Minisorozatunkban a 30. forduló egymást követő meccseinek eredményeit, illetve ezeknek a következő meccsekre gyakorolt hatását elemzem. Az, hogy a Fradi megszerezte 31. bajnoki címét, illetve, hogy a Zete nagy valószínűséggel marad az első osztályban, kicsit megint csavar a történeten. Nézzük meg, milyen hatással vannak a tegnapi eredmények a mai első két meccsre!

Egy kicsit az eleje és a vége is tisztult, ugyanis most már Fehérváron tényleg csak az egyéni motiváció maradt, fényesebb éremre már nem pályázhatnak, a végén pedig csökkent a potenciális kiesők száma. Ez utóbbi elsősorban a mai második meccsre lesz hatással, különös módon az első meccs olyan, hogy nincs kényszerhelyzet egyik csapatnál sem, kizárólag pozitív ösztönzők döntenek majd a motivációs kérdésekben.

 

Diósgyőr – Felcsút

Miután a Honvédnek még csak egy pontot sem sikerült szereznie, a miskolciak előtt ismét megnyílt a pálya, egy győzelemmel előre léphetnek a tabellán, és még támadható marad a harmadik hely is akár. Nem ez az első esély, már az előző fordulóban is ugyanez volt a helyzet, de akkor Kaposváron betlizett Feczkó Tamás csapata. Ha akkor pihentek – mint ezt a tréner mondta… -, akkor most itt a lehetőség, hogy a közvetlen rivális ellen, otthoni környezetben lépjék meg azt, amit egy fordulóval korábban elmulasztottak. Az az érzésem, hogy van mit törleszteni a szurkolók felé!

Igen ám, de a másik oldalon is lesz csapat, aki jelenleg az élvonal döntetlen királya, és aki sokgólos meccseken ért el eddig három ponttal többet, mint a Diósgyőr. Nekik az a tét, hogy ha nyernek, akkor - a Mezőkövesd újpesti veresége esetén – máris dobogóra kerül, egy ponttal megelőzve a matyókat! Nem tudom, hogy ki szeretné jobban a bronzérmet, ki szeretné jobban az európai kupaindulást érő helyet, de az biztos, hogy nagy csata várható, mert ez a cél nagyon közeli a vendégek számára, míg a hazai csapat saját szurkolóik miatt nem lazázhatják el a meccset!

A hazai győzelem a Mezőkövesd éremszerzésének esélyét növelné, ami akár kihathat az Újpest elleni teljesítményükre is. Ha nincs az eddigieknél nagyobb külső nyomás, lehet, hogy marad a rossz széria a még mindig menekülőben lévő lilák ellen. A döntetlen nagy változást nem hozna, de ebben az esetben már sokkal inkább motiválna a matyókat, míg a vendéggyőzelem egyértelmű lépéskényszerbe hozná őket. Ennek a meccsnek az eredménye tehát szintén komoly változást hoz majd a továbbiakra nézve!

 

Paks – Kaposvár

Nem kérdés, a Paksnak nyernie kell, különben igazán rossz helyzetbe kerülhet! Alapvetően nem is lenne különösebb probléma a Kaposvár legyőzése, de azét figyelmeztető jel a Diósgyőr veresége; nem lehet pihenésre használni ezt a meccset, a Kaposvár miután tét nélkül focizik, óriási meglepetésekre képes. Persze a Paks mostanság összekapta magát, és az utóbbi két meccsén döntetlenekkel lépegetett, előnye is mindössze ennyi a kieső helyen álló Debrecennel szemben, de ha el akarnak kerülni a veszélyzónából, akkor nincs mese, nyerniük kell.

A hazai győzelem tehát a Debrecen számára lenne igazán rossz hír, mert immár három pontra nőne hátrányuk az ebben az esetben tizedik Kisvárdával szemben… De nem lenne jó hír ez az Újpestnek sem, hiszen ők is csak négy pontos előnnyel fordulnak a következő három meccsre a kiesőtől, de ezúttal úgy, hogy helyezésben sokkal közelebb kerülnek. A döntetlen senkin nem segít igazán, hiszen a Kaposvár kiesett, nekik a legnagyobb nyereség, hogy van még pár meccsük az élvonalban, de a Paks egy esetleges Debreceni győzelemmel máris újra kieső helyen találhatja magát. Amennyiben viszont a vendégek ismét nyernek, a Paks már csak a Loki vereségében bízhat… Mások meccseitől függeni pedig senki sem szeret, így extra motivált hazai csapatra számíthatunk – egy felszabadultan focizó vendéggel szemben. Ez akár még egy igazán jó meccs is lehet!

 

A 30. forduló 2. játéknapja tehát megint komoly változásokat hozhat, ugyanakkor még mindig nem dől el semmi a harmadik helyért, illetve a kiesés ellen vívott csatákban! Úgy tűnik, hogy végig érdekes marad az élvonal, mert még mindig igaz, hogy a hetedik, és onnan lefelé még bárki kieshet, a harmadik helyre pedig még mindig négyen pályázhatnak. 

Sorozatunk a Fehérvár - Debrecen és az Újpest - Mezőkövesd mérkőzéssel folytatódik!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!