Korábban már többször írtunk róla, hogy kik a lehetséges vevőjelöltek a magyar válogatott középpályásra, és arra jutottunk, hogy a Milan egy jó választás lehet, hiszen az észak-olasz csapat kifejezetten a fiatalokra építve is versenyben van a nemzetközi kupaindulásért. Igen ám, de a szép szavak mögött („fiatalokra építünk”) komoly problémák húzódnak meg a háttérben…

A helyzet elég bonyolult, így most a kialakulásához vezető útról csak annyit, hogy még Berlusconi idején a komoly adósságok miatt kellett eladni Ibrahimovic-ot, és Thiago Silva-t, majd helyettük ingyen igazolható játékosokkal töltötték fel a keretet. Aztán érkezett egy kínai befektető, aki nagy tervekkel jött, de egy év alatt kifutott pénzéből, így aztán egy Elliott Management nevű cég vásárolta meg a patinás klubot.

A befektetőcég viszont jelentősen korlátozta a Maldini-Boban sportért felelős vezetőpáros anyagi lehetőségeit, így a fiatalokra építkező stratégia nem egy választási lehetőség eredménye, hanem a kényszer szülte megoldás. Ez még nem lenne komolyabb baj, hiszen ez a stratégia mintha működne, ugyanakkor a háttérben tovább ment a háború, aminek az lett a vége, hogy Bobant menesztették…

Ennek oka pedig nem más, mint Ralf Rangnick, akivel a klub igazgatója, a z Arsenal-tól érkezett Ivan Gazidis Maldiniék tudta nélkül megállapodott arról, hogy nyártól a német szakember veszi át a klub vezetőedzői és sportigazgatói pozícióját. Így most ott tart a történet, hogy a tulajdonosé és az elnök harcban áll Maldiniékkal…

És akkor itt jön képbe Szoboszlai Dominik. Rangnick korábban a Red Bull hálóztat tagjaként a Leipzig vezetőedzője volt, de 2019 nyarától átirányították (a RB erős központi vezetése elég komolyan sakkozik a kötelékébe tartozókkal), így a brazil Bragantino, illetve a New York Red Bulls nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetői posztját töltötte be. Miután Dominik szintén az energiaitalos nagy család tagja, Rangnick nyilván prefeálja őt, ugyanakkor ma még sok elvarratlan szál van, így szerződése komoly kockázatokat jelenthet.

Nem tudni például, hogy az Elliot Management a RB előszobája, vagy aztán majd még a két befektetői csoport is háborúskodni kezd egymással, ugyanúgy, mint ahogy most Maldini és Rangnick „ölik” egymást. Mert bizony ők egymásnak estek – nem is kicsit! -, így most a Milan nem éppen a béke szigete. De én inkább azt gondolom, hogy az Elliot inkább együttműködő lehet, és szerepet is csak azért vállalt a történetben, hogy az európai kupaindulás ne okozzon problémát.

Mert bizony a RB mérhetetlen falánkságával odáig jutott, hogy csapatai szembe kerülhetnek egymással az európai porondon, amit az UEFA nem néz jó szemmel, hiszen a szabályozás szerint egyazon tulajdonosi háttérrel bíró két csapat nem szerepelhet azonos versenysorozatban. Ezt már – erősen vitethetó módon… - megoldották a Leipzig és a Salzburg esetében, és lehet, hogy most csupán arról van szó, hogy nem akarnak még egy olyan hibát véteni, hogy utólag kelljen átszervezéseket végrehajtani.

A Paul Singer nevével fémjelzett amerikai központú vállalat könnyen lehet, hogy csak a nevét adja a történethez, hiszen itt egy olyan társaságról van szó, amelyik többek között a Twitter, az AT&T, az Adecco, a Samsung, vagy éppen az Alcoa részvényeinek felvásárlásával, majd azok jelentős haszonnal történő értékesítésével keresi degeszre magát. Azaz, egy olyan gazdasági mindenevő, amelyiknek nincs elkötelezettsége semmilyen gazdasági tevékenység iránt, leginkább csak a pénz az, ami motiválja. Ezt nem kritikaként írom, csak fontos ahhoz, hogy tudjuk, milyen befektető áll most a klub mögött.

A lényeg tehát az, hogy most a Milan inkább egy forrongó üst, harcok színhelye, és amíg nem tisztázódnak a viszonyok, addig még komoly fordulatok következhetnek. Ez pedig nem egy ideális terep egy olyan labdarúgó számára, aki az igazi nemzetközi áttörést a következő egy-két évben szeretné elérni…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!