Döntetlennel zárult a Slovnaft Cup első elődöntő mérkőzése a DAC számára, a sárga-kékek 1:1-es eredményt értek el a Rózsahegy ellen. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor.  Megyszerezte első gólját  DAC csapatában Schäfer András

 

Fontos mérkőzés várt mindkét együttesre, ugyanis a DAC 25, a Rózsahegy 14 éve várt már a kupadöntőre.Az első kapuralövést a vendégek eresztették meg, a 2. Percben Takáč lövése szállt mellé. Két perccel később Mrva ment el a bal oldalon, passzával Almásit találta meg, aki sarokkal volt veszélyes Jedlička kapujára. A DAC helyzete a 6. percben érkezett, Kalmár lövését viszont Macík védte. Két perccel később a Rózsahegy volt veszélyes, Almási remekül tálalt Kostadinov elé, aki viszont pontatlan volt.

A 10. percben már vezetést szerzett a DAC, Schäfer küzdötte be magát a tizenhatosba, és remek lövéssel helyezte a hálóba a labdát. A 13. percben már kettővel vezethetett volna a DAC, Ramirez szerzett labdát a jobb oldalon, de lövésével csak a jobb kapufát találta el. A 28. Percben Schäfer remek lövésével a bal kapufát találta el. A 38. percben Kostadinov próbált veszélyeztetni, de 18 méterről pontatlan volt.

A második félidőt a DAC kezdte jobban, a 48. Percben Fábry övése szállt nem sokkal mellé. Három perccel később ismét Fábry volt akcióban, de lövésével az oldalhálót találta telibe. Remek támadásokat vezetett a DAC, de Macík kapus remekül védett. A 64. és a 70. percben Kalmár próbálkozását is remekül hárította a rózsahegyi hálóőr. A 82. percben Regáli kapott remek labdát a tizenhatosban, de lövése a kapu fölé szállt. A 85. percben egyenlített a Rózsahegy, Regáli remekül passzolt középre, az érkező Brenkus pedig a hálóba talált – 1:1. rögtön az első támadásból ismét vezetést szerezhetett volna a DAC, Davis beadását Sharani a kapufára fejelte, a kipattanót Kalmár fölé lőtte.

A visszavágóra .egy hét múlva Rózsahegyen kerül sor.

Első gólját szerezte a DAC csapatában Schäfer András, aki a Rózsahegy elleni kupamérkőzés 10. percében talált a hálóba. 

„A mérkőzésen domináltuk, 4-5 góllal ha nyerünk, nem szólhattak volna semmit. Le kell zárni az ilyen mérkőzéseket, de úgy gondolom, nagyon jó úton halad a csapat. Szerintem tovább fogunk jutni a kupában.  Volt 4-5 százszázalékos ziccerünk, amiket be kellett volna rúgni, Blackman beadása, ami lecsúszott, máskor a kapuban köt ki. Ha 2:0 lett volna, kiütjük őket. Látszik, hogy elég fiatal a csapat a miénk, az ilyen gólokat később el fogjuk kerülni a végén.“ – értékelte a találkozót Schäfer András, aki először volt eredményes a DAC mezében.

„Nagyon örültem a gólnak, de jobban örültem volna egy győzelemnek. Senki teljesítményével nem volt baj, mindenki odatette magát. Egyszerűen ez így jött ki. A következő mérkőzésen lejátsszuk a párharcot és továbbjutunk. Megmondom őszintén, 8 ezer ember előtt jobban örültem volna a gólomnak, illetve ha megnyerjük a meccset, de így is nagyon jó érzés volt. A gól után fizioterapeutánkhoz futottam, ugyanis egész héten fájt a lában és mindig kezelte. A gólomat a tenisz edzőmnek és a szüleimnek ajánlom.“ – zárta le Schäfer.

forrás :sportolunk.sk

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!