Finoman fogalmazva, a Kaposvár eredménysora nem túl hosszú. Azt pontosan tudjuk, hogy már kiestek az élvonalból, de ami igazán érdekes, az, hogy pontjaikat mindössze három csapat ellen szedték össze. Eddig! Mert bizony tét nélkül focizva könnyen lehet meglepetést okozni - pozitív, vagy negatív irányban is. Ezt a hátra lévő pár forduló majd megmutatja.
 
 
Nézzük tehát a pontszerzéssel végződő meccseket:
2019.08.31:
Debrecen - Kaposvár: 0 - 1
2019.09.28:
Kaposvár - Diósgyőr: 2 - 0
2019.12.14:
Kaposvár - Debrecen: 4 - 1
2020.01.25:
Kaposvár - Felcsút: 1 - 1
2020.06.05:
Debrecen - Kaposvár: 1 - 1
2020.04.14:
Kaposvár - Diósgyőr: 3 - 0
A Felcsút elleni egy pont a másik oldalon két pont veszteség, ami most bizony hiányozhat, ugyanis ebben az esetben pont-egyenlőséggel lenne negyedik a fejér megyei alakulat. Ebben az esetben is negyedik lenne most, hiszen kevesebb győzelme mellett rengeteg döntetlennel ért el mostani pozíciójába. De ez még nem is olyan nagy különbség, a másik két csapat esetében viszont akár hosszabb távú következményei is lehetnek a Kaposvárral szembeni pontvesztéseknek...
A Diósgyőrnél ugyanis hat pont ragadt be a somogyiak elleni meccseken, és ez bizony már most komoly gondot okoz nekik, hiszen - mint mondták róluk - evés közben jön meg az étvágy, és most már a dobogó és az EL elérése is célkeresztbe került. Bizony, ezzel a hat ponttal éppen egy hellyel előznék a megyei riválist a tabella harmadik helyén! A helyzet így sem reménytelen, de azért lássuk be, hogy a legutóbbi 3:0 elég csúnyán nézett ki... Nem is tudom, hogy biztosan ideje lenne egy európai indulásnak!
A legdrámaibb helyzetben a loki van, ami alighanem annak (is) "köszönhető", hogy a Kaposvár ellen nyolc pontot buktak el. Azzal a nyolc ponttal pedig... Stabil hetedik lenne, azzal a negyven ponttal, ami szinte biztosan bentmaradást jelent! Így viszont... Nem is tudom, hogy mi volt a probléma a Debrecennél, miért nem jött ki ebből több, de az biztos, hogy ha csak ezeket az eredményeket nézem meg, és pontosan tudom, hogy a tuti kieső ellen érte el a Loki, akkor bizony erősen kérdéses az élvonalbeli tagság!
Persze olyan nincs, vagy legalábbis a Kaposvár azért annyira nem gyenge, hogy egyetlen pontos sem szerezne, nyilván vannak ellenfelek, akik egy-egy meccsen valamiért nem tudják hozni formájukat (ez a Felcsút lehet pl. a említettek közül), de hogy ez rendre két csapat legyen, az azért elszomorító. Legalábbis azoknak, akik a két csapat elkötelezett hívei, hiszen, mint láttuk feljebb, most teljesen más lenne a helyzet, ha... De a fociban nem játszik a "ha", így nem is ragozom tovább.
Mielőtt valaki most azt gondolja, hogy ez egy összeesküvés elmélet, vagy annak feszegetése, hogy itt micsoda mocskos dolgok mennek a háttérben, az nagyot téved! Itt és most csak megállapítottam olyan tényeket, amit sokan sokféleképpen magyaráznak - én kimaradok ebből! Inkább azt mondom, hogy a játékosoknak sokkal jobban tisztába kellene lenniük felelősségükkel, sokkal inkább a legnagyobb gondosság elvén kellene működniük, mert egy ilyen szoros bajnokságban minden egyes apró mozzanatnak később komoly következménye lehet!
 
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!