Vendégszerzőnk írását olvashatjátok . A Baranya Megyei foci évtizedeken keresztül meghatározó része volt az országos bajnokságoknak, ám 2015 egy törést hozott a Dél-Dunántúli régió életében. A megye egyik ha nem legnagyobb fellegvárának licenszmegvonásával ugyanis eltávolodott a legmagasabb hazai kategóriától. Büszkének mondhatom magam, hogy szülőföldemről így is több fiatal jutott el a profi labdarúgás különböző magasságaiba. 
 
A következő sorozatban Mohács jelenlegi profi aktív labdarúgóival készített beszélgetéseimet olvashatjátok. Elsőként Pávkovics Bencével sikerült beszélgetnem, aki az elsőosztályú DVSC labdarúgó csapatának középhátvédje.
 
Megmondom őszintén, amikor múlt héten beszéltünk titkon bíztam benne, hogy egy győztes vagy legalább egy sikeres meccs után tudok majd gratulálni neked. Ahogy azt a klubod honlapján is említetted előzetesen, a 3pontért mentetek. Sajnos megint nem jött össze a Ferencváros ellen, ám én így is úgy láttam, hogy mégis talán most volt a leg kiegyenlítettebb találkozótok idén. Hogy érzed? Röviden hogy értékelnéd a szombati meccset?
 
Bence: Agresszívan kezdtük a találkozót, majd megszereztük a vezetést, addig jól alakult, viszont egyből kaptunk egy választ. Sajnos utána a Ferencváros átvette az irányítást és még a félidő zárása előtt megfordították a találkozót. Ezek után már csak vissza akartunk jönni a találkozóba és szépíteni . A Fradit ezen a meccsen  nem éreztem nálunk jobbnak, igyekeztünk mindent megtenni hogy pontot-pontokat szerezzünk.  Ami a nyilatkozatomat illeti, sajnos nem  vagyunk valami fényes helyzetben, így minden mérkőzésre még inkább a győzelem tudatában kell  elindulni.
 
Múlt héten játszottatok már edzőmérkőzést, milyen érzés volt most újra tétmeccsen pályára lépni? 
 
 
Bence:  A kisvárdai volt az egyetlen edzőmeccs, így a felkészülést nem nagyon tudtuk mérni. Nem tudtunk mire számíthatunk, de ahhoz képest úgy érzem jó állapotban voltunk a felkészülés végére. A következő mérkőzéseken remélhetőleg megint jobbak leszünk.
 
Hétvégén a Budapest Honvéd ellen léptek pályára, hogy látod mik az esélyek? 
 
 
Bence:  A  Honvéd a héten  bejutott a Kupa fináléba, nem véletlenül lettek nemrég is bajnokok, és értek el eredményeket.  A csapat magja megmaradt, a rutin is ott van még azért jócskán. Bennük van a váratlan, mint védő különösen kiemelném  Lanzafame-t ,illetve a most szárnyait bontogató Gazdag Danit . Ami a csatáraink dolgát megnehezítheti, hogy a Kamber-Lovric-Batik tengely  stabilitása adhat jó alapot a kispestieknek . Tudom, hogy közhelynek hangzik, de mennünk kell előre és csak magukkal kell foglalkozni. A cél így vagy úgy, de  a győzelem.
 
 
Az egyik internetes portálon olvastam egy cikket veled kapcsolatban, de én is megkérdezem. Személy szerint hogy élted meg, ezt az elmúlt 2 hónapot?  Mivel tudtad tölteni az előírt feladatok mellett?
 
Bence: A korlátozások miatt, engem hazaengedtek és itthon tudtam lenni. mivel nem tudtuk mikor lesz folytatás az első héten ment tovább az edzés információ küldéssel . Egyénileg próbáltam még rátenni hogy meglegyen a szinten tartás, mivel addig  lógott a lebegőbe hogy lesz-e folytatás.
 
 
Fiatal korod ellenére(23 év) mondhatni, hogy az elmúlt évek folyamán sikerült meghatározó játékossá válnod a magyar élvonalban. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy 85 NB1-es találkozó van a lábadban. Milyen  módon tekintesz vissza az eddigi utadra? 
 
 
Bence: Minden csapatomhoz fontos, szép emlékek kötnek. Pécsett játszhattam  az első felnőtt meccsemet, ám fájó volt átélni a bajnoki kizárást.  Az  Újpestről  csak pozitivumokat tudok mondani, sokat tanultam ,rengeteg fejlődtem.  19-20 évesen kaptam egyre több lehetőséget, Amellett, hogy Kabát Peti, és Balajcza Szabolcsék mellett olyan rutinos szinte már klublegendákat ismerhettem meg, több azóta nemzetközi szinten befutott játékos mellett is játszhattam. Elég Enis Bardhi-ra aki már a La Ligában rúgja a gólokat,  és Mbaye Diagne-ra a török élvonalban is letette a névjegyét gondolni, de mindegyikőjüktől nagyon sokat tanulhattam. Amit még ki kell emeljek Újpesten az a szurkolók, hiszen az ország egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkező egyesületről beszélünk, ahol még inkább megéri küzdeni, hogy pályára léphessen . DVSC-ből már az elején sikerült kihozni az adott évben a  maximumot a bajnoki bronz és nemzetközi kupaindulás mellett. Az  idei év sajnos egyenlőre nem sikerült túl jól, de a fociba mindig lehetnek váratlan fordulatok.
 
