Amikor elkezdődött a karantén után újból a bajnokság, már motoszkált bennem egy rosszindulatú gondolat. Sajnos igazam lett. Az MLSz megint nyakra főre büntet és az érzteti, hogy csak azért engedte be a szurkolókat, hogy újjab indok legyen büntetni. Ezt minden bizonnyal azért érzem mert előítéletes vagyok a a honi futballvezetéssel kapcsolatban, vagy mégsem?

A következő dolgok miatt kell fizetniük a kluboknak:

 obszcén bekiabálások,
  • be nem tartott távolságok,
  • tiltott helyekre bemerészkedés,
  • nem nyilatkozó edző.

Az Újpestnek 200 ezer forintot kell befizetnie, a Debrecennek 700-at. Hivatalos fogalmazásban ez így néz ki:

"Az Újpestet a rendezéssel összefüggő szabályzati előírások megsértéséért és két szurkolójának elzárt területre történt bejutásáért büntették meg, míg a DVSC-t drukkerei rendzavarása (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) miatt és a sportzónára vonatkozó MLSZ elnökségi határozatban előírt szabályok súlyos megsértéséért marasztalták el. Az Újpest múlt hétfőn kinevezett, azóta mindkét mérkőzésén győztes vezetőedzőjét, Rogan Predragot írásbeli megrovásban részesítették, mert a DVSC elleni összecsapást követően nem tett eleget nyilatkozattételi kötelezettségének." 

 Ismét bebizonyosodott, hogy képtelenség megfelelni a május 27-i kormányrendeletben foglaltaknak, amely (Európában elsőként) megengedi, hogy legyenek nézők a meccseken, ám azt is elvárja tőlük, hogy a járványügyi szabályokat továbbra is tartsák be, vagyis három szék távolságot hagyjanak ki egymás közt. A gyakorlatban azonban képtelenség betartatni ezt a szabályt, amelynek megszegéséért a rendőrség már vizsgálatot is indított, az MLSZ pedig szórja a százezres büntetéseket a kluboknak.

A Nagyerdei-stadionban a székeket szalagokkal tekerték körbe, ezzel jelezve, hogy csak minden negyedikre lenne szabad leülni, ez azonban nem gátolja meg az együtt érkező szurkolókat, hogy egymás mellől nézzék a meccset. Ez nemcsak a kapu mögötti B-középben ment így, hanem minden szektorban. Egy anyuka két kisfiával először még próbált igazodni a szabályhoz, és a jegyükön szereplő székeket elfoglalni, de hamar belátták, hogy ez nem fog menni. A lelátón elvétve akadt csak néhány maszkos szurkoló, a büféknél is ugyanolyan sor állt, mint régen. Úgy tűnik, stadionokban már visszaállt a járvány előtti élet.

Vártuk, hogy megint legyen futballélet. Vártuk mert szeretjük , de azt látjuk, hogy ezzel sokan visszélnek és nem csak úgy, hogy szinte üvölt némelyik meccsről, hogy az eredmény másképp is alakulhatott volna ha tényleg egészséges futballtársadalmunk van. Az MLSZ motivációja az - urbánus legenda szerint,- hogy le kellett játszatni a meccseket minden áron mert a támogatók kérték volna vissza a pénzüket amit a közvetítések reklámjába invesztáltak. Így viszont , hogy megint vannak mérkőzések szurkolók előtt - hiába korlátozott a létszám - megint lehe nyakra főre bírságolni, kikiáltva ezzel megint bűnbaknak a szurkolókat.

Nem eléggé büntertnek bennünket a saját csapataink a minősíthetetlen játékukkal, a szintúgy minősíthetetlen bíráskodással, de ezek után még a közvéleményt is lehet tovább hergelni a szurkolókmiatti  büntetések szajkózásával.

Köszönjük!

 

 

index.hu

origo.hu

nso.hu

cikkek nyomán

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!