Csányi Sándor MLSZ elnök nyilatkozott megint egy tartalmasat. Sok témát érintett ami minket is érdekel. A kötelező PR szöveg mellett azonban feltűnt, hogy továbbra sincs igazi irányvonal bár már eljutott az MLSZ is odáig, hogy néhány hibát felismer. Majd évtizednyi  MLSZ elnökség és jó pár milliárd elköltése után azért többet várnánk Csányi Sándortól...és most nagyon finoman fogalmaztam.

 

forrás M4sport.hu 

"Az MLSZ-elnök meglátása szerint a környező országok klubjaihoz képest sokkal stabilabb a magyar élvonal csapatainak pénzügyi helyzete, vagyis nem fenyeget az a veszély, hogy a járvány miatt valamelyik klub csődbe jut.  Ebből következik, hogy remélhetőleg ugyanolyan vagy kisebb költséggel még jobb játékosokat lehet majd Magyarországra hozni, hiszen kevesebb versenytárs lesz a térségben. 

Az előnyünkből az a további előny is kovácsolható remélhetőleg, hogy ha hozunk is Magyarországra külföldi játékosokat a térségből, akkor ugyanolyan vagy kisebb költséggel még jobbakat tudunk szerződtetni, mert kevesebb versenytársunk lesz a szomszédban 

 fogalmazott, hozzátéve, hogy ez a magyar fiatalokra is pozitív hatással lehet." 

Csányi a tervezett célok kapcsán a válogatottra és az utánpótlásra is kitért. 

– 44 év után jutott ki a magyar válogatott az Európa-bajnokságra és még csoportelső is tudott lenni. Ezt kellene tovább folytatni, vagy legalább megismételni. Fontos lenne, hogy a magyar futball kirakata tovább fejlődjön, ennek nagy lépése lenne, ha kijutnánk a 2020-es Eb-re. De van más teendőnk is: a belga Double Pass, amely több nagy futballnemzet auditálását és tanácsadását is végzi, és velünk is évek óta együtt dolgoznak. 

FELMÉRTÜK, HOGY MELY TERÜLETEN A LEGKEVÉSBÉ VERSENYKÉPES A MAGYAR FOCI, ÉS ÚGY NÉZ KI, HOGY A LEGFIATALABBAKKAL, A 6 ÉS 14 ÉV KÖZÖTTIEKKEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZÁS, MUNKA SZÍNVONALA NEM ÜTI MEG A NEMZETKÖZI SZINTET. ÍGY HÁBA DOLGOZNAK JÓL AZ AKADÉMIÁK, NEM OLYAN MINŐSÉGŰ ALAPANYAGOT KAPNAK, MINT MÁS EURÓPAI ORSZÁGOKBAN. EZEN JAVÍTANI KELL JELENTŐSEN! 

– mondta az elnök. 

Az UEFA alelnökeként is tevékenykedő Csányi Sándor közölte, június 17-én születik döntés az Európa-bajnokságról, és az európai kupasorozatok befejezéséről. Hozzátette, jelenleg az a szándék, hogy a csapatok a pályán fejezzék be a szezont a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is, és mivel erre pillanatnyilag minden lehetőség adott, reálisnak tartja, hogy augusztus végére lezárul mindkét sorozat." 

Az idézett sorokból kitűnik továbbra sem a piaci alapú működés a cél. Persze könnyű a jót megszokni, hogy az égi manna állami támogatások formájában aláhulljon. Mi is belátjuk itt az ST nél, hogy jelenleg működésképtelen lenne a Magyar Labdarúgás a támogatások nélkül, de azt viszont szánalmasnak tartjuk, hogy kisérletet sem tesznek arra a labdarúgás vezetői, hogy legalább elmozduljon a honi foci a versenyalapúság felé, és sikernek állítanak be olyan dolgokat amik nem szakmai hanem pénzügyi és politikai döntések alapján születnek. Szerintünk továbbra is versenyhátrányban vannak egyes csapatok néhány kedvezményezettel szemben és labdarúgásunk jövőjét nem látjuk olyan derűsnek mint az elnök úr. Nem látjuk, hogy az állami támogatáson túl terveznek e valamit annak érdekében, hogy a lehetséges jövőt fenntartható jövőt építsék. A koronavírus járvány elnök úr által vizionált pozitív hatását - hogy jobb külföldi játékosokat tudunk majd idehozni, mert stabilabb a magyar labdarúgás helyzete - sem látjuk olyan pozitívnak mint Csányi Sándor. Ezáltal a klubok még inkább nem lesznek kénytelenek a saját utánpótlásukra támaszkodni és megint csak a magyar játékosok lesznek versenyhátrányban. Persze mivel nem tudjuk mi a cél - jó klubfutball, vagy jó Magyar válogatott - mi is tévedhetünk. 

Viszont egy valamit nem említett az elnök úr ami azért némi derűlátásra adhat okot. Van egy olyan magyar feltörekvő edzőgeneráció ami ambiciózus motivált és valóban tenni akar. Ebben az edzőgenerációban benne van a jó irányba való elmozdulás lehetősége. Több teret figyelmet lehetőséget érdemelnének. 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!