A német bajnokság indulása máris komoly tapasztalatokkal szolgál, ugyanis kiderült többek között, hogy ha egy Dárdai van a Hertha kispadján, akkor a csapat nyer, míg máshol hisznek benne; ha csak papírfigurák képében is, de elkel a szurkolók támogatása ahhoz, hogy elérjék a BL-t!

A Hertha az Union Berlinnel komoly városi rangadóval nyitotta meg az aktuális fordulót pénteken, és bizony komoly győzelmet arattak! Úgy tűnik, hogy Labbadia végre focit játszat csapatával, mert nem „csak” nyertek, méghozzá lehengerlő 4:0 arányban, hanem komoly labdabirtoklási fölényt is kiharcoltak, sőt, elérték, hogy a városi rivális egyetlen egy kapura lövést sem tudott elengedni!

Úgy tűnik tehát, hogy – persze Labbadia mellett – mindig kell egy Dárdai a kispadra. Ezúttal a középső gyerek, Dárdai Márton foglalt heyet a kispadon. Bár edzője nem állította be, de nyilvánvaló, hogy a középső védő poszton játszó Dárdai-fiúra bizony komolyan lehet számítani, hiszen az öt csere, illetve a feszített tempó miatt bármikor bevetheti Labbadia. Most elég volt a kispadon lennie, de remélem, hogy a pályán is megmutatja, hogy szükség van rá! A gólfelelős persze ezúttal is Ibisevic volt, aki immár sokad-virágzását éli.

borussia cikkbe 2

Ezzel a győzelemmel a Hertha immár négy pontos előnyre tett szert a város másik csapatával szemben, így mintha helyre állna az az előzetes várakozásnak megfelelő helyzet, amire a bajnoki nyitány előtt számítani lehetett.

A másik fontos hír, hogy a Mönchengladbach-ból érkezett, ahol nagy terveket szövögetnek, ugyanis az előző fordulóban aratott 3:1-es győzelmük után a soron következő meccsükön a Bayer Leverkusen látogat a Borussia Pakba. Mindkét csapat a BL indulásért megy, a ’Gladbach most harmadik, a gyógyszerészek pedig az ötödik helyen állnak.

borussia cikkbe

A zártkapus meccs ellenére komoly hangulat lehet, hiszen 19 eurós áron bárki részt vehet a meccsen – papírfigura képében. Úgy áll a dolog, hogy 12.000 már biztosan ott lesznek, a klub pedig a befolyó összeg helyi jótékonysági szervezet számára ajánlja fel.

„A kartonszurkolók nagyon sokat jelentenek. Egyrészt felhívják a figyelmet arra, hogy a futball szurkolók nélkül nem az igazi, másrészt pedig egyértelműen javítani fogják a stadion atmoszféráját”

Ezt Max Eberl mondta, aki a ’Gladbach sportigazgatója. És milyen igaza van! A képet elnézve bizony máris jobb a helyzet, mintha csak az üres sorokat látnánk a tévén keresztül! Itthon a Fradi készül hasonló megoldással, és remélem, hogy ott is ilyen jó hatást érnek majd el.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!