Tudom, sokan vannak, akiknek már tele van a hócsukája az Újpesten kirobbant címer-mizériával. Egyik részüknél azért van ez, mert szenvednek a klubjukat ért méltatlan helyzettől, megint mások nem is értik, hogyan történhetett ez, és vannak olyanok is, akik nem tulajdonítanak ennek semmilyen jelentőséget. Kérem, hogy ez utóbbiak most tekintsenek el a további olvasástól, biztosan nem fogja megérinteni a téma most sem őket. Most bizony megint csavartak egyet a történeten…

A helyzet nem sokban változott, mégis jelentős lépések történtek. Kezdődött azzal, hogy az ultrák közleményben tudatták, akár ők maguk felvarrják az egyetlen, eredeti címert, csak végre kerüljön vissza, mert ha ez megtörténik, tiszta erőből szurkolnak, felfüggesztik bojkottjukat. Így fogalmaztak az ITT elérhető közleményben:

„Ha kell személyesen varrjuk fel a wc deszka helyére, még ma és már a Honvéd ellen ott leszünk a stadionban és minden erőnkkel segítünk a csapatnak a pontvadászatban.”

Erre nem nagyon jött válasz, azonban ma a klub kitett honlapjára egy közleményt (elérhető ITT!), amit a cikk főcím-képével illusztrált. A közlemény reflektál az ultrák felvetésére, amikor így ír:

„A Rád való tekintettel csapatunk ebben a rendhagyó mezben fog kifutni szombaton a pályára az erőn felüli küzdelemre, tisztelegve és emlékezve a múlt sikereire, táplálva a 12. játékos erejét, mert minden buzdításra, lila-fehér szív együtt dobbanására szükség lesz az elkövetkező 7 mérkőzés során. S emellett bízunk abban, hogy az UTE is képes lesz tenni az újpesti labdarúgásért, az egységért, a közös utánpótlásért, a klubért, a közös egységes címerért és nem utolsó sorban Érted, a 12. játékosért!”

Nem tudom, hogy mi lesz erre a reakció, de elég fogós a kérdés több okból is:

  1. A mezen még mindig ott van a gyűlölt logo (ez nem címer, csak logo!).
  2. A mezen szereplő címer nem az UFC eredeti címere, hanem az UTE címere.

Aki esetleg nem emlékszik, annak beemeltem ide azt a címert, amit eldobott az UFC az erősen vitatható (l.m.: érvénytelen, semmis) szavazás után:

mez cimer foci

Az első pont nyilván hatalmas szálka a szurkolók szemében, és fogós kérdés, hogy a szeretett csapat támogatásának vágya, vagy a wc-deszka utálata az erősebb. Nehéz megválaszolni, de biztosan meg lesz rá hamarosan a válasz, de most még nem láttam rá reakciót. Ami talán mindennél fontosabb; a szurkolóknak egységet kell mutatniuk, ahogy tették azt például Őze István díszpolgári címének elvétele ügyében indított akciójuk során. Ez az egység persze nem csak Újpesten és nem csak most fontos, hanem más kluboknál is, jóban és rosszban egyaránt.

Azt nem hiszem, hogy a szurkolóknak különösebb gondja lenne a második ponttal, hiszen ők soha nem is tekintették külön entitásnak a két klubot, még akkor sem, ha pontosan tudják, hogy jogi értelemben pedig két különálló jogi személyiséggel rendelkező társaságról beszélünk.

És szerintem nem állok messze az igazságtól, ha azt tippelem be, hogy ennek a választásnak volt egy olyan oka is, hogy Őze Istvánt is felbosszantsák, hiszen neki most valójában szólnia kellene, ha konzekvens akarna maradni, hogy ne használják az UTE jelképét. Igen ám, de a népszerűségét vesztett, több sebből vérző renoméjú UTE vezető vajon megengedheti magának, hogy a szurkolókat még jobban maga ellen fordítsa? Most amikor a díszpolgári cím téma lett, amikor a jégkorong szakosztálynál rendőrségi ügyek vannak, bizony erősen recseg a jég a lába alatt (ha már hoki…)!

Bár most még nem történt komoly áttörés, de azt máris látni kell, hogy a szurkoló bizony nem fog meghunyászkodni, nem hajtja fejét járomba, és ha egyszer valami mellett letette voksát, azt el nem engedi soha többé! Vegyük észre, hogy az „ezerfejű” bizony visszakéri természetes hatalmát (de nem többet!), és benyújtja a számlát – amit mindenkinek ki kell fizetnie, aki a foci ellen vétett!

Hát kérem, ilyen a rendíthetetlen minőségellenőr!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!