Pénteken a csakfoci.hu-n megjelent egy cikk, miszerint az MTK már a kupameccsek megrendezése előtt hátrányban volt (a cikk elérhető ITT), és a tegnapi közvetés során is visszahallottam ezt a kommentátortól. Persze így utólag könnyű okosnak lenni - így nem is a vita szándékával írok! -, de az okfejtésre, miszerint a légiósok hiánya hátrányt jelent, alaposan rácáfoltak a kékek!

Az már a felkészülési meccseken is látható volt, hogy igen komoly munkát végeztek (már korábban is), és olyan kombinatív játékot mutattak, ami bizony annak ellenére is tipikusan az MTK sajátja, hogy Boris Michael személyében német edzővel készültek. A tetszetős játéknak most még nincs igazán vége, de így is többet veszélyeztettek, mint ellenfelük, a Honvéd.

És ha már itt tartunk. Kispesten – mint arról többször írtunk – alakulóban van valami egészen más, mint amit eddig követtek, és igyekeznek visszanyúlni ők is a hagyományokhoz, illetve saját akadémiai bázisukhoz. Ennek most még szinte semmi eredményét nem láttam, de azt én nem annak tudom be, hogy a keret összetétele nem alkalmas arra, amit elképzeltek (pedig nem alkalmas), hanem sokkal inkább annak, hogy most az MTK nem hagyta a pályán kibontakozni a Pisont féle elképzeléseket.

ÉS azt is el kell mondani, hogy a Honvéd egyáltalán nem játszott rosszul – legalábbis abban az értelemben, hogy a játszó foci azért megjelent a pályán! -, viszont Lanzafame súlytalan volt, ami a mostani keret mellett bizony végzetes is lehet. Már csak azért is kellenek a személyi változások, de azt is ki kell emelni, hogy a védelem közepén helyet kapó Niba kifejezetten pozitív csalódást okozott! Ő most jól bemutatta, hogy kellenek az új arcok, mert bár már lassan egy éve a keret tagja, de eddig nem kapott komolyabb szerepet.

A Kispestnél nem véletlenül említettem kétlégióst, hiszen hat külföldi (és még két kettős állampolgár) játszott, ami azt mutatja, hogy az új vezetés elképzeléseit majd csak a következő bajnokságra tudja kiteljesíteni. Nagyon remélem, hogy addig kitart a tulajdonosok türelme, hiszen most – bár fontos a kupa! – a bajnokságban már nem nagyon kell tartaniuk a kieséstől, a nemzetközi kupaindulás pedig szerintem nem aktuális téma még. A lényeg tehát az, hogy ezen a meccsen az a csapat volt hátrányban, amelyikben meglehetősen sok légiós szerepelt.

Akkor most hol van a hátrány? Vigyázzunk ám azzal, hogy most messzemenő következtetéseket vonjunk le, mert ott van ám a pakliban, hogy a Honvédra még sűrű bajnoki menetrend is vár, tehát nem kizárólag erre a pár kupameccsre kell koncentrálniuk! Az MTK-nak viszont nincs mire tartalékolnia, így ami a csövö9n kifér, tolhatják ezerrel, ezért véleményem szerint itt az a kérdés, hogy minek van nagyobb hatása; annak, hogy nem kell tartalékolni, vagy annak, hogy nem játszhat légiós?

Ez tehát a nagy kérdés, amellett persze, hogy el kell mondani ismét, a csapaton látszik az igen komoly szakmai munka, látszik, hogy kiforrott a csapatjáték, és igen komolyan összerakott csapat lett mára az MTK! Véleményem szerint a következő élvonalbeli szezonre nem is kell nagyon erősíteniük, hiszen egy Schön Szabolcs, vagy egy Palincsár, és egy Prosser ma már bőven megütik a szintet, és nekem pozitív meglepetést okozott Cseke is (amíg el nem fáradt kissé), ahogy az ebben a névsorban öregnek számító Pintér Ádám is. A 0:0 pedig egy olyan eredmény, amiből bármi, vagy akármi is lehet még, egyik csapat sem mehet biztosra a második meccsen a Puskás Arénában.

A helyzet úgy áll tehát, hogy az MTK fiataljainak helye van az élvonalban, de az ő rendszeres játéklehetőségük nem csak a Hungária körúton fontos, hanem a teljes magyar labdarúgás számára i! Közülük kerül majd ki ugyanis a jövő válogatottjának néhány alapembere.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!