Friss hír, hogy a Dynamo Dresden újabb játékosánál mutatták ki a vírusfertőzést. A fertőzést a tesztek ötödik körében mutatták ki, méghozzá úgy, hogy a teljes csapat már május 9-én megkezdte 14 napos karanténját. Akkor erre azért volt szükség, mert két csapattagnál, és egy stábtagnál koronavírus fertőzést állapítottak meg. Ez szinte teljesen reménytelen helyzetbe hozza a csapatot, és felveti azt a már korábban is feszegetett kérdés, hogy vajon mennyire lesz hiteles a végeredmény, ha egyáltalán sikerül végig játszani az összes elmaradt meccset. De van ennél egy még különösebb probléma is, ami Angliában okozhat még komoly problémákat.

Az teljesen világos, hogy a fertőzés kimutatása esetén karanténba kell vonulni, attól függően, hogy hány tagot érint, akár az egész csapatnak is. Nincs ez másként a PL-ben sem, ugyanakkor vannak olyan játékosok, akik félnek pályára lépni, és ezért az edzéseket sem látogatják... Az most majdnem mindegy, hogy ezek mennyire kulcsjátékosok, vagy inkább perifériális szerepük van normál esetben, mert most, ebben a minden korábbinál sűrűbb menetrendben, és az öt cserét lehetővé tévő szabályozás mellett most minden egyes kerettagra sokkal nagyobb szükség van!

A problémára immár nem első alkalommal Jamie Redknapp hívta fel a figyelmet a Sky Sportsnak adott interjújában. Így fogalmazott:

"Ha van egy 22, 23 játékosból álló kereted, és abból 6-7 játékos úgy gondolja, hogy nem megy el az edzésekre és a mérkőzésekre, mert tart a vírustól és a családtagjait sem szeretné veszélynek kitenni, akkor hogyan beszélhetünk igazságos versengésről? Ez lesz a Premier League egyik legnagyobb problémája, ugyanis ebben az esetben a helyzet minden lesz, csak fair nem.”

Gondoljunk bele, ha tényleg nagyobb számban vannak ilyen játékosok, akkor mennyire lesz mértékadó a bajnoki végeredmény? És milyen értéke lesz a Liverpool elsőségének? Annak a Pool-nak okoz ez problémát, amelyiket méltán tekinthetünk máris aranyérmesnek... De nem csak itt van gond, hanem ott is, hogy ha a bajnoki végeredmény nem korrekt, akkor az európai kupa-indulók, és eredményei sem tekinthetők korrektnek... És akkor még nem említettem, hogy mi van akkor, ha igazolódnak a félelmek, és többen is megbetegednek majd?

A végére ide kell írnom, mert így gondolom, a legkisebb rossznak még mindig a késéssel, ámde a lehető legbiztonságosabb körülmények mellett megrendezett meccseket tartom, ugyanakkor be kell látni, hogy bizony igen komoly kockázatok vannak! Azt nem tudom, hogy jogi értelemben hogyan kényszeríthető ki a játékosok edzésbe-állása, illetve a meccsen való részvétel, de - csipán józanul gondolkodva - bizony erős kétségeim vannak, hogy ebben a helyzetben van eszköz a klubok kezében... De ha van is; az a játékos, aki fél minden egyes érintkezéstől, és tart tőle, hogy ö maga, vagy családja, szerettei a járvány áldozatává válnak, akkor az milyen játékot fog produkálni?

Sajnos el tudom képzelni...

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!