Bár viccelődtünk rajta, de állítólag egész jól fogynak a jegyek a holnap este 20:00 órától rendezendő kupadöntőre! A második karéjt is meg kellett nyitni, ami azt jelenti, hogy akár még 8.000 szurkoló is lehet. Ez azért (is) fontos, szeretném látni/hallani, hogy egy közel sem teltház milyen hangulatot tud az Arénában, másrészt pedig az már önmagában nagy öröm, hogy a két csapat szurkolói ott lehetnek. Na de mire számíthatunk? Erre kerestem a választ.

Elsőként talán mindennél fontosabb, hogy a Sannino éra után jelentős változások voltak Kispesten, és ennek okán igen komoly bizonytalanság van, bármilyen oldalról is közelítjük az esélylatolgatást. Én most mégis a kupameccseket vettem elő, mert a Honvéd most az átmeneti állapotát tekintve most olyan helyzetben van, hogy még inkább az előző edzői garnitúra produktuma erősebb, mint a Pisont féle elképzelések.

És még az is lehet, hogy a jelenlegi edző kezét gúzsba kötik a keret adta lehetőségek, mint ahogy azt talán Fehérváron látjuk leginkább. Nem tudom, de a lényeg az, hogy szerintem az előzőekben mutatott teljesítmény mérvadó lehet a kupadöntő végeredménye tekintetében is. Persze nem szabad elfelejteni, hogy egy meccsen bármi, vagy akármi is lehet, ahogy azt sem, hogy a fenti okoskodásra a Kispest alaposan rácáfolt, amikor a legutóbbi bajnoki fordulóban hármat gurított a Debrecennek.

De mielőtt még abbahagynátok az olvasást, mert előre felmentem magam a felelősség alól, bármi is következik, belevágok az eddigi meccsek összefoglaló értékelésébe! Nézzük előbb az eredményeket:

Honvéd:

6. Dunaharaszti MTK - Budapest-Honvéd: 1-7

7. Kazincbarcikai SC - Budapest Honvéd: 0-2 (hosszabbítás után))

8. Monor SE - Budapest Honvéd: 1-3

9. Budapest Honvéd - Szombathelyi Haladás: 1-0, 1-2, 2-2 (idegenben lőtt góllal)

10. Paksi FC - Budapest Honvéd: 0-0, 0-2, 0-2

11. MTK Budapest FC - Budapest Honvéd: 0-0, 0-0, 0-0 (büntetőkkel:4-5)

Mezőkövesd:

6. Hévíz SK - Mezőkövesd: 0-6

7. Sényő FC - Mezőkövesd: 1-2

8. Győri ETO FC - Mezőkövesd: 2-3

9. Mezőkövesdi - Kaposvári Rákóczi FC: 2-1, 3-1, 5-2

10. Puskás Akadémia FC - Mezőkövesd: 0-1, 1-1, 1-2

11. Mezőkövesd - MOL Fehérvár FC: 1–1, 2–2, 3–3 (idegenben lőtt góllal)

Nekem elég egyértelmű a kép; a Honvéd számára már a 7. forduló is necces volt (igaz ők másodosztályú ellenfelet kaptak, míg a Kövesd az NB3-ból jött csapat ellen mérkőzött), de a botladozó Haladás elleni idegenben lőtt góllal történt továbbjutás is elég necces volt, miközben ebben a fordulóban már Rákóczit búcsúztatta. Az lehet ugyan, hogy a Kaposvár nem egy acélos csapat, de a Hali mostanság azért nem hiszem, hogy erősebb lenne…

De itt nincs vége, hiszen a 10. fordulóban is jelentős különbség volt az ellenfelek tekintetében, mert míg a kisestiek a Pakson kellett, hogy túljussanak, addig a Kövesdnek a Felcsút volt a házi feladat. Ez a továbbiakban sem volt másként, hiszen a Fehérvár és az MTK között is jelentős különbség van, még akkor is, ha nekem személy szerint nagyon tetszett a kék-fehérek játéka, és különösen azért, mert itt bizony csak büntetőkkel jutott tovább a Kispest!

Előre lefutott meccs nincs, aki így gondolja, le se üljön a tévé elé, avagy ki se menjen az Arénába, de az előjelek azt mutatják, hogy sok kérdés nincs a kupadöntővel kapcsolatban. Van azonban két olyan tényező, ami bizony a Honvéd javára szól; az egyik az, hogy a bajnokságban mintha már kezdett volna megjönni az a játék, amiről mostanában sok szó esik Kispesten, a másik pedig az, hogy a külügyminiszter adja át a kupát. Ez utóbbival kapcsolatban nem kell összeesküvés elméleteket gyártani, de én azt gondolom, hogy Szijjártó Péter – mint lelkes Honvéd drukker – most is a biztosra akar menni, azaz biztosan tudja, hogy mi az, amivel a Kispest majd nyerni tud, hogy nekik adhassa át a kupát!

Jó meccset várok, mert egy kialakult, támadó szellemű Kövesd, és egy talán a holtponton túllendülő, szintén a támadó-focit preferáló edző kezei alól kikerülő csapat lép pályára holnap este 8-tól a Puskás Arénában! Miután egyik csapatnak sem szurkolok, a jó foci mellett teszem le a voksom, amire viszont ez a párosítás szerintem jó lehetőséget ad.

Maradok tisztelettel: a magyar foci őszinte híve!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!