 
Eddigi pályafutásod alatt több híres focistával, edzővel dolgoztál együtt. Elég Kabát Petit, Balajcza Szabolcs, Bódi Ádámot, vagy Tőzsér Danit említenem nem is beszélve Herczeg Andrásról. Ha választanod kéne, kitől tanultál a legtöbbet, és miért? 
 
 
Bence: Edző téren mindenkitől tanultam, szinte mindenkitől mást. Robert Jarni és Nebojsa Vignejvic féle balkáni vérmérsékletben telt az edzés, ezzel szemben a Lokinál Herczeg András irányítása alatt rámentünk a technikára a finomítás mellett. Most Vitelki Zoltánnál egy letámadós focit játszunk.  Játékos terén valóban kiemelkedő játékosokról van szó, ám külön ki kell emeljem, Tőzsér Danit, hiszen vele különösen jó  baráti szintű kapcsolatot ápolok.
 
  
MTE, PMFC, Újpest, DVSC ezen négy csapat volt eddig  profi karriered fő állomása. Amikor a DVSC-hez szerződtél, azt mondtad gyerekkorod egyik álma vált valóra. Erről mesélnél kicsit? 
Bence: Kisgyermekként a Loki nemzetközi  meccsein nőttem föl. Gyerekként  édesanyámnak is megjegyeztem hogy majd idősebben a ott akarok játszani, látva a sikereket. Ki ne akarna BL  szereplésért játszani, szóval ezt az álmot  még mindig üldözöm.
 
 
2019 óta köt a klubhoz szerződés, el tudnád képzelni magad hosszútávon a hajdúságiak csapatában? 
 
 
Bence:  2022-ig van szerződésem addig, és persze amíg bíznak bennem addig itt vagyok.
 
 
Több okból is elkerülhetetlen, hogy megkérdezzem, mi  a helyzet a PMFC-vel?  Hosszú idő után sikerült feljutni az NB2-be az egyik mondhatni anyaegyesületednek. Követed az eredményeit? Mit gondolsz mire lehet képes a jelenleg, elég erősnek kinéző másodosztályban?
 
 
Bence: Folyamatosan követem, és örülöm hogy sikerült visszajutniuk. Nagyon erős lett a másodosztály. Az biztos, hogy nehéz dolguk lesz az élmezőnnyel felvenni a lépést, elég csak a Vasas kimagasló mind anyagi mind minőség beli keretére gondolni. Viszont a labda kerek és a fociban bármi előfordulhat, én bízok benne hogy azért sikeres felkészüléssel és jó erősítéssel lépnek szépen előre. 
Pécsett mindig is volt, és mindig is lesz foci! Mindenki szereti a focit, és megérdemlik hogy egy jó csapatuk legyen!
 
 
Nyugaton egyértelműen érezhető, itthon sajnos kevésbé jön át, te személy szerint hogy érzed, milyen fontossággal bír a klubfilozófia/identitás kérdés? Jelenlegi klubodnál, tudsz-e ilyenről beszélni, és ha igen mi lenne az ? 
 
 
Bence:   Az idei szezonban agresszív letámadós focit akarunk játszani, labdakihozatallal, sok letámadással Az ellenfél előtti utolsó 20-23 méterig meg van a szerkezet, onnantól, viszont a támadó felfogású játékosokra van bízva a befejezés.  Kimondottan nem volt nagy változás az Újpest és a DVSC közötti váltás úgy érzem.
 
 
Térjünk vissza a bajnokságra kicsit. A tervek szerint 4 naponta fogjátok lejátszani a maradék meccseket, hogy érzed ez a kettős terhelés milyen kihatással lehet az eredményre? 
 
 
Bence: Ha a többi bajnokságnak sikerült nekünk is sikerülnie kell. Jelenleg tartanak még a korlátozások, de ha ezek feloldódnak, akkor remélhetőleg a regenerálódás is jobban fog működni, bár a szakmai stáb sokat segít így is. Ezen felül bízok benne, hogy a sérülések el fognak minket kerülni, így ez a kettős terhelés is majd bírhatóbb lesz, az biztos, hogy nem lesz egyszerűbb dolgunk.
 
