A magyar foci az a különleges állatfajta, amit mindenki ismer, mindenki tud róla ezt, azt, mégis rejtőzködő életmódot folytat, és valódi arcát csak keveseknek van lehetőségük megismerni. És valamilyen furcsa oknál fogva ezzel mintha mindenki ki lenne békülve, mintha valami totális konszenzus lenne a tekintetben, hogy ha elhangzik a „nem publikus” kifejezés, akkor maximum egy hümmögés lehet a reakció… Okok? Rémesen összetett, de most következzen egy publikus összeállítás a nem publikus dolgokról!

Nem kellett sokat keresgélnem, csak egy egyszerű keresést futtattam, és lám, találtam is érdekes dolgokat! Nézzük:

Csaba is végignézte az NB I.-es szereplést és az azt követő összeomlást. Egy kisvárosban mindenki tudja az okokat, de nem annyira publikus, mondta sejtelmesen. Abban maradtunk, hogy elfogyott a pénz. „Úgy néz ki, hogy megint jó kezekben van a tiszakécskei foci. Legalábbis kívülről úgy tűnik, a pénztárcába nem látunk bele” – összegezte az elmúlt években látott fejlődést.

forrás: index.hu

nem publikus

forrás: focibiro.hu

A mindössze negyedórás tájékoztató után, amelyet Szűcs Zsolt, Vári Attila, és a csapat képviselője, Győri János tartott, még több kérdés maradt nyitva. Ami biztossá vált, hogy teljesen új alapokon szerveződik az egyesület, melyet ezentúl, a PSN Zrt. üzemeltet, a régi Matyi-féle Kft. (PMFC Sport Kft.) megy a „levesbe”. Tehát mindenkinek megszűnik a szerződése, és új szerződéseket kell kötnie labdarúgónak, szertárosnak, traktorosnak egyaránt. A város által a jogokért kifizetett, nem publikus pénzből kell a volt tulajdonosnak, (Matyinak!) kifizetni a nem kis összegű tartozásokat.

forrás: pvsk.hu

nem publikus 2

forrás: wikipedia

Persze a nagyobb csapatok nem tudják ilyen keretek között tartani a fizetéseket, így a Fradinál Priskin Tamás vagy a Videotonnál Juhász Roland is 8-8 millió forintot keres. Ráadásul ezeknél a csapatoknál, bár nem publikus a minimum fizetés, de jó eséllyel gyaníthatjuk, hogy náluk azért röpködnek a többmilliós havi bérek.

forrás: blikk.hu

Nos, ha nem publikus, akkor nem publikus, de ezek a kiragadott példák is jól szemléltetik, hogy van egy világ, ahol mi élünk, ahol ma már nincs titok, ahol ezerféle nagytesó figyel… és van egy másik világ – ez a magyar foci világa!

Nekem meg az az érzésem, hogy az a világ nem magánterület, hanem zártosztály – tele üldözési mániásokkal.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!