Nem felkérdezés ez itt, csak elmélkedem, hogy most akkor mi is történik most Újpesten. Azt gondolom mindenki tudja, hogy a tulajdonos célzást tett egy ígéret-félére a címer visszaállítása ügyében, most pedig visszatér a két legenda a klubhoz, pedig a korábban mintha ellenségként kezelték volna őket… Tényleg változik valami?

A két újpesti fenegyerek most az U-19-es csapat vezetését veszi át, ami számukra új feladat, hiszen eddig inkább a profi felnőtt labdarúgásban vállaltak szerepet. Szlezák Zoli ugyan volt két évig a B-csapat edzője, de az is immár nyolc éve volt, azóta Mezőkövesden, Tarjánban, illetve Siófokon is felnőtteket edzett. Véber Gyuri, a szókimondó labdazsonglőr alacsonyabb osztályokban vállalt munkát, miután őszintesége úgy látszik, nem felelt meg a magasabb osztályok álságos prüdériájának…

Szerződtetésük meglepetésként hatott, és most talán elsőre nem is az a kérdés, hogy mit fognak csinálni, hogyan készítik fel a fiatalokat a felnőtt labdarúgásra, hanem az, hogy miként fogadják ezt a lépést a szurkolók! Mert azt vitatni nem lehet, hogy a két kiválóságot félistenként tisztelik és szeretik – erre bizony játékosként rászolgáltak, nem is kérdés. Az viszont megfejtendő, hogy most akkor a belga szekerét tolják, vagy azt az újpestiséget erősítik, ami mostanság bizony pofonra pofont kapott – nem keveset…

Az minden esetre biztató, hogy Zoli és Gyuri egyértelműen kijelentették; a felnőttkor küszöbén álló játékosoknak elsősorban azt akarják megtanítani, hogy mi is az az Újpest-stílus, a kötődésüket erősíteni, mert azt gondolják, hogy ez már egy jó belépő lehet a felnőttek közé. Persze megfelelő szakmai munka mellett, de az csak egy alap, amire a lélektani tényezőket nem csak, hogy fel lehet, de kötelezően fel KELL építeni! Azt nem tudom, hogy a tulajdonos mit gondol erről (talán nem is tudjuk meg soha…), de a lényeg most az, hogy mit gondol, és mit tesz a két legenda!

Mert bizony ők pont arról beszéltek, ami manapság komoly hiányosság; nem önazonos az Újpest! Sem játékában, sem címerében, sem keretében nem láthatók azok a jegyek, amitől Újpest az Újpest, így nem is csoda, hogy ez a szurkolásra is átgyűrűzött! A történetet ismerjük, és már korábban is többször elmondtuk, hogy mi az, ami leginkább hiányzik a Megyeri úton. Erre – láss csodát! – most mintha jó irányt venne a dolog.

De azért álljunk meg itt egy szóra. Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy vajon mi motiválta a tulajdonost ebben a döntésében. Azt nem kell mondanom, hogy a bizalmam régen a nulla szint alá esett, ezért – akár így van, akár nem – élek a gyanúperrel, hogy ez részéről csak egy újabb húzás, egyfajta mézesmadzag, amit el lehet húzni a szurkolók orra előtt! Ne legyen igazam, nem vagyok ellensége szeretett klubomnak, de érthető, ha nem tudok hinni… Ezt sikerült végletesen elrontani az elmúlt évek alatt, és nem érzem magam egy kicsit sem felelősnek – ahogy szurkolótársaim sem gondolhatják egy pillanatig sem magukról ugyanezt!

Most megelégszem azzal, hogy a motiváció kérdését nyitva hagyom, és örülök a változásnak, de nem tudom, hogy a lila-tábor más tagjai mit gondolnak erről. Nem lenne szerencsés, ha Gyuriék csak eszközök lennének, és az sem lenne jó, ha most elvesztenék hitelességüket a szurkolók előtt. Igen, féltem őket, ahogy féltem magunkat is, akkor, amikor olyan tényezőknek vagyunk kitéve, amire immár évek óta mintha nem lenne hatásunk! Vagy éppen azt látom most, hogy mégiscsak elértünk valamit?

Skizofrén helyzet, de remélem csak átmeneti, és ez most csak egy mélyreható pozitív folyamat első (vagy inkább nulladik!) lépése, és a folyamat végén egy megújult, erős, és mindenekelőtt önazonos klubot kapunk vissza! Reménykedem.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!