Wágner Ádám és testvére Gábor megnyilvánulási sokszor kavarnak vitát felháborodást. Tény , hogy a 21. századi fülnek és ez igaz különösen Magyarországon, nagyon ritka az őszinte kritika és úgy egyáltalána szembenézés a múlttal és a jelennel. Most változatás nélkül közöljük Wágner Ádám minap facebookon megjelenített futballvízióját, ami lehet csak egy görbe tükör vagy irónia de lehet egy mindent átfogó teljes szakági futballvízió. Bízunk ez utóbbiban mert amellé teljes mellszélességgel odaállhat mindenki aki a Magyart Futballt vissza akarja kapni. Reméljük az írás komoly és nem csak az irónia vezette a gondolatmenetet.
 
 
VAN EGY(ETLEN) ESÉLYÜNK:
MÁGIKUS MAGYAROK MÓDSZERTAN, AZAZ MMM
(LABDARÚGÓ SZAKMAI REVOLÚCIÓ)
 
Kedves bloggerek, edzőkollégák, Futballgondolkodók, közéleti személyek, MLSZ-kémek, politikai vezetők, szakmai vezetők és szurkolók (ja meg természetesen Ti is, kedves kommenthuszárjaim)!
Köszönöm, hogy ma is rám kapcsolódtatok az éteren keresztül, tapasztalom és tudom, hogy egyre többen vagyunk – ez nekem sokat számít, és leszünk még többen is!
Az alábbi idézetet Rúzsa Magdolna „gyémánttorkú” énekesnőnk szájából hallottam:
„A hagyományt nem ápolni kell, hisz’ nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!”
(Sebő Ferenc, Kossuth-díjas dalszerző, énekes, gitáros és népzenekutató)
 
A mai napon egy 34 éve megoldatlan problémával szeretnélek „zargatni” Titeket: a halott magyar labdarúgás feltámasztásával kapcsolatosan. Érdekes a téma, ugye?
Szóval, kb. 16 éve agyalok azon, mi lenne a megoldás, amelyre az aktuális MLSZ-elnök – aki éppen most Csányi Sándor – is hajlandó lenne rábólintani – persze, csak ha valaki olyan súgná meg Neki, aki kémleli a bejegyzéseimet. Rá kellett, hogy jöjjek, meg kell adnom a kereteket az Elnök Úrnak (mert nagyon elfoglalt ember, magától erre soha a büdös életben nem jönne rá, emellett ideje sincsen elég). A tartalom megtöltésével kapcsolatosan egy dinamikusan változó, folyamatos rendszert képzeljen el mindenki, amelyben a labdarúgás minden egyes szereplőjére, hangsúlyozom MINDENKIRE szükségem lesz. A feltételrendszeri kereteimet pedig a Magyar Labdarúgó Szövetségtől várom el („pénzt, paripát és fegyvert”).
 
Szükségem lesz a bloggerekre is – akiket vérig sértettem egy pár nappal ezelőtti gondolatmenetemmel. Akkor itt is most javítanám: a bloggereknek jelenleg Magyarországon nincsen semmilyen hatásuk a futballszakmára, mert a minőségi visszacsatolásuk nincsen a szolgálatába állítva. Remélem, így pontosabban fogalmaztam. Rengeteg mindent nézek, és olvasok bloggerektől, pontosan ezért mertem véleményt formálni Róluk (is).
Szóval, kb. 16 éve semmi más nem foglalkoztat úgy igazán, mintsem az, hogy keressem, kutassam az okokat a miértekre, a helyes diagnózis felállítására és a terápiára ezekkel a tényadatokkal kapcsolatosan:
- 1954: Magyarország a világ tetején, az erősségi rangsorban a 2. futballnemzet (mint most 2020-ban Horvátország);
- 2020: Magyarország a világ közepén, az erősségi rangsorban az 54. futballnemzet.
Gondolom, a kontraszt szemmel látható, és nem kell különösebben magyarázni.
 
