Joggal merülhet fel a kérdés, hiszen ha annak idején Csertői mestert lehetett hypolni mert magyar csapattal ugyan de nézhetetlen focival kikiáltották a mezőny legjobb edzőjének , akkor arról a Márton Gáborról mit lehet mondani aki egész karrierjét tekintve amolyan beugró edzőnek tekinthető. Mégis értékelhető focit tud játszatni egy majdnem kiesővel? Mi lehet a titok ha van egyálltalán vele kapcsolatba? Majd megkérdezzük hamarosan egy videóriportban, de addig is álljon itt egy névsor: Márton Gábor, Garami József, Dárdai Pál? Ifjabb Dárdai Pál, Bódog Tamás, Gera Zoltán. Mi köti össze őket ? Pécs .
 
Talán lehet valami abban a baranyai levegőben amitől sikeres lehet egy alkotói közeg. Van egy szociológiai vélemény miszerint a Pécs környékén élő svábok munkába , rendbe vetett hite az amitől sikeresek tudnak lenni, ha hagyják őket. Hirtelen nem jut eszembe...melyik utánpótlásbázist és volt nagy múltú csapatot tettek is tönkre szisztematikus munkával, és juttattak majdnem a megszűnés sorsára? Tették ezt csupán farokméregetésből pénzembrek egymást közt. Nincsenek csodák és nincsenek csoda edzők. Nincsenek különleges mágikus gyakorlatok...Értsétek meg csak munka van. Nem fog jönni a futballmessiás csak egy ember személyében. Komoly összefogásra van szükség és olyan alkotóműhelykre amik nem hagyják magukat elpusztítani mint pl Pécs. És kellenek olyan helyek is ahol bíznak bennük. Azért na, mégis lehet ott valami a Mecsek alján :-)
 
"Nagyon korán kezdtem el futballozni, még csak kettő éves voltam, amikor a nagyszüleimnél a PVSK pályán – hiszen ők voltak ott a gondnokok – rúgtam a labdát.
1977-ben igazolt le a PMSC, de ott nem igazán éreztem jól magam. Megmondom őszintén, hogy alacsony és kicsit dundi gyerek voltam, ezért nagyon sokat piszkáltak a gyerekek, illetve az edzőim is. Szerintem ez egy rendkivül rossz pedagógiai dolog volt, hiszen ez nekem akkor nagyon rosszul esett. Emiatt váltottam, és 1978-ban átmentem a PVSK-ba, ahol egyébként akkoriban sokkal jobbak voltak a körülmények. 13 éves korom körül hirtelen 15 centit nőttem, így hirtelen vékony lettem, és ami nagy előny volt a számomra, hogy a növés nem ment a mozgásom, a koordinációm kárára. Ezek után visszakerültem a PMSC-be, ahol fél év alatt stabil csapattag lettem."
 
Egykori pécsi futballisa – légiós karrierjét többször megszakítva – összesen 222 bajnokin viselte a pécsi piros-fekete mezt. A PMSC, illetve a PMFC mellett megfordult az RC Genk, a Honvéd, a Cannes, a Hapoel Kfar Saba, a Hapoel Petah Tikva, a Hapoeal Tel Aviv, a Hapoeal LeZion, a Güssing és a Barcs csapataiban. A válogatottban 21 fellépés és 1 gól jutott neki.
Aktív pályafutása után edzőnek állt. Előbb id. Dárdai Pálnak segített Barcson, majd vezetőedzőként ült a Kozármisleny, a PMFC U19, illetve kényszerűségből beugróként az újmecsekaljai felnőtt csapat padján is. Ezután visszatért Mislenybe, ahol komoly sikereket értek el: a 2011/12-es szezon végén ezüstérmet nyertek az NB II Nyugati-csoportban, majd a következő szezon telén is dobogós helyen adta át a gárdát, „visszaköltözött” ugyanis a Stadion utcába.
A nehéz helyzetben lévő mecsekaljaiakat végül a 12. helyre kormányozta az NB I-ben, a következő évadban pedig egy látványos javulással a 7. helyre ért be a fiatal PMFC-vel a legmagasabb osztályban. Ám közben viszonya megromlott a tulajdonossal, így a padon Véber György váltotta őt 2014 nyarán.
2014 júliusában egy rövid NB II-es kitérő és a Kaposvári Rákóczi FC következett, majd újra szeretett klubjánál, az idő közben a licencproblémák miatt a negyedosztályba száműzött pécsi egyletnél segédkezett, mint vezetőedző.2019-ben az NB II-es Siófoknál kapott (beugró)szerepet, és 9 meccset: Mártonnak a bajnoki hajrában kellett kiharcolnia a másodosztályú tagság megőrzését. Az NB II 17. helyén vette át a sárga-kékeket, akiket az idény végén a 12. pozícióba vezetett, biztosan hozta tehát a bennmaradást, de a szezon végén mégsem hosszabbítottak vele a Balaton-partján.A Zalaegerszegnél most szintén, szezon közben, beugróként sikerült benntartania a csapatát.
 
forrasok: zte.hu  pmfc.hu  magyarfutball.hu
kép csakfoci.hu
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!