Örömmel hallom, hogy a hétvégi bajnoki meccsekre már kilátogathatnak szurkolók – természetesen az előírásokat betartva. Minden érintett klub jelezte, hogy készen állnak a szurkolók fogadására, ugyanakkor nem egységes a rendszer; a klubok maguk határoznak a végrehajtás módjáról. Nézzük!

Ami a legfontosabb és azonos minden klub esetében; kizárólag minden negyedik szék használható, és kötelező a maszk viselése. Ahogy azt már korábban jeleztük, ez a biztonsági szabályokkal némileg ütközik, de most érthető okokból ettől mindenki eltekint.

Ugyanakkor itt kell megjegyezni, hogy – a kizárólag online értékesítéssel megvehető jegyekkel – kizárólag oda lehet leülni, ahova a jegy ténylegesen szól! Ennek két oka van; az egészségügyi szabályok betartása, illetve az azonosíthatóság (gondolom, ettől továbbra sem tekintenek el) okán, hiszen ebben az esetben nem az arcfelismerő kamerák, hanem az elfoglalt hely azonosítja a mérkőzésre kilátogató szurkolót.

Az utóbbi gondolat azért fontos, mert erre sem az MLSZ, sem a klubok nem tértek ki külön, de ahhoz, hogy a rendeletben foglaltakat maradéktalanul be lehessen tartani, szükség van ennek ismeretére is. A másik ilyen nem különösebben kiemelt téma a büfé kérdése, hiszen – stadion-mérettől, és bátorságtól függően – akár több ezer szurkoló is összejöhet, ami bizony kötelezettségeket ró a klubokra, mint rendezőkre.

Nem, nem arra gondolok, hogy mindenképpen kell sörnek lennie a pultiokban (lennie kell, de ez nem kötelezettség, hanem jó üzlet!), hanem arra, hogy egy olyan rendezvényen, ahova nem vihet be a résztvevő semmilyen saját itókát (értsd: vizet sem), ott bizony biztosítani kell az ilyen irányú ellátást! És ez nem mindig és nem mindenütt teljesül maradéktalanul normál üzemmódban sem…

A jellemző megoldás egyébként az, hogy a bérletesek éveznek előnyt, ami érthető, hiszen esetükben előre megvásárolt jogról beszélünk, de – saját tapasztalatom szerint – a szurkolói társadalom leghangosabb része jellemzően nem bérletes, így olyan nagy fergeteg party-ra nem számítok, különösen úgy, hogy a kint lévőknek a szájmaszk használata is kötelező!

De! Látni kell, hogy fontos a szabályok betartása, mert könnyen lehet, hogy ha nem sikerül betartani/betartatni a rendeletiben foglaltakat, akkor könnyen visszaállhat a zártkapus megoldás, illetve szabályok be nem tartása tényleg veszélyes lehet az egészségre nézve. Tudom, hogy ez így nem az igazi, de azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben ez a maximum, amit ki lehet hozni!

Az egyes klubok tájékoztatói a klubok neveire klikkelve érhetők el

Diósgyőr

Kisvárda

Paks

Honvéd

Felcsút

A Kaposvár nem közölt még részleteket, csak annyit tudni, hogy ide is várják a szurkolókat.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!