Mikor van az, hogy elég, hogy nincs lejjebb? Nem akartunk felülni a cikkíró vonatra. Nem akartunk megint a másikra licitálni, de van egy határ amit MA IS sokan átléptek az újságírói társadalomban. Most éppen az általunk a futballteljesítménye okán kritizált Dzsudzsák Balázst helyezte bele néhány önmagát újságírónak nevező firkász a politikai szarkeverésbe.

 

A hír szent, a vélemény szabad - szól az örökérvényű újságírói szabály. Ezzel sokan sokszor visszaéltek már a történelemben. Nagy felelősség a tömegek tájékoztatása, a hírközlés. Ezért lenne fontos, hogy az újságírói társadalom tájékozott legyen abban a témában amiről ír. A Magyar válogatott csapatkapitányi tiszte, rangja nagy felelősség, nemcsak a pályán, de azon kívül is. Mert egy csapatot szimbolizál egy-egy megjelenés, avagy nyilatkozat. 

Dzsudzsák Balázst lehet - és mi szoktuk is - kritizálni a játéka miatt, illetve a Magyar labdarúgásban betöltött szerepe okán is, mint szerintünk elbaltázott lehetőség. Ez a mi véleményünk, ami szabad - legalábbis mi így gondoljuk. De ezen kívül nem foglalkozunk sem a magánéletével, sem semmi mással, ami a magánszférájába tartozik. Mások megteszik ezt helyettünk. Azok, akiknek a szurkoló csupán rendbontó, rasszista, náci, stb... Azok teszik ezt, akik a leghangosabbak akkor, amikor emberi jogokról, esetleges társadalmi visszaélésekről, politikai hatalommal való visszaélésekről, korrupcióról írnak, vagy tárnak fel.

Van azonban egy szegmense a társadalomnak, ami nem tudnak besorolni sehová és ezért gyártanak általuk kitalált kliséket, amire mindig tudnak hívatkozni, ha valamivel nincsenek tisztában. Van annak egy különleges bája, amikor egy önmagát haladó, nyílt gondolkodásúnak, európai szemléletűnak tartó értelmiségi újságíró - miután tájékozatlan - nácinak, fasisztának, kirekesztőnek állít be egy közösséget. Teszi ezt úgy, hogy ő maga teszi ezt(!), nem pedig az általa leírt közösség. Mindezt tetézi azzal, hogy - megint csak tájékozatlansága okán - összemos gondolatokat, és belekever mondanivalójába olyanokat, akik megint csak nem részei az általuk kirekesztőnek titulált közösségnek.

Egyszerűen nem fér a fejünkbe, hogyan lehet valaki annyira aljas, hogy a két fiatalember halála okán tartott közösségi megemlékezésből politikai vagy más tőkét akar kovácsolni. Dzsudzsák Balázs tisztában van azzal, hogy az ő megejelenése bárhol feltűnést kelt - és itt csak a tisztelet hangján lehet róla beszélni, hogy eljött arra a megemlékezésre -, amiről nagyon sokan hiányoztak. Dzsudzsák Balázs a szurkolói közösséggel vállalt közösséget, és minden bizonnyal a két fiatalember hozzátartozóival, akiket napok óta arcul köpnek politikusok és bértollnokok azzal, hogy semmibe veszik a fájdalmukat, mert még ezzel is politikai ellenfeleikbe akarnak rúgni. Legyen az bármelyik politikai szervezet, bármelyik irányvonal, MOST fejezze be ezt! Hagyjanak békén végre minket! Tiszteljék végre az emberek gyászát! Elegünk van, hogy beköltöztek a futballpályáinkra, a nappalinkba, a családok mindennapjaiba! Be akarnak furakodni a barátságokba és minden emberi kapcsolatba! Elegünk van a politikát kiszolgáló "értelmiségiekből", mert durvábban rekesztenek ki, mint bárki a történelemben! Elegünk van az ál-jogvédőkből, akik csak azok érdekeiért állnak ki, akiknek nagyobb a PR értéke, és azon versenyeznek ki a nagyobb PC! Elegünk van abból, hogy "újságírók" minden erkölcsi kontroll nélkül kígyót békát kiabállhatnak a szurkolókra, mert nincs aki az érdekeiket érvényesítse! Elegünk van azokból az újságírókból, akik egy akármilyen tüntetésen az emberi jogokról beszélnek, és az európaiságra esélyegyenlőségre hívatkoznak, egy békés szurkolói demonstrációt pedig rögtön politikával, és más gyomorforgató "izmusokkal" kötnek össze. Miután pedig érvek nélkül fröcsögnek, az értelmes kérdésre rögtön a náci rasszista kártyát rántják elő... akikkel meg - mint tudjuk - nem kell párbeszélni. 

Itt most a szurkolói vezetőket kérem. Nem utasítom, kérem! Hozzunk végre össze egy igazi szurkolói képviseletet, és vessünk ennek véget. Mert sajnos ennek nem lesz vége soha. Mert ezekenek az aljasságoknak a hatására a közvélemény is ellenünk fordul. Tehetünk mi bármit az utcán... demonstrálhatunk. vagy bármi mást is tehetünk. Ezeket is ellenünk fordítják. Igenis próbáljuk meg a hivatalos utat. Nekünk nem járnak azok a bizonyos emberi jogok? Nem jár annak az MTK szurkoló barátomnak, aki részt vett a demonstráción. Tegnap békés megemlékezés volt, egy holocaustáldozat unokája, a családos dolgozó ember ma azzal szembesült, hogy náci! Hát hogy is van ez?

Szégyen ez az egész, mind a politika, mind az újságírói társadalom részéről. Most én is követelek! Bocsánatkérést! De nem magam, hanem az áldozatok, és hozzátartozóik nevében, akiktől egyre inkább elveszik a kegyelti megemlékezés szabadságát is. Nem utolsó sorban pedig azon emberek nevében, akiket akaratukon tudtukon kívül belekevertek ebbe a szennyáradatba, mint például Dzsudzsák Balázst. 

Nemrég Balogh Gáborral beszélgettünk az értelmiség és a szurkolók kapcsolatáról:

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!