Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy azt mondom, a Fradi meccseinek végeredménye, a pontok sorsa leginkább csak magán a Fradin múlik, a legtöbb ellenfélnek nincs sok köze a meccsekhez. Hacsak éppen nincs felforgatva a zöld-fehér csapat, vagy nem a "B-csapat" áll fel a kezdéshez. Ebben a bajnokságban ez így van, de miért érdekes ez most?
 
Mert a Fradi érdekes sorozat elé néz, és még mindig nem bajnok - legalábbis matematikai értelemben. Valójában pedig nyugodtan bonthatják a pezsgőt, maximum kicsit szorosabb lehet, de a vége nem kérdés. Ami viszont fontos, az lehet, hogy mikor akarják megnyerni? Mert bizony, ha a Fehérvár otthon tartja a három pontot a Debrecen ellen, akkor még mindig nyolc pont előnye lesz, ugyanakkor a maradék három fordulóban megszerezhető pontok száma még mindig pont eggyel több lesz - ahogy ez most is van.
Mondom, nem a Fradi elsősége a kérdés, hanem az, hogy miként is döntenek! És ez a döntés bizony komolyan végiggyűrűzhet a teljes tabellán! Nézzük a lehetőségeket:
A Fradi veri a Honvédot - a Fehérvár vesztes meccset játszik a Debrecennel
Nincs kérdés, a bajnokság eldőlt, a Loki pedig egy kis lélegzetvételhez jut a kiesés elkerülése ellen vívott csatában. A Fradi ezek után, a következő három fordulóban már igazán bármit tehet, a leglényegesebb célt elérik ebben az esetben. Persze - és itt jön a csavar! - egy hazai Derbi következik! Ezt a mérkőzést pedig nem lehet elengedni, és nem is fogja egyik csapat sem! A Fradi a presztízs miatt, meg azért, mert tét nélkül akár egy nagy gólarányú győzelemre hangolt csapatot is felrakhatnak. Az Újpest esetében is komoly szerepe van a presztízsnek, de az addicionális motiváció náluk kicsit más; a kiesés viharfelhői még nem vonultak el!
De menjünk tovább! A Diósgyőr a Felcsúttal játszik, és ez a meccs minden bizonnyal komoly csatát hoz, hiszen - miután a Kövesd gyengélkedik - akár még a dobogó alsó fokáért (és az EL-ért) is mehet mindkét csapat! Ehhez persze az kellene, hogy az Újpest újabb győzelmet arasson, és ezúttal a Mezőkövesdet kapja el.
Fradi vereség a Honvéd ellen - Fehérvár nyer a Debrecen ellen
A Fradinál semmi gáz, sőt... Lehet, hogy éppen a Derbin szeretnének bajnokságot nyerni, és ünnepelni, hiszen ez mindennél nagyobb fricska lenne a rivális irányába! A Fehérvár kicsit közelebb kerülne, de még mindig csal egyetlen pontocska az, amibe kapaszkodhatnak a vége előtt három fordulóval. Utolsó szalmaszál, ami vagy kitart, vagy nem, de nekem úgy tűnik, hogy inkább nem.
A probléma viszont a Lokinál minden eddiginél nagyobb lehet, hiszen - ha az Újpest nyer a Mezőkövesd ellen, a Paks megveri a Kaposvárt, és a Kisvárda is szerez minimum egy pontot a Zete ellen - egyre nehezebb helyzetbe kerül! Ilyen eredménysort követően négy pont lenne a hátrányuk a tizedik Kisvárdával szemben - az utolsó meccseiket pedig sorrendben a következő csapatokkal kell megvívnia a hajdúsági gárdának:  Diósgyőr (otthon), Mezőkövesd (idegenben), Paks (otthon).
A Diósgyőr és a Mezőkövesd motivált lehet, hiszen a bronzéremért mennek, a Paks pedig szintén, hiszen ők még akkor is a kiesés elkerüléséért mehetnek akár... Nehéz feladat, meglátjuk, most bizony nehéz lehet Loki szurkolónak lenni!
Ez a két verzió két szélsőérték, van közte még pár variáció, de jól látható, hogy a szoros tabella milyen durva helyzeteket szül, és most tényleg minden összefügg mindennel! A Fradinál pedig döntenek... mert abban a helyzetben vannak, hogy dönthetnek!
 
 
 
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!