Mint több helyen is olvashattátok, Bernd Storck-ot nevezték ki a Dunaszerdahely edzőjének. Az igen jól sikerült Hyballa-korszak után érkező portugál Hélder Cristóvão mindössze négy hónapot kapott, mert a csapat nem hozta az elvárt szintet. Engem meglepett Storck kinevezése, de most – mint azt Jan Van Daele sportigazgató elmondta – ő volt a jó választás!

Nekem kicsit más a véleményem, de nem vagyok szakember, csak egy lelkes amatőr, és fontos kiemelnem, hogy ha már Storck-ra esett a választás, akkor én szurkolok, hogy sikeres legyen, mert ez egyben a DAC sikerét is jelenti. De mik lehetnek a klub tervei?

Ez komoly kérdés, mert bizony erről nem mondtak semmit az érintettek, csak annyit mondtak, hogy mindannyian ezért dolgoznak. Az alapszakasz éppen a végére ért, amikor felfüggesztették a Fortuna Ligát, így most a felsőházi rájátszás következik (június 3-án kezdenek). A helyzet érdekessége, hogy a Zsolna csődöt jelentett, így kétséges az indulása, vagy ha addigra sikerül is összetoborozni egy csapatot, biztosan nem szól bele az elsőségért folytatott küzdelembe.

Így – az alapszakban látottak alapján – egyetlen vetélytársa maradt, az örök rivális Slovan. A pozsonyi gárda bizony komoly falat, de ha a DAC-nál tényleg komoly munkát végeznek, nem lehetetlen megfogni őket. A többiek lemaradásban vannak, a Rózsahegy, Nagymihály, Nagyszombat alkotta trióból az utóbbi kettő is 8 pont hátrányt halmozott fel a Dunaszerdahellyel szemben az eddigi 22 forduló alatt, míg az első egyenesen 10 ponttal gyűjtött kevesebbet.

Apropó, szakmai munka! Úgy tűnik, hogy Storck mellé azt a Németh Antalt szerződtetik pályaedzőnek, akivel a német szakember magyar szövetségi kapitányként már egy jó fél évet együtt dolgozott, ugyanis akkoriban Németh volt annak az U19-es válogatottnak az edzője, amelyik kvalifikálta magát a horvátországi EB-selejtező elitkörébe. Ne feledjük, Stock az utánpótlást is vezette szövetségi kapitánysága alatt!

Most tehát azt gondolom, hogy – bár Storck két évre írt alá – a rájátszás egyfajta vizsgamunka lesz, és a folytatás az itt elért eredmény függvényében alakul majd. Storck jó beugró, hiszen ne feledjük, és nem is vitatom, hogy a 2016-os VB csoportmeccsein vereség nélkül végző magyar válogatott az ő irányításával érte el eredményeit, ahova már – szintén vele az élen – a norvégok elleni pótselejtező után került ki a csapat. Ne véletlen, hogy a DAC-nál ezzel a videóval köszöntötték:

Szerintem tehát a mesterterv megvan, a cél pedig nem lehet más, mint a BL-indulás jogának kiharcolása. Az igaz persze, hogy a BL sokkal erősebb, így kisebb az esély a csoportkörre, de azért érdemes mégis ezen az úton elindulni, mert a BL-ből még vezet út az EL-be, de az EL után már nincs semmi…

Sok sikert tehát Bernd Storck-nak, a DAC-nak, és nagyon remélem, hogy első lépésként a pozsonyi riválist sikerül maguk mögé utasítani!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!