A kérdésre részemről egyértelmű a válasz? Nem volt ez mindig így de a méltán híres futballközeg tett róla, hogy a választásom egy csapatra essen. Miért? Kifejtem alant.

 

Még mielőtt egy sort is elolvasnál idetévedt szurkolótársam, meg kell jegyeznem , hogy a véleményem nem biztos, hogy megegyezik minden szerkesztőtársaméval. A hathátom.hu írt ki szavazást a legutáltabb magyar focicsapatról. Cikk itt. Természetesen érdekelt, hogy vélekednek a szurkertársak. A szavazás állásán kicsit megglepődtem mert hirtelen élre ugrott egy olyan csapat akiről álmomban nem gondoltam ,hogy a fél ország utálja. Nem is nahgyon tartom ezt az állást reálisnak de mi reális ebben az országban? Ezen túllépve viszont kifejtem miért utálom én a legjobban a  /Puskás / akadémiát aka Felcsút Fc. 

Számomra nem kispesti szurkolóként is elfogadhatatlan , hogy Puskás Ferenc neve a Honvédon kívül máshoz kapcsolódjon itthon. Lehet itt beszélni arról, hogy az örökösök így meg úgy...Puskás Ferenc neve összeforrt a Honvéddal. Tetszik nem tetszik ez van. Ez nagy felelősség és ezzel sokan nincsenek úgy látszik tisztában. Ha a Kispestnek nem volt lehetősége a legendás játékos emlékét méltóképpen ápolni , akkor azt nem elvennei megvenni megszerezni kell hanem segítséget nyújtani , hogy megfelelően tehesse. A tradíció ápolásának vannak erkölcsi szabályai amiket persze a mai kor jogászai ki tudnak játszani, védhetővé tudják azt tenni , de attól az még erkölcstelen és szembe megy a hagyományokkal. Sokszor leírták sok helyen még is ideírom megint. Legendát hagyományt identitást venni nem lehet. Vonjunk párhuzamot. Mit gondolunk azokról a nem magyar ajku szomszédainkról akik a Trianonban elszakított területeinken élnek, és még szokásainkat címerünket, néppdalainkat is el akarják orozni, és ezek után még cinikusan gúnyolódnak is rajtunk. Így lett román Dózsa és Mátyás király . Így lett egy magyar népdalból szlovák himnusz....a hármas halomból szlovák címer... Folytassam?

A Puskás akadémia szememben egy elbaltázott lehetőség. Mire? Arra kérem szépen hogy be lehetett volna mutatni, hogy lehet itthon is komoly szakmai munkával, saját nevelésekkel is bajnokságot nyerni nívót emelni, bebizonyítva ezzel, hogy CSAK szakmai a probléma. Hát nem csak a szakmával van a baj , és nem is csak a pénzzel. Mert amit pénzen meg lehetett venni az ott kérem megvan, és szerintem mindeki igazat ad nekem abban, hogy telibesz...nánk, hogy sok pénz megy bele de látjuk az eredméyét a válogatottnál a kluboknál a bajnokság színvonalán. Látom  és hallom a választ. Emelkedett a színonal és szebbek a pályák. Valóban szebbek a pályák és emelkedett a színvonal mert a több pénzből kicsit minőségibb légiósok jöttek. A magyaar fiatalok meg vagy nem jutnak szerephez vagy motiválatlanok képzetlenek, nem versenyképesek. De a pályák legalább szépek...már ahol tudják üzemeltetni....

A tradíció és identitás nélküli csapatokkal az is a baj, hogy a kutya nem kíváncsi rájuk a tulajdonosukon kívül. Na ilyen az én legutáltabb csapatom a Felcsút is, mégis a médiából okádják rám mindehonnan mintha lassan szégyen lenne nem nekik szurkolni. A Felcsút jelenléte ebben a mai formájában arcul köpése a Magyar Labdarúgásnak. Egy cinikus anomália ami fennen hirdeti a céltalan tékozlást kivagyiságot  a tévhitet, hogy pénzzel minden megoldható megvehető és mindazt  ami miatt itt tart a Magyar foci.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!