Mindig is tudtuk, mindig is fals volt a „hangszerelés”, mondtuk is, meg is kaptuk érte a magunkét… Nem kellene végre a józan észre hallgatni? És nem furcsa, hogy ebben az egészben a szurkoló – aki elvileg egy érzelmi lény… de erről majd később! – lát a legtisztábban? Nem érdekes, hogy magukat szakembernek kikiáltó senkik uralják a focipályákat? Igen, Vignjevic-ről lesz szó…

Azt értem, hogy az edzőnek kezében kell tartania a gyeplőt, mert különben szétszaladnak a lovak. De amikor egy versenylóval úgy bánnak, mint egy bányalóval (szegény pacik!), akkor éppen azért fog szétszaladni a ménes, mert nem viselhetik a gyatra tartást, a folyamatos ostorozást és a gonosz szavakat. Ez utóbbi – bármilyen furcsa is ez a Balkánon – igenis sérti a magyar méneket...

De ez még csak nem is a legrosszabb, hiszen honfitársa sem bírta már elviselni azt, amit egész egyszerűen nem tudok más szóval illetni, mint karaktergyilkosság! Igen, mert a probléma mindig azokkal volt, akik egyéniségek voltak, akiknek volt véleményük, akik nem megalázkodó, lelketlen zsoldosok voltak… Talán ezért (is) volt az, hogy Újpesten – minden hagyományt felrúgva!!! – Vignjevic alatt soha nem volt irányító, meg center is csak elvétve.

Mert bizony az alkotók soha nem voltak megalkuvók, mindig is volt véleményük, gyakran jártak külön utakon – ezt éppen Újpesten nem kell senkinek elmagyarázni! Csak annak az edzőnek kellett volna felfognia, aki hat és fél éven át keserítette (na jó, az elején talán nem…) a szurkolók, a játékosok, és – figyelem! – a tulajdonos pénztárcáját! Mert bizony, akit nem sikerült lánccal és vassal betörni, abból nem is lett pénz, csak veszekedés, érthetetlen eligazolások, meg egy olyan keret, amiből kiölték a lelket, ami nem volt képes robotikus mozgásokon kívül semmi másra…

Azt nem tudom, hogy mi volt az az utolsó eset, ami beindította azt a folyamatot, ami végül ide vezetett, de alighanem nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy ennyi ideig egyazon helyen és pozícióban, teljhatalommal felruházva, bizony személyiség-torzuláshoz vezet annál, aki nem elég erős jellem, és elhiszi önnön tévedhetetlenségét.

Miért írom ezeket a sorokat? Mert Vaszke (Dusan Vasziljevics) most látta elérkezettnek az időt, hogy elmondja a csakfoci.hu-nak (elérhető ITT!) miért is távozott, és miért távoztak még sokan mások is… Azt ugyan nem nagyon értem, hogy miért kell asszisztálni ahhoz, hogy egyesek károkozóként királykodnak olyan nagy kluboknál, mint az Újpest, mert az az igazság, hogy nekem nem érv – különösen nem az utóbbi években! -, hogy a megélhetését veszélyezteti az a játékos, aki „kibeszél”.

Vagy… - és ebben az esetben igazán szomorú a helyzet – annyira leromlott erkölcsileg a magyar futball-társadalom magát vezérré kinevező része, hogy ilyen eseten úgy összezárnak, hogy ellehetetlenül az, aki kimondja az egyértelműt? Ha így van, ugye nem csodálkozunk, hogy nem tartunk sehol annak ellenére sem, hogy súlyos milliárdok landolnak a sportágban?

Hát most itt a példa, a nagy varázslóból vén b…ráns lett (a hogy azt a Gyalog galopp örökérvényű mű eklatáns példával szemlélteti…), de nem ez a lényeg itt!  Az sokkal fontosabb, hogy érje el végre az egészséges lelkületű emberek száma azt a kritikus tömeget, ami elég ahhoz, hogy elinduljon végre egy megtisztulás!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!