Mostanában egyre többet hallani arról, hogy az emberek nem bírják a bezártságot, egyes helyeken tüntetnek is, és vannak olyan szurkolói csoportok, akik követelik a nézők előtt megrendezett meccseket. Mindez nem nálunk van, itthon továbbra is meglepően fegyelmezetten viszonyulunk a járványhelyzethez, de most két helyről is érkeztek adatok arra vonatkozóan, hogy bizony a vírus nem játék…

Már korábban is hallhattunk róla, hogy a Liverpool-Atlético Madrid BL-középdöntőt nem kellett volna megrendezni, mert akkor már (március 11.) a járvány terjedése megállíthatatlanul gyorsult. Az állítások között szerepelt az is, hogy a meccs nagymértékben hozzájárulhatott a vírus terjedéséhez, azaz nem a járvány tett be a focinak, hanem a foci (helyesebben a tömött lelátók) adott muníciót a járványnak.

A legfrissebb adatok szerint a meccsen résztvevők között igen nagy számban fertőződtek meg, és ma már úgy tudják, hogy a BL-meccs és a közelben megrendezett Cheltenham fesztivál résztvevői között 41, illetve 37 haláleset jegyeztek fel. Ebben az időben már több, mint fél millió fertőzött volt Spanyolországban, a meccset mégis megtartották…

Ezek az adatok azt mutatják, hogy bizony igenis indokolt a zárkapus rendezés. De azt is mondhatnánk, hogy ez még akkor volt, mikor a terjedés felívelő szakaszban volt, most pedig Európában már csökkenőben vannak az esetszámok, és mintha a legnehezebb időkön már túl lennénk. Igen ám, de egy másik eset arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a kedvező tendencia éppen azért van, mert például nincsenek nagy tömegrendezvények.

Történt ugyanis, hogy Alsó-Szászországban egy étterem vendégeket fogadott, és a felújításon átesett intézményben sokan jártak próbafőzésen is. Ezek aztán nem bizonyultak jó húzásoknak, mert mostanra kiderült, hogy legalább 10 ott tartózkodó ember esetében mutatták ki a fertőzést (köztük a tulajdonossal), és 70 embernél kellett karantént elrendelni. Mindez abban a Németországban történt, ahol példásan jól kezelték a helyzetet, de – meglepő módon! – ott van a legnagyobb elégedetlenség a korlátozó intézkedések fenntartása miatt.

Ez csak két kiragadott példa volt, de biztosan van még ezer hasonló, így azt gondolom, hogy a fennálló egészségügyi szabályok igenis hasznosak – még akkor is, ha nem tudunk kimenni a stadionokba! Egyébként sem nagyon értem az emberek egy részét, akik azt gondolják, hogy vége lesz a járványnak, és mehet minden tovább! Mert ha így történik, akkor jön majd a következő, meg aztán egy másik, és mindig lesznek hasonló, pusztító járványok.

De ne menjünk ennyire előre, a lényeg az, hogy most az is egy nagy dolog, hogy valós időben rendezett meccseket láthatunk a tévében!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!