Lehet, hogy nem mindenki emlékszik rá, mégis azt gondolom, hogy itt a helye a sorozatban. Esetében biztosan nem tudnánk elmarasztaló véleményt megfogalmazni, úgymint "az éjszaka császára", vagy "bundás, de nem a kutya - mi az?", és hasonlók, mert a sokgyermekes családban felnövő futbalista erősen vallásos, és ennek megfelelő életvitelt is folytat. Amiért fontosnak tartom róla írni, az, hogy annak idején Dárdai Pál válogatta be, aki azt nyilatkozta róla - miután több meccsét is megtekintette -, hogy nem tud hibázni a helyezkedésben!
 
Márpedig, ha Dárdai ilyet mond valakiről, az biztosan nem véletlen! És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy posztja (bal oldali védő!) hiány a magyar mezőnyben. Annak idején már csak ezért is szurkoltam neki. Ha jól emlékszem, hangszeren is játszik, és nem tűnik buta fickónak sem. Mégis, mintha eltűnt volna a süllyesztőben... De kezdem az elején! Mindössze 17 évesen került Békéscsabáról az MTK-hoz, ahol egy rövid U19-es szereplés után felkerült az MTK II.-be. Innen elég tekervényes út vezetett az élvonalig, mert 2007 és 2011 között mindig kölcsönadták a Hungária körútról. Így játszott Soroksáron, Dabason, és a BKV Előre együttesében is.

2011-ben aztán - szerződése lejártával - ingyen igazolhatott Kecskemétre. Bár már 23 éves volt, még mindig csak a második csapatnál számoltak vele, de nem adta fel, és sikerült is az áttörés. Egy jó fél év után az első csapat tagja lett, méghozzá idényenként 26 meccsel elmondhatta magáról, hogy az akkor első osztályú csapat alapembere vált belőle! 27 évesen már nem volt igazán fiatal, amikor Újpestre került, inkább abban a korban volt, amikor a leginkább kiteljesedik egy focita karriere. Nem túlzás azt állítani - így utólag -, hogy így is lett, hiszen ez az időszak volt pályafutása csúcsa. Kupagyőztes lett, és ekkor hangzott el Dárdai fent idézett mondata is, így nem csoda, hogy érkezett a meghívó a válogatottba, ahol két barátságos meccsen, valamint egy Európa bajnoki selejtező mérkőzésen szerepelt.

2014 tehát minden téren sikeres volt. De mi jött ezek után? Duchatelet, az újpesti emberkereskedő Felcsútra értékesítette a tulaj ekkoriban nyilatkozta, hogy a felcsútiakkal mindig jó üzleteket lehet kötni...), ahol másfél év következett. Mint tudjuk, ebben az időszakban Felcsúton majd' három csapatra való játékos alkotta a keretet, hiszen a riválisok legjobbjait mind igyekeztek begyűjteni. Ez - mint ma már tudjuk - nem vezetett sok jóra, mert a sokak szerint álomfizetésekkel sem lehetett lelkesedésre és komolyabb versengésre bírni a csapat játékosait... Nem tudjuk, hogy ennek, vagy más, általunk nem ismert dolognak lett áldozata Forró Gyula, de innen többé már nem vezetett felfelé az út...
 
forrogy szpari

Előbb Nyíregyházán töltött el két évet, majd pedig 2019 nyarán a Dorog csapatában szerepelt. Miután eléggé kikerült a középpontból, csak feltételezni tudom, hogy szorgalma és szerénysége most is a régi, alkata, fizikai tulajdonságai alapján pedig nem gondolom, hogy a még mindig csak 31 éves játékos ne lenne képes újra a 2014-es szintet hozni, de azt nem tudom, hogy az ma mire lenne elég az élvonalban. Ez egy vita alapja lehet ugyan, de nem hiszem, hogy eldönthető anélkül, hogy próbát tenne újra az élvonallal. Nem tudom erre milyen esélye van, de véleményem szerint van a magyar első osztályban pár csapat, ahol lehet, hogy még ma is beférne.

És ha már Dárdai Pállal kezdtem; egy pár hete adott nyilatkozatában név szerinte megemlítette Forró Gyulát, mint olyat, akit ő hozott a válogatottba, de ma már azt sem tudja, hogy mi lehet vele, hol, és hogy játszik... Ennek oka bizony nem csak az, hogy Pali ma már nem követi napi rendszerességgel a hazai futball-élet eseményeit, hanem az is, hogy a játékos valamiért mintha nem futotta volna be azt a pályát, amit talán a valamikori szövetségi kapitány is remélt.
 
Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Lehet, hogy Pali ezzel finoman azt fejezte ki, hogy jól védekezik, de nem jól támad? Vagy azt jelenti minsez, hogy Vignjevics jól mozgatta a védelmet?

Attis
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!