Egyébként, tudom, hogy a magyar labdarúgás megsemmisítése az nem egy „fekete mágia” volt, nem csak úgy a sorsunk által kódolt folyamat, hanem minden egyes leépülési lépcsőfokánál tudatos és tudattalan emberi mulasztásokat találhatunk (pont úgy, mint mondjuk a Csernobilban történt atomkatasztrófa esetében volt). Ebben a mostani írásomban mindez azonban nem számít – csak jeleztem, hogy név szerint tudom, kik a felelősök… (és nem felejtek).
Szeretném megkérni ezúton is Barczi Róbert frissen kinevezett MLSZ Sportigazgató Urat, hogy cselekedjen! Bognár György – Sallai Tibor – Szoboszlai Zsolt – Wágner Ádám és Wágner Gábor volt sportolókat, illetve edzőket kérje fel a magyar labdarúgás legújabb sportkoncepciós fejlesztésének részeként, egy olyan bizottság kialakítására, amely a „Kiválasztási kritériumrendszer – utánpótlásműhelyek működése – akadémiai rendszerbe integrálás” fejlesztési területért lenne kompetens a jövőben (az illetők lehet, hogy nemet mondanának a felkérésre, de kétlem).
Amennyiben ez megtörtént, tegye meg Barczi Úr, hogy felkéri Wágner Ádámot a halott magyar labdarúgás feltámasztása érdekében a Mágikus Magyarok főprojekt beindítására. Engedélyezze számára, hogy megkezdje a Mágikus Magyarok főprojekt részeként a Mágikus Magyarok Módszertan (MMM) létrehozásához szükséges applikációs platform, média szolgálat és munkacsoportok kialakítását. Engedje meg számára, hogy integrálhassa, továbbá munkára foghassa hazánk minden egyes olyan személyét, aki tenni akar azért, hogy utolérjük Horvátországot, és a magyar labdarúgást visszaállítsuk az Őt megérdemlő helyére, a világtrónra.
Mi is az a Mágikus Magyarok Módszertan?
Tudomásunk szerint, nincsen az 1954-es labdarúgó-világbajnokság ezüstérmet szerzett válogatottjának: az Aranykeret, illetve az Aranycsapat kulturális, szakmai és tradicionális örökségének revolúciós folyamatán alapuló, a magyar labdarúgást megújítani igyekvő, konkrét cselekvési terve, márpedig hisszük, hogy a saját gyökereinkre támaszkodva, annak revolúciós igényével élve lehetne (csak és kizárólag) lezárni az 1954-től napjainkig szinte töretlenül tartó szakmai hanyatlást.
 
Az Aranycsapat (Golden Team, Mighty Magyars, Marvellous Magyars, Magnificent Magyars, Magical Magyars) minden idők legjobb magyar labdarúgó-válogatottjának díszítő jelzője és közismert neve. Ez a csapat 1950-től egészen 1956-ig játszott együtt, de a tágabb korszaka 1941 és 1960 közé esik.
A Mágikus Magyarok Módszertan (MMM) tehát az 1954-es labdarúgó-világbajnokságon ezüstérmet szerzett válogatottnak: az Aranykeret, illetve az Aranycsapat kulturális, szakmai és tradicionális örökségének revolúciós folyamatából felépített módszertan.
 
Nem a középszerhez illesztett biológiai, tantervi, illetve periodizáció alapú, hanem a problémamegoldó, korosztályos képzési módszertan alapján épülne fel. Megjelenítendő (vezér)stílusa lenne: a legendás Aranycsapat csúcsidőszakának művészi, kombinációs, alakzati futsal-futball, továbbá labdabirtokláson alapuló, totális, visszavont centeres, gyors, helycserés, sokmozgásos, változatos támadójátékú, illetve a támadó térfélen labdavesztésből totális visszatámadássá-letámadássá konvertálódó (a mai 'gegenpressing' alapjain nyugvó) védekező játékú felfogás. Korosztályos, problémamegoldó, királygyakorlati rendszerű alapokon nyugvó, a szükséges alfejezetéknél természetesen szaktekintély bevonásával történő, lektorálási kidolgozottságot is igénylő munkafolyamat lenne.
 
