Néró csak állt némán és nézett ki palotája ablakán. Valaha kisportolt testén már komoly nyomot hagytak a lakomák és a dúvad élet. Valaha kemény izmai nem a testedzéstől feszültek meg ma este hanem a visszafojtott nevetéstől. Lassan letette hárfáját és mohón inni kezdett. Kezében tartott boros kupájából ki kicsordult a bor úgy rázkódott teste a szűnni nem akaró feltörő nevetéstől.

 

 

Alant a ragálytól megtizedelt Róma lángokban. Mindenütt menedéket kereső emberek akikből sokakat állattá változtatott a páni félelem. Legtöbbjük inkább a másikat gyilkolta a tűzoltás helyett. Volt aki csak esdeklően meredt a Palatinus dombra. Volt aki a vértől megrészegűlten magából kivetkőzve tombolt. Volt aki a még megmaradt józan észre hivatkozva prédikált. Volt aki gyáván mindenkit barátot családot vagyont külső és belső értéket hátrahagyva menekült. Volt aki csak gépiesen tette volna a dolgát és tüzet akart oltani de eszközök híján önmagát és mindet feladva megadta magát a sorsnak és csak várta a halált.  

Néró közben csak élvezte a szörnyű színjátékot amit ő rendezett és lassan elmerült a látvány okozta gyönyörben. A rabszolgák közben a hárfákat pengették és  hősi költeményeket énekeltek a félistenről aki önnön magasztalását is megunván utasította a Praetorianus parancsnokot, hogy nyissák meg néhány túlélőnek a palotakertet.  

Néró dalolva lépkedett a nyomorultak között akik még most is tógáját csókolták, hiszen megmentőjük  jött el hozzájuk. Nem akarták vagy csak könnyeik fátylán keresztül nem látták azokat akik aljas munkájuk díját ugyanott kapták meg a kincstárból a gyújtogatásért. A füstön lángokon a féktelen tomboláson jajveszékelésen és a félistent lassan Istenné avató dicsőitő rabszolgadalokon  csak egy hang szűrődött át. Ez a hang még azokat is borzalommal töltötte el akik erősek és szinte rendíthetetlenek maradtak a mindent felülmúló szörnyűségek között . Mert ez a hang a végtelen és rendíthetetlennek hitt földi hatalom mindent átható borzongató gúnykacaja volt. 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!