Tegnap végre nézhettünk élő (időben) meccseket, és most ráadásul közvetíti is a tévé mindet, így aztán tényleg alaposan kigyúrhatja magát az ember abból, hogy és mint állnak a csapatok. Nagy lelkesedéssel kezdtem nézni a meccseket, és egy kivételével tetszett is amit láttam. Ezt nem mindenki látta így, ami nem baj, de hogy totálisan más meccset néztek, azt viszont már nem értem…

Nem akarok megnevezni médiát, mert nem az a célom, hogy feszültséget szítsak, de nem tudok elmenni szó nélkül pár gondolat mellett, amit a sajtó megfogalmazott (vagy éppen nem fogalmazott meg…) a meccsekkel kapcsolatban. Az utóbbi időben egyre többször hallom, hogy a sajtó is hibás azért, hogy hol tart ma a magyar foci. A tegnapi meccsek kommentjei mindennél jobban mutatják ezt!

Egyik meccsen sem voltam érdekelt, mint szurkoló, ezt előre közlöm, kedvenceim nem léptek pályára ezen a napon. Amit viszont láttam, azt most csak pár mondatban leírom:

 

  • Fradi – Loki:

Jó iramban indult a dolog, a Loki meglepő nyíltsággal kezdte a találkozót, míg a Fradinak kellett egy kapott gól ahhoz, hogy megérkezzen a pályára. Akkor aztán tényleg elkezdték a meccset, és nem nagyon hagytak kétséget afelől, hogy ki lesz itt bajnok a végén. Nagyon látszott, hogy Lovrencsics a kényszerszünet előtt csapágyasra lett hajtva, mert az újra-kezdésre körülbelül 10 évet fiatalodott, de azt is látni lehetett, hogy a nagyobb termetű, alapvetően kötöttebb játékosoknak nem volt elég a felkészülés, ahogy a technikás játékosokon is látszott a labda nélkül töltött cirka két hónap. Lelkesedéssel, irammal sok gond nem volt, a minőség pedig a fentiek okán pedig egyáltalán nem volt rémes.

 

  • Kövesd – Fehérvár:

A Kövesdnek nagyon nem ízlett sok dolog ezen a meccsen. Nem nagyon szerették, hogy a Fehérvár jó erőben tért vissza, ahogy azt sem igazán szívelték, hogy a bírók részéről erősen lejtett a pálya. Előbbivel együtt kell tudni élni, hiszen mindenkinek volt lehetősége felkészülni, ez kinél így, kinél úgy sikerült. Utóbbival azonban egyáltalán nem kell együtt élni! Lehet, hogy a bírók istencsászárokként tisztelendő, sérthetetlen nagyurak, de én akkor se gondolom, hogy minden szó nélkül el kellene menni hibáik mellett!

A Fehérvár megint a semmilyen jelzőt érdemli, mert egyszerűen nem látszott, hogy mit akarnak. Helyesebben, egy valamit lehetett látni azért; azt, hogy az egy gólos előny birtokában megpróbálták valahogy mulatni az időt, de focizni mintha már nem szerettek volna. Én semmilyen Carillo-t nem fedeztem fel ebben a csapatban…

És az eredmény? Az egy idegenben szerzett gól előnyt jelent, de amit láttunk játékban, semmi előrelépés nem történt Fehérváron. Úgy látszik, hogy a keretet le kell cserélni, mert nem alkalmas a komolyabb feladatokra. És még egyet; Fiola kezezése olyan egyértelmű tizenegyes volt, mint ahogy most a gép előtt ülök…

 

  • MTK – Honvéd

Nem részletezem sokat ezt a meccset, mert már írtam róla (ITT), de azt kell mondjam, hogy egy kifejezetten izgalmas csatát láttunk – annak ellenére is, hogy nem született gól. Egy jól kimunkált, fiatal csapat, és egy átalakulóban lévő gárda összecsapását láttuk, ahol az edzők a foci játékosságára törekednek. Előbbinél sikerrel, utóbbinál pedig még csak nyomokban felfedezhetően…

Ez a véleményem a tegnapiakról, de ehhez képest a sajtó mintha elfelejtette volna a Fiola-féle kezezést, mintha senkinek sem tűnt volna fel, hogy a Fehérvár ilyen játékkal azonnal kiesik az európai kupa selejtezőiből, és végül, mintha nem vette volna észre senki, hogy bizony erősen lejtett a pálya a bírói ténykedés miatt! Miért is csodálkozunk, hogy a fehérvári játékosok totálisan hamis önképpel lépnek pályára hétről hétre? És miért lepődünk meg, ha az éppen ilyen hímestojáskét dédelgetett csapat kiesik az albán beugró ellen? Ugye, ugye…

 

  • És a sajtó…

A Fradival kapcsolatban nem olvastam semmit, amikülönösebben érdekes lett volna, de azért én megjegyezném, hogy Rebrov mester biztosan nem volt elégedett, bármit is nyilatkozott kifelé, mert bizony amikor már győzelemre állt csapata, már ők sem nagyon erőltették meg magukat. De akkor sem volt kétséges a meccs kimenetele – őket legalább ennyi menti.

Ugyanakkor az esti mérkőzést úgy írták le többen, mint ami olyan volt, hogy próbára tette a szurkolók türelmét… Nem tudom, hogy milyen meccsel keverték, de biztosan nem arról a meccsről írtak, mint amit én láttam. Talán azt gondoljuk, hogy teher alatt nő a pálma, és a hazai fiatalokat nem kell agyonbabusgatni dicséretekkel? Akkor másokkal miért lehet ezt megtenni? Mert, bizony van miért dicsérni az MTK-t, ahogy a Honvádnál sem lehet különösebben felelőst keresni akkor, amikor éppen teljes irányváltás közben van a klub anyahajója!

És a Fehérvár? Ha igaz, amit olvasok, minden a legnagyobb rendben, kezezés nem volt, játék volt, idegenben lőtt góllal előny lett a vége. Ki gondolja ezt komolyan???

Nem gondolom, hogy a magyar foci éppen a legjobb irányba tart, de a véleményvezér sajtó bizony sokkal jobban meggondolhatná, hogy kik és mit írnak le olyan hasábokon, ami bizony tíz- meg százezrekhez jut el – nem is beszélve arról, hogy ezeket a játékosok is olvassák.  Persze, ha onnan, abból a párhuzamos világegyetemből nézzük, lehet, hogy nem is érthető, miért háborog a lelkem…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!