Kicsit kevesebben, és nagyon komoly szabályok mellett, de mégiscsak visszatérhet a stadionba a foci oka, és célja; a Szurkoló! A tegnapra datált kormányrendelet ma a Magyar Közlönyben megjelent, így most már egyértelmű, hogy a hosszas várakozás után visszatérhetünk! Kikerült az 500 fős limit, és a rendelet már holnaptól érvényben van! A kép illusztráció, így biztosan nem lehet majd, de nézzük, akkor hogyan!

Ez azt jelenti, hogy a 26. forduló nyitómérkőzésén máris a stadionban szurkolhatnak a hívek! A holnapi meccs jó próbája lehet a most megalkotott szabályoknak. Nézzük, mik is ezek pontosan:

visszatérés

Igen, ez még nem az igazi, de most meg kell érteni, hogy ebben a helyzetben ez a legtöbb, amit még a kockázatok figyelembevételével meg lehet tenni. És azt kell mondjam, hogy bár sokszor kifejezzük nemtetszésünket, ez most mégis megsüvegelendő változtatás, amiért bizony megemelem a kalapom!

Van persze bőven dolguk ezzel a kluboknak, mert most dönteni kell, hogy kik legyenek a preferált szurkolók (bérletesek, vagy inkább a hangulat-generátorok?), hiszen könnyen lehet, hogy „túljelentkezés” lesz, miután a stadionok negyed-kapacitással tölthetők meg, a mostani befogadóképességeket figyelembe véve pedig talán csak egy-két helyen van az átlag-nézőszám a negyedes limit alatt.

Persze, az még nagy kérdés, hogy most majd mennyien mennek ki, mert egyrészt van egy felfokozott várakozás, másrészt pedig van egy teljesen érthető félelem is. Ki így, ki úgy dönt majd, de a preferenciák azért is fontosak, mert ha a bérletesek foglalják a helyet, ugyanakkor nem mennek ki, akkor adott esetben olyanokat zárnak ki, akik pedig kimennének, de már nincs hely… De mindennél fontosabb a biztonság, ezt továbbra is szem előtt kell tartani!

És ha már biztonság; számomra az is nagy kérdés, hogy az MLSZ jegyértékesítési rendszere vajon alkalmas annak lekezelésére, hogy aki online akar jegyet venni, az ezt megtehesse a szabályok betartása mellett. Mert bizony az érintkezés nélküli jegyvásárlás (ami továbbra is fontos!) bizony ezen a rendszeren keresztül a legbiztonságosabb!

Nem fanyalgok, és nem fikázok, de mindig érdemes egy lépéssel tovább gondolni a dolgokat. Kérdéseim most olyan problémákat feszegetnek, amelyek örömmel töltenek el, amik pozitív események következményei, így remélem, hogy a klubok és az MLSZ is örömmel oldják meg ezeket!

A rendelet elérhető ITT!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!