Megvan a Magyar Kupa két döntőse. Az elődöntők visszavágói izgalmas meccseket hoztak, és már most kijött, hogy bizony fizikálisan bizony kihívásokkal küzd a csapatok többsége. Ez fordulatossá tette a mérkőzéseket, még ha a színvonalnak nem is tett feltétlen jót. De a legnagyobbat mégsem a csapatok alakították, hanem azok a szereplők, akik gólokat aligha szerezhetnek, mégis döntő hatásuk lehet a meccsek végkimenetelére…

Igen, megint a bírók! És megint a média… Előbb a sípmesterek ténykedésére térnék ki, hiszen, ha a játékosok felkészítése kissé hiányos is volt, őket mélyen alulmúlták a játékvezetők! Kezdem ott, hogy rengeteg téves ítélet született, amiknek ugyan nem volt komolyabb hatása a végeredményekre, de erősen „idény eleji formáról” tanúskodtak! A párharcokban történt szabálytalanságokat rendre benézték a sporik, és ennek nem egy sárgalap lett az eredménye.

Azt nem tudom, hogy mindez csak azért volt, mert a bírók nem készültek fel fizikálisan, és oxigénhiányos állapotban ítélőképességük látta kárát a dolognak, vagy egyszerűen nincs meg a meccsrutin, de tény, hogy a párharcok megítélésén túl sokkal nagyobb hibákat is vétettek. Mire gondolok? Arra, hogy a Fehérvár szabályos gólját nem adták meg, amint azt Carillo mester is megemlítette a vele készült interjúban, és arra, hogy ettől nagyobb hibát csak a másik meccsen sikerült véteni; itt két góltól fosztották meg a Honvédot.

Arról, hogy az MTK-Honvéd párharcban 210 percen át nem esett gól, nem csak a csapatok tehettek, hanem bizony vastagon benne volt a játékvezetés is, és a másik mérkőzés sem biztos, hogy így alakul, ha megadják a szabályosnak tűnő gólját a Fehérvárnak. Hozzá kell tennem, hogy Hodzic góljánál a kapus és a lövő játékos között, a labdát takarva ott áll Nikolics (ha nem ő volt, akkor más fehérvári játékos), így nálam az a találat nem ért gólt.

A bíráskodás tehát mindennek az alja volt, olyannyira, hogy megkockáztatom; bírók nélkül korrektebb eredmények születnek! És miért említem megint a sajtót? Mert sehol nem láttam arról szóló híreket, hogy a kiállítása miatt a lelátón helyet foglaló Kuttor Attila bizony folyamatos instrukciókkal látta el valamilyen elektronikus kütyü által (ami a kabátjának magas gallérja alá volt rejtve) a Tóth Mihály által vezetett kispadot. Többször is sikerült ezt megmutatni, és mindannyiszor sikerült erről már a közvetítésben nagyvonalúan megfeledkezni… Persze Kuttor előre szólt, hogy nem probléma, ha a nézőtérre száműzik, mert ezt is megoldják. Megtették, és most mindenki illedelmesen hallgat!

Ezek után jogos a kérdés; mennyire korrektek az eredmények? Ezt mindenki döntse el maga, én csak azt tudom mondani, hogy a bajnokságban talán azt lehet mondani, a bírói tévedések hosszabb távon kiegyenlítődnek, így egy-egy meccs elvezetése nem okoz komolyabb problémát, de az egyenes kieséses párharcokra épülő kupában teljesen más a helyzet. Ha kiesett egy csapat, nincs az a bírói tévedés, ami helyre billentheti az egyensúlyt.

A döntő két résztvevője végül egy játszós focira építő Kövesd, és egy továbbra is rakkolós Honvéd lesz. Utóbbi esetében meg kell jegyeznem, hogy Pisont cseréit nagyon nem értettem, és így utólag sem tudom azt mondani, hogy bejött a számítása, amikor az eredetileg két támadóra felépített csapatot gyakorlatilag tíz védősre alakította, amikor Lanza-t és Geoge-t is lehozta. Nagyon úgy tűnik, hogy tanulni kell még a meccselést…

De ez már a klub és az edző dolga, az viszont, hogy ez a két meccs sok olyan visszásságot megmutatott, ami a mai magyar foci sajátja, a foci összes szereplője számára nagy fontossággal bír – különösen nekünk szurkolóknak szúrja a szemünket…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!