 
A szombati mérkőzés még csak pótlás volt részetekről, ám a tabella mondhatni  nem igazán fest bíztatóan. Hiszen jelenleg úgy álltok a 8. helyen hogy mindössze 2 pontra vagytok a már kieső helyen lévő ZTE csapatától. Egyik ST kolléga azt mondta az egyik múltkori adásban, hogy a Fradi elleni meccs után kezdődik nálatok a valódi folytatás. Hogy érzed, jelenleg mik a reális célok? 
 
 
Bence: A legfontosabb hogy hétről hétre hozzuk egyenlőre a meccseket, jelenleg a kiesőzónától való elrugaszkodás a cél. A  Fradi valószínűleg megnyeri a  bajnokságot, ám a 4-5 helyre még bárki odaérhet, ahogyan a kiesők közé is. Az biztos, hogy ez az idei évben  eléggé egybe van a mezőny nagy része.
 
 
Szurkolónak lenni ebben a nehéz időszakban szerinted milyen érzés lehet? 
 
 
Bence:  Nagyon sok ember szórakozását, a hétköznapokból való kiszakadását vette el ez a vírus.  Nagyon remélem, hogy mihamarabb visszatérhetnek a lelátókra, akár még ebben az idényben. Pozitívum viszont, hogy legalább közvetítik a meccseket, így ha nem is személyesen de szurkolhatnak a kedvenc együtteseiknek. 
 
Mit tekintesz eddigi karriered legnagyobb sikereinek? Hiszen Magyar Kupa győztesnek illetve 2x bajnoki bronzérmesnek mondhatod magad.
 
 
Bence: Az egyértelmű, hogy az  összesre büszke vagyok. Ám mégis talán amire legbüszkébb az a válogatottság elérése.
 
Többszörös utánpótlás válogatottnak mondhatod magad, illetve tavaly  Rossi mester meghívót küldött az Azerbajdzsán és Wales elleni keretbe. Ez már önmagában is elismerés, de te hogy élted meg? 
 
 
Bence: A kezdetektől volt lehetőségem végig járni a ranglétrát. Végig számítottak, rám, talán egyedül  u21-ben kaptam  a legkevesebb lehetőségem . Amit viszont megtanultam, hogy az utánpótlás válogatottság  nem életbiztosítás a felnőttek közé kerülésre is.Óriási élmény volt, és el se akarta hinni, ellenben az biztos,  hogy ez is egy jel, hogy az ember jól végzi a munkáját, illetve motivációt ad, a folytatásra.
 
 
E két meccs között sor került, az elmúlt évek egyik, ha nem legjobban várt eseményére a Puskás Ferenc Stadion nyitómérkőzésére is. Nekem volt szerencsém élőben megtekinteni, viszont te a fent említett tagságod miatt,  a pálya széléről élhetted át ezt a történelmi pillanatot. Milyen érzés volt? 
 
 
Bence: Gyönyörű komplexum lett , bárki bármit mondd hatalmas élmény mint nézőként mind pedig játékosként. Remélem az Eb összejön már csak emiatt is. Az embereken látszik hogy szeretik a focit és az anyagitámogatás is megvan. Megérdemlik a szurkolók, hogy egy jó csapatuk legyen. 
 
 
Jó játék fejében, számítasz még válogatott meghívóra? Esetleg egy bemutatkozás is összejöhet a jövőben? 
 
 
Bence: Nap mint nap ezért dolgozom, jó játék fejében van rá esély. Fontos, hogy a posztokon meglegyen a kellő konkurencia harc, ami versenyhelyzetet teremt. Tény vannak tőlem jobb játékosok jelenleg a keretben elég Willi Orban vagy Baráth Botond nevét említeni, viszont szeretnék később eljutni én is arra a szintre a posztomon az egyik legjobb lehessek.
 
 
Szerencsére többen vagytok Mohácsról elszármazók, milyen kapcsolatot ápolsz a srácokkal? 
 
 
Bence: A (Vogyicska)Bálint gyerekkori barátom játszottunk is együtt az MTK-ba napi szinten tartjuk a kapcsolatot. (Sinanovic) Sinannal is mondhatni jó viszonyt ápolok.
 
 
Végezetül, milyen tanácsot adnál a mai fiatal tehetséges baranyai labdarúgóknak?
 
 
Bence:  Jelenleg a fertőzés veszély miatt inkább ne, de alapszinten ha lehetőségük van gyakoroljanak sokat, mind egyedül mind pedig társakkal. A legfontosabb, hogy élvezzék a focit. Lehetsz bárki ha teszel érte! És ha tényleg megtettél mindent, egy kis szerencsével  bárhova eljuthatsz elég a Szoboszlai Dominik példájára gondolni, akiért a fél kontinens sorban áll.
 
Pályafutásodhoz további sok sikert, és sérülésmentes éveket kívánok! 
Van véleményed a cikkről? 
Oszd meg velünk!

Kövesd a Semleges Térfél adásait , és a Ladislav bemutatja oldalt további szurkolói tartalmakért!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!