Korábban már többször is említettem, hogy a Honvéd az egyik legöregebb csapat, miközben egy hazai szinten igen jól működő akadémiája van. Amikor nem jöttek az eredmények, én is azt gondoltam, hogy eljött az idő a fiatalításra, és talán a szakmai vezetés is, hiszen a Kamber-Lovric belső védőpárost Batik és Niba kettőse helyettesítette – és a korábbi háromvédős felállás is változott. Erre mi történik a kupadöntőn? Hát igen…

…Kamber és Lovric kezdőben kapott helyet, de mellettük ott volt Batik is, így minden a Kispest visszatalált a régi kerékvágásba. Nem csak a három védő miatt mondom ezt, hanem abban is látható volt, hogy bizony mintha kevésbé lett volna látványos a játék. Akit azonban dicsérni kell, és hozott mégis egy kis színt, az Ugrai volt. Az ő meglódulásai, egy-egy elleni játéka azt mutatja, hogy érdemes volt leigazolni őt!

Győztes csapatot nem nagyon szoktak kritikával illetni, én is elsősorban gratulálni szeretnék, de meg kell jegyezni, hogy Gazdag és Lanza játéka csalódás volt, pedig, ha ők jól teljesítenek, akkor egy látványos foci is kijöhetett volna ebből a Honvéd részéről! De végül nyert a csapatuk, így azt mondhatjuk, hogy ez éppen elég volt. Elég? Igen, most nyertek, de figyelmeztető jel, hogy Kamber, a belső védő határtalan lelkesedése hozta meg a sikert, a gólfelelősök pedig – mondjuk ki nyíltan! – mintha csődöt mondtak volna…

A bosnyák-szerb kettős állampolgársággal bíró Kamber ma már leginkább magyar, amit nyilatkozata mellett az is bizonyít, hogy szívét lelkét kitette a pályán, neki sokat, nagyon sokat jelent a Magyar Kupa! Furcsa, hogy gólt szerez? Elsőre talán igen, de – ha pontosak a statisztikák – akkor azt kell mondjam, ő egy olyan belső védő, aki bizony sokat tesz a gólszerzés terén is, hiszen pályafutása alatt lejátszott 424 meccsén 52 gól és 47 gólpassz szerepel a neve mellett. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy nagy átlagban minden negyedik meccsen benne van a gólban!

A frissen összeállt kispesti vezetés sokat foglalkozik azzal, hogy miként tudja átszervezni, helyes útra terelni a csapatot, és látható már némi eredmény. Ahogy fent említettem, a felállálás terén most nem kísérleteztek, személycserék sem nagyon voltak, de mégis gyökeres változás történt; a korábbi darálás helyett megjelent egy igen fontos tényező is a pályán, ami nem más, mint a lelki plusz! Talán mondanom sem kell, hogy ha ez nincs, akkor lehet, hogy nincs győzelem sem, mert ugyan a Kövesd mintha megijedt volna a lehetőségtől, és nem teljesített jól, de ők bármikor képesek a meglepetésre.

Azt nem tudjuk, hogy mi lesz a folytatásban, de most azt gondolom, hogy a stratégiai iránynak megfelelően eljött az idő a fiatalok bevetésére, hiszen a bajnokságban már talán nem lehet nagy baj, a nemzetközi indulás rendezett kérdés, és nincs mese, a jövő csapatát kell építeni! Hogy ebben mennyi szerepet kap majd például Kamber, vagy éppen Lovric, az nálam még erős kérdés, de most nagyon úgy tűnik, hogy még mindig jó az öreg a háznál!

Bár még nem tudjuk, hogy mikor kezdődnek a selejtezők, de az EL-hez sok sikert kívánok a Honvédnak!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!