekmények mára elévültek. Nekem mindig is furcsa volt, hogy az egész történet – amit eddig hivatalosan tudni lehet – csak annyi volt, hogy két ember megegyezett, hiszen a VB rendezésről szavazni kell, arról nem egy vezető dönt.

Annak ellenére, hogy a helyzet totál világos, és ha egy kicsit megkapargatjuk a felszínt a szereplők is azonosíthatók, az ügyészségnek ez az egyszerű feladat meghaladta képességeit, vagy… Vagy – mint most kiderült – Lauber többször is találkozott Infantino-val, aki biztosan komoly rendelkezik meggyőző erővel rendelkezik – a zsebében… Ezt persze nem tudjuk, és ahogy az ügyek állnak, nem is fogjuk megtudni, mert bizony a történet itt nem áll meg!

A most nagy buktának elébe néző államügyész ugyanis könnyen lehet, hogy hivatalában marad, ugyanis - amikor már bőven voltak arra utaló jelek, hogy sáros a FAFA-botrányban, ezért fegyelmi eljárás folyt ellene!!! – a svájci törvényhozás megszavazta 2023-ig tartó, harmadik ciklusára Lauber-t! Ez aztán a következetes magatartás…

Svájc az már csak ilyen, kifelé a béke szigete, de a történelem folyamán már sokszor kiderült, hogy gazdagságuk olykor mocskos ügyekre alapítva gyarapodik. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni (pedig vannak!), elég, ha csak az anonim számlák világára gondolunk, ami a világ egyik pénzügyi központjává tette az országot a második világháború után, de ami előtte történt, az sem feltétlenül szép történet…

De most úgy tűnik, hogy a lelkiismeret felébredt néhányakban, és még akár az is megtörténhet, hogy az 1848 óta Lauber lesz az első állami tisztségviselő Svájcban, akit idő előtt felmentenek hivatalából. Az egész pedig nem szól másról, mint arról, hogy a kizárólag Platini-ra kent ügyben sokkal többen érintettek voltak, valamint az is, hogy a személyi változások egyáltalán nem jelentettek változást a működésben és a napi gyakorlatban.

Nagyon úgy fest, hogy a sport legnagyobb világszervezete erkölcsi csődbe jutott, ahonnan nagyon nehéz lesz kikerülni…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!