Derbi. Igen, ezúttal kijelentő módban, mert sikerült olyan helyzetbe kormányoznia magát az Újpestnek, hogy talán soha nem volt még ilyen különbség a két csapat között… Elcsépelt szófordulat, hogy a derbin nem számít a helyezés, a mérkőzés mindig parázs hangulatú, még akkor is, ha nem mindig látunk csillogó-villogó játékot. De ez azért nem ilyen egyszerű!

Három hete vezette utoljára Vignjevic az Újpestet a derbire, ami érdekes történéseket hozott. Boli már a hetedik percben vezetést szerzett, de aztán nem volt folytatás… A hazaiak időnként erősen dominálták a meccset, helyzetekig is eljutottak, de ezeket nem sikerült értékesíteni. Miért? Talán az is közrejátszott, hogy akkor már igencsak rossz volt az öltözői légkör, de nekem inkább az a véleményem, hogy nincs minőség Újpesten, így a kiélezett helyzetekben nincs egy Bolijuk, vagy Sigérük…

Ez nem is csoda! Nem, mert a keretek értékében a Fradi javára kimutatott háromszoros szorzó bizony igen nehezen áthidalható – ez utóbbi időben nem is sikerül a liláknak. Nyugodtam kijelenthetjük, hogy a két csapat két világ! Ez persze eddig is így volt, de most egy ostobán öntörvényű tulajdonos spúrból kikönnyített csapata áll szemben egy, az állami szponzorokkal, ezerrel tolt hájppal, miegymással megtámogatott hazai csapattal. De nem ám a klubokkal van a baj! A klubok is csak egy olyan verseny-elutasító bajnoki rendszer termékei, ami már egyenesen hungaricum. Ettől (is) lábilabda a magyar foci…

És ezen a ponton jutunk el oda, hogy mégis ez az a mérkőzés, ami a maga nemében páratlan, ami még mindig visszacsempész valami olyat a régmúlt csodálatos mérkőzéseiből, amire más mérkőzések egyszerűen nem képesek. Hát ezt meg hogy??? Semmi különös nincs ebben, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy mi, a szurkolók tartjuk életben a hagyományt, mi vagyunk azok, akik a gyakran csetléssé-botlássá silányodott foci ellenére is készülünk, drapikat csinálunk, ott vagyunk, amennyien csak lehet, és szurkolunk, szurkolunk, szurkolunk!

Sokan kérdik, kételkedésüknek hangot adva; „Hol van már a kettős rangadók 70-80 ezres nézőszáma, és hol van már az a foci?” Megmondom! A focit máshol játsszák, de a szurkolás még mindig maradt, és azok, akik még nem pártoltak el, annak ellenére is kitartanak, hogy jussuk mindössze a lekezelés, a kriminalizálás, és persze mindezt alátámasztandó, a büntetések…

Most kezdjem el megint a mantrát? Írjam le ezredszer, hogy vegye már észre valaki, hogy a meccs az nem annyi, hogy huszonkét ember kergeti a labdát? Nem! Ezt meguntam, és nincs is szükség rá valójában. Azok ugyanis, akik még most is csak saját pecsenyéjüket sütögetik a valamikor volt Magyar Foci üszkös romjain, ezt pontosan tudják.

Minden esetre mi ott leszünk ma is, szurkolunk ma is, és ma sem fog érdekelni, hogy azok, akik csak kivesznek abból, amibe mi mindig is csak beletettünk, mit szólnak majd ahhoz, hogy minden igyekezetük ellenére még mindig létezünk!

HAJRA MAGYAR FOCI!!!

LE A LÁBILABDÁVAL!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!