Miután Kevin McCabe megvette a ferencvárosi futballcsapatot, a Fradit ellepték az angol tulajdonos érdekeltségébe tartozó, többnyire alsóbb osztályból érkező légiósok, míg McCabe első számú klubjába, a Sheffield Unitedbe csak egy magyar igazolt. Gárdos András szerint a városban a Sheffield kiesése ellenére sem elégedetlenek McCabe-bel, a klub pedig büszke a Ferencvárossal való kapcsolatára.

2010. május 18-án a Ferencváros-Pápa mérkőzést nagy médiaérdeklődést kísérte, mivel Lipcsei Péter, a Fradi ikonja ezen a találkozón játszotta 647. találkozóját a klub színeiben, ezzel megdöntötte Sárosi György csúcsát. A találkozó 72. percében Anthony Elding helyére az első élvonalbeli meccsén pályára lépő Gárdos András állt be, aki négy perccel később látványos gólt lőtt Szűcs Lajosnak, beállítva a 2-0-s végeredményt.

"Nem szállt el velem a ló, arra gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség volt, amivel élni tudtam" - emlékezett vissza ferencvárosi debütálására Gárdos.

gardos

Az akkor 19 éves labdarúgót Craig Short, a Ferencváros angol vezetőedzője szúrta ki az NB III-as csapatban, és hívta fel a felnőttek közé. "A nyarat már Prukner László keze alatt kezdtem el, de nem sokat tudtam az első csapattal dolgozni, mert Vass Mátéval együtt kiutazhattunk az angol testvércsapathoz, a Championshipben szereplő Sheffield Unitedhez."

Nem tudjuk mi lett volna, ha Gárdos nem az akkori Ferencvárosban edződik. Talán másképpen alakult volna minden.

Gárdos karrierje alább:

gárdos kari

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!