Izgalmasan alakul a gőzerővel robogó Bundesliga. Tegnap, azaz szerdán a Leipzig óriási lehetőséget kapott, ugyanis az akkor előtte három ponttal vezető Dortmund kikapott a Bayern-től, így a Hertha elleni győzelemmel behozhatta volna hátrányát. Nem így lett… De nézzük meg a két magyar érintettségű csapat meccseit, és kilátásait!

A Leipzig-Hertha négy gólos meccsen döntetlenre végzett, és talán még a lipcseiek örülhettek jobban a megszerzett pontnak, mert bizony a végén Gulácsi óriási bravúrjára is szükség volt az egy pont megszerzéséhez! Úgy tűnik, hogy Berlinben Labbadia személyében megtalálták végre Dárdai méltó utódát.

Az újra-indulás után ugyanis a Hoffenheim-et kapták el idegenben egy sima 3:0-s győzelemmel, majd az Union Berlint küldték haza (a szomszéd kerületbe) egy négyessel, és most a papíron sokkal jobb erőkből álló Leipzig ellen is szereztek két gólt, és a végén még a győzelemért mentek! Micsoda komoly változás ez Klinsmann után – talán a szurkolóknak csak most lett igazán világos, hogy a nagy Jürgen micsoda károkat okozott kedvenc klubjuk háza táján…

Persze a Leipzig -nek nincs oka búslakodni, mert a hátra lévő hat forduló alatt még behozhatja a Dortmund-ot, de nem árt tudni, hogy az Augsburg után még játszanak a Dortmund ellen - igazi hat pontos meccs lesz ez június 6-án Dortmundban! Aztán a Frankfurtot látják vendégül, aztán a Feiburg következik, majd a Leverkusen, a zárófordulóban pedig a ’Gladbach látja őket vendégül.

A két utóbbi csapat is veszélyes lehet Gulácsiékra, de ha meg akarják szerezni az ezüstérmet, ahhoz a beugró mindenképpen a Dortmund elleni idegenbeli győzelem. Nem tudni, hogy addigra milyen állapotban lesz Willi Orban, de most még csak csereként állt be a 79. percben, ezért nálam erősen kétséges, hogy meglesz a második hely, sőt talán inkább most hátrafelé kell nézegetniük a ’Gladbach és a Levekusen nyomulását látva.

És a Hertha esetében milyen kilátások vannak? Nos, amennyiben a középmezőnyben körbeverések lesznek, de kitart a most mutatott jó formájuk, akár még az európai kupaporond is elérhető lenne. Ehhez talán kevés a jó forma, ők sokkal inkább rá vannak utalva másokra, sokkal nagyobb a függőségük a többiek szereplésétől, mint a Leipzig esetében láttuk.

Számomra mindenképpen nagy öröm, hogy a Leipzig Európában is vitézkedhet majd, mert a magyar válogatott két alapembere ezzel még több tapasztalatot szerez, amire bizony komoly szükségünk is lesz! Mellettük azért jó lenne, ha Szalai Ádám, mert az újra indulás óta mindössze 29 percet játszott három meccsen, melyek közül – éppen a Leipzig ellen – a keretbe sem jelölték. Remélem, hogy csak egy gyorsan múló, kisebb sérülés áll a háttérben, ami már a múlté! Nagy Ádám még nem játszhat, Szoboszlai esetében pedig jó lenne, ha végre kiderülne a folytatás, mert jó lenne, ha tényleg csak a focival kellene foglalkoznia.

Persze a többi válogatott játékos is fontos, de az említettek azok, akik kiemelkednek most a társaságból, ezért is tartottam fontosnak (na meg a Dárdai-família miatt) azt, hogy kicsit betekintsünk a Bundesliga küzdelmeibe.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!