A következő 22 napon 7 mérkőzés vár a csapatokra, tehát a nagy futam igazából csak most kezdődik, habár a kupacsapatok kicsit hamarabb belekóstolhattak abba, ami a többiekre is vár a következő három hétben. A szerda-szombat helyett talán helyesebb lenne a hati két meccs, hiszen most is péntektől vasárnapig tart a 27. forduló, így következő hetekben majdnem minden napra jut mérkőzés! Nézzük, hogy vágnak neki a csapatok!

Azzal kezdem, hogy a szoros tabella miatt gyakorlatilag minden forduló élet-halál kérdése a hatodikról lefelé, míg onnan felfelé máris az európai kupaindulásért harcolókat találjuk. Középmezőny gyakorlatilag nem létezik, így nagy csaták várhatók! Most csak az aktuális fordulóra koncentrálok, mert ez a forduló máris komolyan átrendezheti az erőviszonyokat, de biztonságban senki nem lesz!

 

Loki – Rákóczi:

Ez most ujjgyakorlatnak tűnik a Loki számára, hiszen a Kaposvár mostanra teljesen szétesett. Érdekes, de a feladat nehézségét éppen ez adja; a kötelező győzelem sem olyan, amikor elég kiküldeni a mezeket a pályára, és a kapanyél is elsülhet… Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a furcsaságot sem, hogy a Loki ellen eddig két győzelme van a Rákóczinak, aza a debreceniek ebben a bajnokságban még nem vettek el pontot a somogyiaktól! Most itt a lehetőség némi javításra, de ha ez nem sikerülne, könnyen kieső here kerülhetnek a hajdúságiak!

 

Kövesd – Paks:

Talán egyedül a matyók a vannak abban a helyzetben, hogy most rápihenhetnek a következő meccsekre, illetve kipihenhetik a kupameccsek fáradalmait, de még ők sem lazíthatnak, hiszen egy esetleges vereséggel az üldöző Diósgyőr, illetve a Felcsút már egy meccsen belülre kerülhetnek. Azt hiszem, hogy maximum egy félidőt lehet kicsit lazábban kezelni, több nem fér bele, ha a kupadöntős vereség után még mindig komolyan gondolják az európai kupa-indulást! A Paksnál nincs kérdés, valamilyen módon pontot, pontokat kell szerezni, mert a kiesés szele igencsak megcsapta őket! Abban bízhatna talán, hogy több idejük volt felkészülni, és talán a kövesdi játékosok most fáradtabbak lesznek, és ez a kreativitás rovására megy majd – ahoyg ezt a kupadöntőn is láttuk.

 

Fehérvár – Kisvárda:

A Fehérvár még mindig nincs kényszerhelyzetben, az aranyérem elérése egyre távolabb kerül tőlük, de nem látni, hogy a Mezőkövesd nagyon veszélyes lenne. És persze nem csak a motiváció nincs meg, de mintha a játék sem akarna összeállni… Ennek nem tudjuk az okát, de az biztos, hogy jobb a keret, mint amilyen játékot produkálnak mostanság. A Kisvárda esete éppen fordított; meccsről meccsre kimásztak a gödörből, amiben a 19-22 forduló között belekerültek. Lendületben vannak, de itt most az lesz a nagy kérdés, hogy ez a lendület mire lesz elég a jelentősen erősebb kerettel szemben! És az is erős kérdés, hogy mikor támad fel a Fehérvár, mert a jobb játékkal bizony komoly adósságban vannak szurkolóik felé!

 

Újpest – Honvéd:

Újabb nagy hagyományú meccset vív a kiesés ellen harcoló Újpest, ahol edző-csere volt a héten, és a tulajdonos még arra is hajlandó volt a szurkolók visszacsábítására, hogy egy klasszikus újpesti címert is felrakjon a mezekre. Ebből is látszik, hogy igazán sokat nem tehet a klub vezetése, ebben a helyzetben minden kis pluszba igyekeznek belekapaszkodni, de nem lehet tudni, mi lesz ennek a vége. Az aktuális meccsre az lehet az esélyük, hogy a Honvéd talán fáradtabb és elégedettebb lett a kupagyőzelemmel, de azt sem zárnám ki, hogy felszabadultabbak lesznek, így aztán a fáradtság ellenére is jobb játékkal fognak kijönni, mint eddig! Márpedig az Újpest számára az előző két mérkőzés is csak egy pontot hozott…

 

Zalaegerszeg – Felcsút:

Ez a meccs mindenképpen vízválasztó lehet mindkét csapat számára, hiszen, ha a hazaiak nyernek, kikerülhetnek a kieséssel közvetlenül veszélyeztetett csoportból, de ha a vendégek viszik el a három pontot, akkor meg ők tesznek komoly lépést ez európai kupák irányába. Kérdés, hogy ez utóbbi mennyire cél, és az is kérdés, hogy az előző fordulóban a Fradival döntetlent játszó csapat most mire lesz képes egy tökéletesen motivált ellenféllel szemben! Ezekből nekem úgy rakódik ki a mozaik, hogy vagy egy csapnivaló meccset látunk majd, vagy pedig óriási küzdelmet, fordulatos meccset. Meglátjuk!

 

Ferencváros – Diósgyőr:

Ez az a két csapat, akit talán a legjobban megviselt a szurkolók nélkül rendezett meccsek hangulata, ugyanakkor ez az a két csapat, ami a legjobb formát mutatja mégis! A nagy kérdés az lesz, hogy ha netán a Fradi üldözői botlanak, akkor is motivált lesz a csapat a miskolciak ellen, vagy – mint az előző fordulóban – akár pontokat is elengednek a takarékosság jegyében. Azért gondolom ezt kulcskérdésnek, mert a Diósgyőrnél nincsenek kétségek a motivációt illetően, így nem hiszem, hogy rajtuk bármi is múlik, biztos vagyok benne, hogy a három pontért utaznak a fővárosba! Nagy meccs várható, a kérdés csak az, hogy mennyire lesz nyíltsisakos a mérkőzés, és mennyire vállalják fel a csapatok a támadójátékot. Ha mindketten, akkor sokgólos meccs is lehet akár!

 

Ez tehát a nulladik pont annak a három hetes etapnak az elején, ami még hátra van. Nagy izgalmakra, nagy csatákra, óriási drámákra számítok, így érdemes lesz megnézni minden egyes mérkőzést!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!