A csakfoci.hu infromációik szerint nem csak a Vasas, hanem a Honvéd, és a Kisvárda is érdeklődik az Újpest nyáron lejáró szerződésű játékosa, Zsótér Donát leigazolása ügyében. Na nem ám jelenlegi klubjánál, hiszen - mivel fél éven belül jár le szerződése - szabadon tárgyalhat a kérőkkel. A mokány középpályás ma nem számít kihagyhatatlannak Újpesten, de az érdeklődés (is!) azt mutatja, hogy nem a kispadon lenne a helye... Érdekes a szitu, mert -miután Vignjevic távozott, Donát akár maradhatna is Újpesten, hiszen a mai helyzet abból adódik, hogy korábbi edzőjével nem jött ki a játékos. Ez meg felvet pár kérdést!
 
Elsőként az a nagy kérdés, hogy miért nem érzett Vignjevic semmiféle felelősséget a magyar foci egésze iránt, amikor úgy döntött, hogy nem számít többé kezdőként Zsótérra. Arra gondolok, hogy Donát az a játékos, akiről nehezen mondanánk, hogy nem tehetséges, és éppen abban a korban van, amikor ki kell ugrania, és nagyot kell alakítania. Sőt, tovább megyek! Azt sem állíthatja senki, hogy nem lelkes, nem ad bele mindent! Talán néha még többet is, mint kellene ,egyszerűen elviszi a harci ösztön. Ja, hogy nem tetszett neki az érzelmi intelligencia nulla edző tevékenysége? Na puff! Az edzőnek kell okosabbnak lenni, azt hiszem éppen ezért van (volt) pozíciójában!
A másik kérdésem az, hogy a klub tulajdonosa miért ragaszkodott Vignjevic-hez? Miért kérdezem ezt? Mert bizony nem Zsótér az első akie elűz a klubtól, így nem ő az első, akin méreteset bukik Duchatelet. Márpedig - mint tudjuk - a belga nem a focit, hanem a pénzt szereti, nem játékot akar, hanem nyereséget - kb. mindegy hogyan! Emlékezzünk vissza, hogy amikor Novothny-t és Zsótért megvette a klub (értük pénzt kellett adni, na meg nyilván ott a fizu is!), így azon ritka igazolások, akik akár komoly pénzbe is kerülhettek. Miért? Mert akikben lát (pénzügyi!) fantáziát a tulaj, azért jalandó némi kiadásra. És most mi van? Novothny Dél-Koreában ismerkedett a harcművészetekkel (ami ott van a második ligában, az nehezen nevezhető focinak), Zsótér meg ingyen távozik...
De mint említettem, nem ez az első ilyen eset. Ott van Digne, Diarra, Suljic, hogy csak pár nevet említsek. Nem mai esetek, így azt kell mondjam, hogy  szerb folyamatosan kárt okozott a belgának (még jó, hogy az Újpestről írok...), ezért bennem igenis felmerül, hogy ezek a sztorik nem egészen úgy zajlottak, mint ahogy azokat mi ismerjük! Helyesebben; a felszínen mindent ismerünk, csak azt nem, hogy a háttérben mi zajlott. Van ugyanis egy erős gyanúm arra vonatkozóan, hogy - csak feltételezés! - mi van akkor, ha nem szeretnék a mérlegben kimutatni bizonyos bevételeket? Úgy alakítom a helyzetet, hogy nem eladás, hanem szerződés-bontás legyen, ahol nincs pénzmozgás...
Legalábbis papíron! Mert mi van, ha ezeknél (és még más) eseteknél igenis volt valamilyen pénzmozgás, amit viszont nem kellett feltétlen a könyvelő orrára kötni? Mi van, ha ez így sokkal többet hozott, és mi van, ha ezeket a pénzeket az ingatlan-bizniszben jól el lehetett rejteni? Mondom, ezek csak teoretice kérdések, ha úgy tetszik, egyfajta összeesküvés-elmélet szerűség, de sok mindenre magyarázatot ad. Márpedig Újpesten igen csak van mit tisztázni!
 

 

 
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!