A Mainz ellen pályára lépő Leipzig újabb nagy lépést tett az éremszerzés felé, ugyanis az idegenbeli 5:0 arányú győzelemmel a Leverkusentől 1:3-as verséget szenvedő ’Gladbach lecsúszott az ötödik helyre, a gyógyszerészek pedig feljöttek a negyedikre. Ezzel a furcsán három észre szakad Bundesliga versenyfutás továbbra is érdekességeket ígér a folytatásra. Számunkra a lényeg azonban abban áll, hogy több, mint 200 nap után végre együtt játszott Gula és Willi Orban!

A Bundesliga hármas tagolása a következőképpen néz ki:

  • Bayern München
  • Éremért és európai kupákért harcban állók: Dortmund, Leipzig, ’Gladbach, Leverkusen
  • A többiek: közülük azért a Wolfsburg, a Schalke, a Freiburg, valamint a Hoffenheim még versenyben van az Európa Ligás selejtezőért, de a második csoport utolsója, és a harmadok csoport elsője között van egy 13 (!!!) pontos szakadás.

Most tehát van egy kis helyzeti előnye a második csoport csapatainak, így a Leipzig-nek is, ahol úgy tűnik, szép lassan visszavezetik a játékba Orban-t a hosszas sérülését követően. Az előzőekben még nem játszott, de a fokozatosság elvénél maradva, a Mainz ellen már lehetőséget kapott; Upamecano helyére bejött a második félidőre. Ezt persze nem csak az indokolta, hogy Orban az egyik legjobbja csapatának, hanem az is, hogy Upamecano a bajnokság után távozhat, hiszen komoly kérői vannak, így Klostermenn-nal minél jobban össze kell szoknia a magyar válogatott védőnek.

Kis üröm az örömben, hogy az ellenfél Mainz csapatánál Szalai Ádám a keretben sem volt, de ha a végeredményt nézzük, ez nem is olyan nagy baj, talán rájön a csapat stábja is, hogy Ádám nélkül nem terem sok babér… Márpedig a Mainz nincs abban a helyzetben, hogy könnyen elengedjen pontokat, mert csak 3 pontra vannak az osztályozós helyezéstől, és 6-ra az egyenes kieséstől!

De vissza Orban-hoz. Ezen a meccsen – igaz már győztes helyzetben – én nem láttam rajta, hogy nagyon maga alatt lenne, de az az igazság, hogy amkor beállt, már nem nagyon tette próbára az ellenfél. AZ viszont mindenképpen fontos, hogy játszott, és az is, hogy jól mozgott, mert a továbbiakban már a meccsrutin megszerzése következik, és mire a bolgárok elleni meccsre sor kerül, 100%-os állapotban lesz!

Sajnos azt még mindig nem tudjuk, hogy mikor lesz a bolgárok elleni mérkőzés, de ha minden jól megy, akkor azért most már kijelenthetjük, hogy meg lesz tartva ez a pótselejtezős párharc, de arra még nem vennék mérget, hogy a Puskás Arénában lesznek szurkolók. Ha lesznek is, most nem tűnik reálisnak, hogy teltház legyen, pedig az bizony nagyon kellene a győzelemhez.

Ha kicsit túlzó akarok lenni, legalább annyira kell, mint Willi Orban játéka. A további sikeres visszatérésben bízva a Leipzig-nek a lehető legfényesebb érmet kívánom, a csapat élén a magyar válogatott középső védőjével!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!