Több részprojekt keretében építenénk újjá országosan az egyesületi labdarúgás korosztályos képzési rendszerét, az MLSZ-es utánpótlás-válogatottak oktatási és versenyrendszerét, valamint az ’A’-válogatott csapatstílusára vonatkozó szakmai elvárás-rendszerét, az 1954-es labdarúgó-világbajnokság ezüstérmet szerzett válogatottjának: az Aranykeret, illetve az Aranycsapat kulturális, szakmai és tradicionális örökségének revolúciós folyamatával.
Mágikus Magyarok Módszertan (magyar mozaikszóval: MMM – labdarúgó szakmai revolúció; angol nyelvfordításban: The Magical 'Magyars' Method):
- az 1954-ig fennálló, legendás Aranykeret, illetve Aranycsapat ideológiáján alapuló hungarikum lenne, egy vertikum az U19-es korosztálytól (mint végtermék) kiindulva, az U6-os korosztályig (mint fundamentum) lebontva;
- a legendás Aranycsapat JÁTÉKSTÍLUS-a adná az ideológiai alapját;
- a legendás 11 és a cserejátékosok (1 - Grosics Gyula; 2 - Buzánszky Jenő; 3 - Lóránt Gyula; 4 - Lantos Mihály; 5 - Bozsik József; 6 - Zakariás József; 7 - Tóth József; 8 - Kocsis Sándor; 9 - Hidegkuti Nándor; 10 - Puskás Ferenc; 11 - Czibor Zoltán; + 12 - Kárpáti Béla; 13 - Várhidi Pál; 14 - Kovács Imre; 15 - Szojka Ferenc; 16 - Budai László; 17 - Machos Ferenc; 18 - Csordás Lajos; 19 - Palotás Péter; 20 - Tóth Mihály; 21 - Gellér Sándor; 22 - Gulyás Géza) karakter- és posztprofiljai adnák a kiválasztási, majd képzési kritériumrendszerét, egészen az U6-os korosztályig történő redukálási, fundamentális igénnyel.
A főprojekt tehát érintené országosan az egyesületi labdarúgás korosztályos képzési rendszerét, az MLSZ-es utánpótlás-válogatottak oktatási és versenyrendszerét, valamint kirakatcsapatunk, az ’A’-válogatott csapatstílusát.
Munkacsoportok kialakítása
Megkérem Barczi Urat, hogy a Mágikus Magyarok főprojekt részeként engedélyezze Wágner Ádám részére, hogy az alábbi, folyamatosan bővíthető létszámigényű munkacsoportok létrehozását kezdje meg:
- akadémiai edzők munkacsoportja;
- akadémiai vezetők munkacsoportja;
- amatőr egyesületi edzők munkacsoportja;
- amatőr egyesületi edzőképzési munkacsoport;
- amatőr egyesületi vezetők munkacsoportja;
- bloggerek munkacsoportja;
- csapatmenedzserek munkacsoportja;
- edzésmódszer innovációs munkacsoport;
- egyéni edzők munkacsoportja;
- erőnléti edzők munkacsoportja;
- futsal edzők munkacsoportja;
- hátrányos helyzetűek fejlesztő munkacsoportja;
- játékos legendák hagyományőrző munkacsoportja;
- játékos-ügynökök munkacsoportja;
- kapusedzők munkacsoportja;
- karakterfejlesztők munkacsoportja;
- klubtulajdonosok munkacsoportja;
- koordinációs edzők munkacsoportja;
- korosztályos képző utánpótlás edzők munkacsoportjai (U6, U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U16, U17, U18, U19 külön-külön);
- korosztályos válogatottak edzői munkacsoportja;
- külföldön dolgozó edzők munkacsoportja;
- labdarúgó dietetikusok munkacsoportja;
- labdarúgó innovációs eszközöket fejlesztő munkacsoport;
- média munkatársak munkacsoportja;
- NB I-es játékosokat képviselő munkacsoport;
- női edzők munkacsoportja;
- professzionális edzőképzési munkacsoport;
- professzionális edzők munkacsoportja;
- regenerációs szakemberek munkacsoportja;
- rehabilitációs szakemberek munkacsoportja;
- sportmasszőrök munkacsoportja;
- sportmenedzserek munkacsoportja;
- sportorvosok munkacsoportja;
- stílusfejlesztő munkacsoport;
- stílustechnikai munkacsoport;
- strandlabdarúgó edzők munkacsoportja;
- szakírók munkacsoportja;
- szakmai módszertant gyártó, operatív munkacsoport (informatikusok, programozók, szerkesztők stb.);
- tehetséggondozásért felelős munkacsoport;
- utánpótlásműhelyek vezetőinek munkacsoportja;
- U6-U10-es edzőképzési munkacsoport;
- U10-U14-es edzőképzési munkacsoport;
- U15-U19-es edzőképzési munkacsoport;
- vezérszurkolók munkacsoportja;
- videoelemzők munkacsoportja.
Mentorház létrehozása
Megkérem továbbá Barczi Urat, hogy a Mágikus Magyarok főprojekt egyik alprojektjének keretében engedélyezze Wágner Ádám részére, hogy elkezdhesse a Magyar Labdarúgó Szövetség Mentorház rendszerének országos szintű kiépítését, amelybe olyan szakembereket integrálna, akik a labdarúgás háttértudományi, illetve társtudományi területeiről lennének delegálva, karrierépítő és -támogató pályamodell létrehozásának érdekében.
MLSZ Mentorház tervezett szakembergárdája:
- coaching pszichológusok;
- élettervezési tanácsadó szakpszichológusok;
- fejlesztő pedagógusuk, speciális szakpedagógusok;
- grafológus szakértők, grafoterapeuták;
- gyógypedagógusok (pl.: diszgráfia, diszlexia, diszkalkulia-terápia szakértők stb.);
- HR (személyes, vezetői és team) erőforrások specialistái;
- konduktorok;
- krízisprevenciós és krízisintervenciós szakemberek;
- mentálhigiénés szakemberek;
- mesteredzők;
- munka-pálya-karriertanácsadó szakpszichológusok;
- nyelvtanárok;
- tanulásban akadályozottakra szakosodott pedagógusok;
- tárgyalástechnikai szakemberek, illetve kommunikációs trénerek.
Végezetül, ezúton szeretném jelezni Barczi Úr részére, hogy minimum 10 éves, munkaszerződéses munkaviszonyon alapuló munkaszerződésre tartok igényt, éves bérezési plafonok meghatározásával – mindebbe projektmegvalósítási, egyben éves visszacsatolási pontokat beiktatva. Továbbá szükségem van az egyes, operatív részterületeken korlátlan hatalmú vezetői szerepkörre, szekciós költségvetési keret meghatározással kapcsolatos döntési jogkörre, valamint szekciós személyi és tárgyi feltételrendszer-kialakítási szabadságra.
Köszönöm!
Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ööö, ez most komoly? Tényleg nem egyértelmű, hogy ez egy paródia? Vagy csak én vagyok lassú?

plcdfa
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!