"Akinek nincs motivációja a Debrecen ellen pályára lépni, az nyugodtan el is hagyhatja a klubot." Mintha lassan türelme végére érne a fehérvári tréner... Meg is értem, mert amit ő képvisel, az nagyon ritkán köszön vissza a pályán, és az eredmények is elég döcögősek. Nem tudom az okát, de a időnként mintha szerepet cserélt volna a két csapat!
 
A kétszer is előnyhöz jutó fehérvári gárda kétszer hagyta ellenfelének az egyenlítést, vagy az Újpest volt harcos, és nem adta fel? Nem tudom, hogy ki hogyan súlyozná ezt a két végletet, én olyan félúton gondolom - mindkettő igaz, de mindkettőhöz kellett a másik csapat is! De nem is ez a lényeges, hanem a játék képe!
Kezdem azzal, hogy a Fehérvár góljait rögzített szituációkból szerezte, pedig Carillo inkább a játszósabb focit erőltetné (nem mintha egy játszós csapat nem szerezhetne gólt pontrúgás után, de ha szinte csak így szerez, az nem túl jó...), miközben csapata eléggé robotikusan mozgott. Persze nem biztos, hogy a legjobb kezdőt rakta fel a tréner, de az öt cseés, sűrű program mindenkinél egyformán problémás, így ez nekem nem hivatkozási alap - nem is panaszkodott erről Carillo!
De nem csak a támadás-vezetéssel vannak problémák, hanem a védekezéssel is, hiszen háromból kettő mérkőzésen kaptak gólt, és ha gólt kaptak, akkor nem is nyertek... A kényszerszünet talán a Fehérvárt zavarta meg leginkább, mert míg a szünetig játszott 26 fordulót 65,4%-os teljesítménnyel hozták le, az újra-indulást követően már csak 55,5%-ot hoznak! OK, benne van biztos az is, hogy a harmadik Mezőkövesd nem szorongatja őket, na meg az is, hogy a Fradit nem igazán tudják már beérni, de éppen ezért értem Carillo kifakadását! Igeni, csapata a magával szemben támasztott elvárás/igény miatt is jobban kell, hogy teljesítsen. A Fehérvár kerete igenis van olyan erős, hogy nem csak külső motiváló tényezők nyomása alatt teljesítsen jól!
Nem tudom, hogy a fenyegetés miképp hat majd, de az biztos, hogy a Debrecen elleni meccsre változni fog a kezdő tizenegy, és a mentalitás is - azt persze nem tudom, hogy milyen irányban... De ha már mentalitás! Zsótér a mérkőzés után elmondta, hogy az új edző leginkább mentalitásban hozott újat, ami bizony meg is látszik! Elmélyült szakmai munkára ennyi idő nem is elég, talán csak annyi történt, hogy a korábban bebetonozott 4-2-3-1 mintha 4-4-2, vagy néha 4-1-4-1 lenne. Ez nem biztos, hogy érdemi változás, én is inkább úgy gondolom, hogy Rogan képes volt kizökkenteni végre a nihilből a játékosokat. A felállás meg majdnem mindegy, csak az a lényeg, hogy nem maradt a Vignjevic-nél megcsontosodott, és mindenki által unalomig ismert rendszer.
Ez pedig abban (is) jelentkezett, hogy a támadásoknál már volt fantázia, és - bár az Újpest egyik találata szintén pontrúgás után jött - működik egy Simon Krisztián-Novothny kényszerítő is akár az ellenfél kapuja előtt, na meg vannak távoli lövések is, ami eddig mintha tiltott lett volna... Persze ezek még csak jelek, az Újpest ezeket a jellemzőket közel sem tudja azonos szinten, az egész meccsre kiterjedően lehozni, bőven van ott még javítanivaló! Beszédes volt, amikor Simon Krisztián lejött; bosszús volt, de nem az edzője miatt, hanem mert játszani akart még, úgy érezte, hogy még többet tudna tenni csapatáért! Nagyon nem mindegy ám!
Egyik csapatnál sincs világos jövőkép, talán leginkább ez lehet a végkövetkeztetés. Fehérváron ugyan vannak megfogalmazott célok, de mintha nem abba az irányba tartanának (vagy legalább nem mindenki!), Újpesten meg inkább tűzoltás van, semmint jövőtervezés. Hát ilyen ez a popszakma...
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!