Nem tudom, hogy kinek mi a véleménye a mostani helyzetben, amikor bizony forrnak az indulatok, politikusok esnek egymásnek, és egyre inkább terjed ez a társadalom irányába is. Köröz egy video is, ami úgy kezdődik; "Itt jönnek a nácik..." Álljunk csak meg egy pillanatra! Itt valami nagy nem stimmel emberek!!!
Kezdem ott, hogy valamikor a múlt héten kaptam értesítést arról, hogy megemlékezést tartunk a Deák téri kettős gyilkosság áldozatai emlékére. Egy gyűjtést is szerveztek az áldozatok családjai megsegítésére. Mi magunk (ti. az Újpest 1885 Szurkolói Klub) is csatlkoztunk a kezdeményezéshez, tagjaink ott voltak a Deák téren, és adományaik is eljutnak a családokhoz.
De nem a mi szurkolói csoportunk itt a lényeg! Az sokkal fontosabb, hogy most a politika elkezdte kavarni azt az emésztőgödröt, amiben ő főzi a maga levesét... Történt ugyanis, hogy a Mi Hazánk Mozgalom az ÖRO Dohány utcai székháza előtt tartott egy demonstrációt, amit a rendőrség nem engedélyezett ugyan, ezért táblákat, molinókat foglaltak le, és igazoltatták az ott jelen lévőket.
A Dohány utcában néhány százan gyűltek össze, mejd átvonultak a Deák térre, ahol ott voltak a szurkolói csoportok, akik nem politikai alapon szervezték meg összejövetelüket, hanem tisztán a szolidaritás, és megemlékezés, valamint a segítésg-nyújtás szándékával.
Tehát; ha nem lenne még világos, itt két eseményről beszélünk, amit a politika most egybemos, náciznak, és hősiesen kiállnak a rasszizmus ellen, mikközben kifejezetten hallgatnak róla, hogy a szurkolókról, vagy a politikai pártról beszélnek!
Ezért most nagyon komolyan kérem, hogy tisztázzák, miről beszélnek, ugyanis most nagyon úgy tűnik, hogy valaki használja a szurkolókat! Talán Dohány utcából érkezők ezzel a ténylegesnél nagyobb tömeget tudnak felmutatni, és ez nekik így jó? Talán a város vezetésének is jobb, ha nagyobb tömegről beszél, mert akkor azt láttatja, hogy a politikai ellenfele vezette országban dúl a rasszizmus? Vagy talán az MLSZ nek, hogy önmaga hibáiról elterelje a figyelemt és megint a bűn fókuszába állítsa a mindenért hibáztatható szurkolót?
Ezekre a kérdésekre nem tudjuk a választ, és nem is fontos az aktuál-politika ezen a szinten. Az viszont biztos, hogy a közel sem politikai lapon szeveződő, működő, és így nem politikai véleményt megformáló szurkolókat a politika a mindennapi játszmáiba be akarja húzni - arra számítva, hogy a szurkolókat úgysem érdekli ez az egész, és majd nem szólalnak meg.
Most azonban komolyan elszámolták magukat, mert a szurkolók igenis nem nácik, és soha nem is voltak azok! Igen, akár lehet a szurkolók soraiban olyan, aki akár szélsőséges jobboldali nézeteket vall, ahogy lehetnek köztük olyanok is, akik szélsőbalosok! Hogyan lehetséges ez? Csakis úgy, hogy nem világnézeti, és végképp nem politikai alapon állnak! Ne feldjük; a szurkolók nem egy társadalmi réteget, hanem egy csoportot jelentenek, melynek tagjai a társadalmi összes rétegét lefedik, azaz minden egyes rétegből "érkeznek" ide csoport-tagok!
Akik most megint felhasználják saját céljaik érdekében a napi politika iránt teljesen közömbös szurkolókat (mint társadalmi képviselet nélküli csoportot!), minimum egy bocsánatkéréssel tartoznak! De nem csak a szurkolókat kell megkövetniük, hanem főként az áldozatok családjait, mert aki ebben a fájdalmas ügyben is a saját hasznát keresi, az minősíthetetlen!
Szurkolói érdekvédelmi szervezetet!
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!