Most, amikor ezeket a bevezető sorokat írom, még nem tudom, hogy mi lesz az eredménye a vizsgálódásaimnak, csak azt tudom, hogy két szempontot fogok vizsgálni a kiesés ellen küzdő csapatok esetében; a jelenlegi tabella alapján milyen erősségűek az ellenfelek (ellenfelek helyezésének átlaga), illetve azt, hogy a következő meccsek ellenfelein, az eddigi két kanyarban hány pontot csináltak a csapatok. Nézzük!

Kezdem ott, hogy bár a kiinduló állapotok nagyban nem különböznek, de a végén minden egyes pont, vagy éppen gól döntő lehet, így elsőként a jelenlegi helyezéseket érdemes sorra venni:

ki kép1

Igen, most éppen az a helyzet, hogy a Kas esne ki, ha most érne véget a bajnokság, de – szerencsére – most abban a helyzetben vagyunk, minden jel arra mutat, hogy a pályán fog eldőlni a bajnoki végeredmény. Ezt persze még nem tudjuk, hogy ki nevet a végén - bár itt a bennmaradók sem biztos, hogy örömkönnyeket hullatnak majd… Nézzük meg tehát, hogy a következőellenfelek - a jelenlegi tabella alapján – milyen átlagos helyezést mutatnak:

ki kép2

Azt látjuk, hogy a legkedvezőbb sorsolása a Lokinak van, hiszen a következő ellenfelek helyezésének átlaga majdnem 7 (!!!9, míg a legrosszabb sorsolást kapott Újpestnek majdnem egy egész helyezéssel nehezebb dolga lesz… Ez bizony nem jó hír a Megyeri úton, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy a Paks helyzete sem sokkal jobb. De ez önmagában még nem jelent sokat, ha nem vetjük össze azzal, hogy a következő csapatok elleni korábbi két fordulóban mennyi pontot sikerült bezsebelniük a csapatoknak, hiszen van, akinek egy-egy jobb helyezésű csapat ellen is jobban megy, míg az elvileg gyengébb ellen meg esetleg rendre elbuknak. Vagy van kémia, vagy éppen, hogy nincs… Nézzük!

ki kép3

Azzal együtt, hogy a Paks és az Újpest játszik a legerősebb ellenfelekkel, mégis ez a két csapat áll jobban! Ez meglepő, mert azt jelenti, hogy ők bizony nem a mostani saját helyükön lévőkkel meccselnek jobban, hanem inkább azokkal, akik kicsit feljebb vannak a tabellán. Érdekes, mintha a két csapat a jobbak ellen inkább képes felszívni magát. De mi van az egymás ellen játszott meccsekkel? Nézzük!

ki kép4

Ez nem annyira egyszerű eset, mert itt csakis azok az egymás elleni meccsek érdekesek, amelyeknek a harmadik felvonása még hátra van, vagyis a hátra lévő hét fordulóban még játszik egymás ellen két, általam kiesőjelöltnek titulált csapat. A ZTE a Pakssal és az Újpesttel találkozik, ahogy a Debrecen is, így – értelemszerűen a Paks és az Újpest a ZTE és a Debrecen ellen lép pályára. Mint látjuk, itt is kissé kettészakad a „mezőny”, és a Paks, valamint az Újpest gyengébb teljesítményt hozott. Ezt már az előző tábla is sejttette, de ha a sorsolás másképp alakul, akkor ez utóbbi tábla bizony teljesen más sorrendet is mutathatna.

ki kép5

Ezt azért raktam ki, mert bizony a Kaposvár elleni meccsek azok olyan kötelező jellegű győzelemmé nőtték i magukat, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül… Szerintem a somogyi brigád ellen nyugodtan be lehet húzni előre a három pontokat – azoknak, akik játszanak velük! a Loki és az Újpest játszik még a Kaposvárral, a másik két csapat nem. Nézzük meg végül, hogy mi lett mindennek a vége:

ki kép6

A számok úgy jöttek ki, hogy a helyezéseket összeadtam (az utolsó „vesenyszámban” a két első 1,5-1,5, a két utolsó pedig 3,5-3,5 helyezést kapott), ez adta a végeredményt.

Ez pedig nem mutat mást, mint amit a mostani tabella is; a kieső a Paks és az Újpest kettős alkotta duóból fog kikerülni! Persze ez mind csak játék a számokkal, a valódi játék a pályán zajlik, és – mint tudjuk! – minden lehet, és annak ellenkezője is! Izgalmas végjáték elé nézünk!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!