Van az úgy, hogy nem megy sehogy avagy nem akarásnak tényleg nyögés a vége…..Ladislav írása
Röviden ezzel a két mondással össze lehetne foglalni a Fehérvár Mezőkövesd elleni Kupa produkcióját. Nézzük először az előzményeket.. Szombaton a Fradi pótló meccse mellett a 2 kupaelődöntő mérkőzés odavágójára is sort kerítettek. Ahol elmondható volt, hogy mind a két találkozó országos X lett. Mondjuk a Fehérvár:Kövesd meccsen legalább voltak gólok… 
Na de mi vezetett ehhez a fehérvári zakóhoz? A fejemben a meccs vége felé több gondolat futott végig. Először nézzük meg a kezdőt, mint minden edzőnek (legalábbis itthon) van egy alapcsapata, akikre épít és akik körül forgatják a peremembereket. Ez megvolt Nikolics és most megvan Carillo Vidijében is. Ami nekem különösen szemet szúrt, az Fiola újbóli szerepeltetése, hiszen az előző meccsen is majdnem miatta kerültek jócskán hátrányba végig bizonytalan volt, és egy kezezést se ítéltek meg ellene. Ennek ellenére nem csak őt lehetne kiemelni, és nem is akarom csak rá kihegyezni a dolgot. A mai találkozón Pátkai sérülése miatt rajta kívül Elek is bekerült a kezdőbe. Számomra meglepően pozitív volt, a fellépése de mégse Pátkai játszott a csapatba.. Ám az, hogy konkrétan az első félidőben egész végig tili-toli ment, az egy ekkora csapatnál szerintem megengedhetetlen.  Az, hogy Nikolics jóformán akkor találkozott labdával, ha hátrajött és megpróbálta előre játszani, az még inkább egy jelzésértékű. 
Egyszerűen nem volt elég rotáció, megint…. ennek következményeképpen tudom felírni, hogy a játékosok zöme nem volt éles… nem látszott a bizonyítási vágy, nyilván benne van az is, hogy hiányzott a 12-ik játékos . 
Én értem, hogy próbál a már számára bizonyított játékosokra építeni, de engem valahogy mostanában Stopira teljesítménye se győz meg, ez ma is így volt..  Ezzel sajnos úgy érzem azt érik el Fehérváron, hogy a játékosok elkényelmesednek, hozzászoknak, hogy nincs versenyhelyzet a csapaton belül, nincs nyomás hogy miért játszana jobban. Ez az egyik nagy probléma ….
A fiúk már korábban említették az egyik adásban, hogy ez még mindig nem a Carillo féle Vidi, de az mikorra lesz meg? ..
Mi írható Carillo számlájára? Mi a játékosok bűne? 
Ez a vereség nyilván több összetevős, edző, játékos, játékvezető. Bundázásról is írhatnék, de nem hiszem, hogy csak azon múlott akkor is. 
Ez a mai magyar foci nagy hibája, hogy általában 11 plusz 3 vagy 4 emberre tervezik a kereteket, így ha esetleg a csapat ezen része rosszabb napot fog ki, akkor ment a kukába a produkció.
Az egy dolog, hogy Petrjak , Kovács végig robotolja a meccset de nincs meg az átütő erő. Azt nem lehet, hogy 1-2 ember viszi a hátán az egész csapatot, az egy idő után kifullad… 
Ha már a Vidit lehúztam kicsit, akkor Kuttor Attila munkásságát ki kell emeljem, mert a matyóföldi csapatot nagyon szépen sikerült összerakja az évre. Érezhető és látszik, hogy mit akar játszatni. Az odavágón szerintem még puhatolózott kicsit, hogy ténylegesen mire számíthat, ám amikor kitapasztalta, hogy mire képes az ellenfél onnantól merte bevállalni igazán amit akar. És ami még fontosabb elérte, hogy a játékosai akarjanak! Bár őszintén szerintem ott már elég nagy mentalitás beli problémák vannak, ha egy játékosnak egy kupa elődöntőben nem látszik a küzdeni akarása a pályán, legyen bármilyen profi is… Pláne ha egy nagy valag pénzt fizettek érte, mint külföldi.. Ennyi erővel, felküldhette volna az összes fiatalt a pályán, van egy olyan érzésem, hogy a lelküket kihajtották volna.. lehet, sőt biztos rosszabb lett volna a végeredmény, de a legfontosabb dologt nem hiányzott volna az AKARAT! Nem hiszem el, hogy azok a srácok, akik éveken keresztül ezért a sikerért dolgoztak, nem csúsztak, kúsztak volna minden egyes labda után. 
Ahogy külföldön már kezdenek rájönni, itthon is el kellene kezdeni azt a tényleges fiatalítást, ami esetleg mind a kluboknak mind a szurkolóknak boldogságot okozna! 
És hogy mire lesz elég ez a pofon? Lesz-e végre bármiféle retorziója? Az mind a jövő kérdése, én jó pár játékos helyében elgondolkodnék, hogy ezek után megéri-e folytatni a pályafutását… mert aki szurkolók nélkül nem tud küzdeni, az ne akarjon szurkolókat a háta mögé….
További tartalmakért kövessétek a ST adásait, illetve a Ladislav bemutatja fb. oldalt.
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!